Titel

DE BESTE WARMTEPOMPDROGER VAN 2021


Een nieuwe warmtepompdroger kopen? Gebruik onze tips en informatie bij het maken van een keuze, dan weet je zeker dat je het juiste soort warmtepompdroger koopt die voldoet aan jouw verwachtingen. Er zijn veel verschillende soorten drogers en warmtepompdrogers en wij gaan je helpen de juiste te vinden.n


Op zoek naar een warmtepompdroger?

Ben je op zoek naar de beste warmtepompdroger van 2021, maar weet je niet waar je moet beginnen? Er komt bij de zoektocht naar een geschikte warmtepompdroger meer kijken dan je denkt. Het aanbod op internet is overweldigend en de hoeveelheid aanbieders lijkt met de maand toe te nemen. Wij snappen dat je soms door de bomen het bos niet ziet en helpen je daarom op weg. We zetten de belangrijkste eigenschappen van een warmtepompdroger voor je op een rij zodat jij kunt beslissen wat voor jou wel of niet belangrijk is en een weloverwogen beslissing kunt maken voor de ideale warmtepompdroger voor jou!

De warmtepompdroger keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type warmtepompdroger het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke warmtepompdroger het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

TITEL

Alle volautomatische koffiemachines hebben onderhoud nodig. Hiermee waarborg je de kwaliteit van je kopje koffie en de levensduur van het koffiezetapparaat. Ten eerste is het noodzakelijk de koffiemachine om de zoveel tijd te ontkalken. Het advies is om dit minimaal jaarlijks te doen, maar het liefst vaker. Je begrijpt dat hoe meer koffie je drinkt en hoe meer water er door de leidingen stroomt, hoe vaker een apparaat ontkalkt moet worden. Alle volautomatische koffiemachines hebben onderhoud nodig. Hiermee waarborg je de kwaliteit van je kopje koffie en de levensduur van het koffiezetapparaat. Ten eerste is het noodzakelijk de koffiemachine om de zoveel tijd te ontkalken.


Alle volautomatische koffiemachines hebben onderhoud nodig. Hiermee waarborg je de kwaliteit van je kopje koffie en de levensduur van het koffiezetapparaat. Ten eerste is het noodzakelijk de koffiemachine om de zoveel tijd te ontkalken. Het advies is om dit minimaal jaarlijks te doen, maar het liefst vaker.

Je begrijpt dat hoe meer koffie je drinkt en hoe meer water er door de leidingen stroomt, hoe vaker een apparaat ontkalkt moet worden. Een volautomatische koffiemachine heeft vrijwel altijd een reinigingsalarm welke aangeeft wanneer het tijd is om de machine te ontkalken. Ontkalken kan het beste gedaan worden met een ontkalkingstablet en niet met azijn. Het is ten zeerste af te raden om azijn te gebruiken, enerzijds omdat dit schadelijk kan zijn voor bepaalde onderdelen maar anderzijds ook omdat er een kans is dat er restjes achterblijven in de slangetjes en stoompijpjes. Ontkalken kan het beste gedaan worden met een ontkalkingstablet en niet met azijn. Het is ten zeerste af te raden om azijn te gebruiken, enerzijds omdat dit schadelijk kan zijn voor bepaalde onderdelen maar anderzijds ook omdat er een kans is dat er restjes achterblijven in de slangetjes en stoompijpjes.

Philips 2200 EP2224/19

NIEUWE TITEL

Alle volautomatische koffiemachines hebben onderhoud nodig. Hiermee waarborg je de kwaliteit van je kopje koffie en de levensduur van het koffiezetapparaat. Ten eerste is het noodzakelijk de koffiemachine om de zoveel tijd te ontkalken. Het advies is om dit minimaal jaarlijks te doen, maar het liefst vaker. Je begrijpt dat hoe meer koffie je drinkt en hoe meer water er door de leidingen stroomt, hoe vaker een apparaat ontkalkt moet worden. Een volautomatische koffiemachine heeft vrijwel altijd een reinigingsalarm welke aangeeft wanneer het tijd is om de machine te ontkalken. Ontkalken kan het beste gedaan worden met een ontkalkingstablet en niet met azijn. Het is ten zeerste af te raden om azijn te gebruiken, enerzijds omdat dit schadelijk kan zijn voor bepaalde onderdelen maar anderzijds ook omdat er een kans is dat er restjes achterblijven in de slangetjes en stoompijpjes.

TITEL 1 TITEL 2 TITEL 3 TITEL 4 TITEL 5 TITEL 6
Prijs 1 Prijs 2 Prijs 3 Prijs 4 Prijs 5Prijs 6
Grote prijs 1 Grote prijs 2 Grote prijs 3 Grote prijs 4 Grote prijs 5 Grote prijs 6
Zwaarte 1 Zwaarte 2 Zwaarte 3 Zwaarte 4 Zwaarte 5 Zwaarte 6
testtesttesttesttesttest
testtesttesttesttesttest

De beste warmtepompdroger

We hebben een selectie gemaakt van de top 4 warmtepompdrogers met alleen de beste warmtepompdrogers van 2021. Deze selectie is gemaakt op basis van de kwaliteit, specificaties, gebruikersgemak en de prijs. De prijs-kwaliteit en de reviews van gebruikers verhouding bepaald uiteindelijk de plaats. De beste warmtepompdroger van 2021 staat uiteraard op nummer 1.

Wat is een warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger is een wasdroger, maar met een aantal specifieke eigenschappen waardoor het energieverbruik vele malen lager is. Soms wel tot 60% minder! De warmtepompdroger is een relatief nieuwe variant van de wasdroger en is dan ook in opkomst, de energiezuinige variant is op den duur tenslotte vriendelijker voor het milieu en voor je portemonnee. Echter is de aankoopprijs van een warmtepompdroger wel hoger dan van de andere varianten van de wasdroger. Dit kan zich zeker terugverdienen in de loop der jaren, zeker bij een nieuwe warmtepompdroger met een langere levensduur. We zetten voor jou alles op een rij, zodat je precies weet of de warmtepompdroger geschikt is voor jou, en waar je zoal op kunt letten bij het maken van de juiste keuze.

Prijzen

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die volautomatische koffiemachines produceren en daarmee is er dus keuze uit vele merken. Bekende merken zijn onder andere DeLonghi, Jura, Krups, Melitta, Philips, Saeco en Siemens. Deze merken hebben ieder verschillende modellen en kleuren op de markt gebracht. Zo is er voor iedere koffieliefhebber wel een geschikt model aan te wijzen. De modellen verschillen behalve in kleur ook in formaat, design en specificaties. De manier waarop de koffie wordt gebrouwen is bij alle volautomatische koffiemachines hetzelfde.

Modellen

Dit klinkt niet voor de hand liggend, je denkt dan ook vast: waarom maakt het model uit? Ten eerste kan de afmeting verschillen, met name wanneer je een grote variant neemt met een groter vulgewicht. Past dit wel in die ene nis of onder een bepaald aanrechtblad? En mocht dit niet van belang zijn, dan kan het zijn dat het nuttig is om te letten op de draairichting van deur. Het kan zijn dat een bepaalde draairichting veel handiger is. Sommige modellen hebben een aanpasbare draairichting en andere hebben dit niet. Een ander verschil tussen modellen is het wel of niet hebben van een glazen deur. Of dit een voorkeur is hangt van jou af en is dan ook persoonlijk.

Het verbruik van een warmtepompdroger

Een warmtepompdroger heeft een lager verbruik dan elke andere variant van de wasdroger. Dit leidt tot een lagere energierekening, wel zo gunstig, zeker wanneer de warmtepompdroger lang meegaat. Het jaarlijkse verbruik van een warmtepompdroger kan tot wel 60% lager zijn dan van andere wasdrogers. Een warmtepompdroger heeft een energielabel A+ tot A+++-10%. Condensdrogers hebben een energielabel B. Om je een idee te geven van het verschil in energiekosten, zetten we het voor je op een rij: een energielabel B kost een gezin gemiddeld €115 per jaar, daarentegen kost een A+++-10% energielabel gemiddeld €36 per jaar.

Om je een goed inzicht te geven, zetten we de kosten en besparingen per energielabel op een rij in de tabel. Waarom doen we dit? Omdat we je er bewust van willen maken dan een lagere aankoopprijs en een minder gunstig energielabel kan leiden tot hogere jaarlijkse kosten, en dit uiteindelijk niet altijd een duurzamere en goedkopere optie is. We hebben het energielabel A weggelaten omdat deze hedendaags niet te koop is. De besparingen zijn weergegeven per jaar en na 5 jaar standaard gebruik. Let op: de levensduur van een warmtepompdroger is hoger dan 5 jaar, de besparing zal dus verder oplopen.

Energielabel

B

A++

A+++-10%

Energiekosten

€ 114,77

€ 48,53

€ 36,43

Besparing na 1 jaar

€ 0

€ 66,24

€ 82,54

Besparing na 5 jaar

€ 0

€ 331,20

€ 412,72

Bereken je eigen energiekosten

De kosten op een energielabel zijn gebaseerd op 160 wasbeurten per jaar. Dit is het gemiddelde op basis van standaard gebruik. Om dit om te rekenen naar je eigen gebruik, deel je het bedrag door 160 en vermenigvuldig je het met het aantal wasbeurten wat voor jou van toepassing is. Om zelf je energieverbruik te berekenen kun je gebruik maken van een simpele formule: het aantal kWh × €0,23.

Voor- en nadelen van een warmtepompdrogers

Alle volautomatische koffiemachines hebben onderhoud nodig. Hiermee waarborg je de kwaliteit van je kopje koffie en de levensduur van het koffiezetapparaat. Ten eerste is het noodzakelijk de koffiemachine om de zoveel tijd te ontkalken. Het advies is om dit minimaal jaarlijks te doen, maar het liefst vaker. Je begrijpt dat hoe meer koffie je drinkt en hoe meer water er door de leidingen stroomt, hoe vaker een apparaat ontkalkt moet worden.

Voordelen

Alle volautomatische koffiemachines hebben onderhoud nodig. Hiermee waarborg je de kwaliteit van je kopje koffie en de levensduur van het koffiezetapparaat. Ten eerste is het noodzakelijk de koffiemachine om de zoveel tijd te ontkalken. Het advies is om dit minimaal jaarlijks te doen, maar het liefst vaker. Je begrijpt dat hoe meer koffie je drinkt en hoe meer water er door de leidingen stroomt, hoe vaker een apparaat ontkalkt moet worden. Een volautomatische koffiemachine heeft vrijwel altijd een reinigingsalarm welke aangeeft wanneer het tijd is om de machine te ontkalken. Ontkalken kan het beste gedaan worden met een ontkalkingstablet en niet met azijn. Het is ten zeerste af te raden om azijn te gebruiken, enerzijds omdat dit schadelijk kan zijn voor bepaalde onderdelen maar anderzijds ook omdat er een kans is dat er restjes achterblijven in de slangetjes en stoompijpjes.

Daarnaast bevat de volautomatische koffiemachine ook onderdelen welke zo nu en dan afgespoeld of schoongemaakt moeten worden. Daarbij ondergaat een koffiemachine ook slijtage. Denk hierbij aan de rubberen ringen en maalschijven, maar ook de verwarmingselementen kunnen verkalken. Deze onderdelen zullen minder lang meegaan dan de espressomachine, waardoor het noodzakelijk is deze op het gegeven moment te vervangen. Bij oude rubbers is er de mogelijkheid dat er lekkage ontstaat in de espressomachine, waardoor het apparaat er zelf ook onder lijdt.

Nadelen

Alle volautomatische koffiemachines hebben onderhoud nodig. Hiermee waarborg je de kwaliteit van je kopje koffie en de levensduur van het koffiezetapparaat. Ten eerste is het noodzakelijk de koffiemachine om de zoveel tijd te ontkalken. Het advies is om dit minimaal jaarlijks te doen, maar het liefst vaker. Je begrijpt dat hoe meer koffie je drinkt en hoe meer water er door de leidingen stroomt, hoe vaker een apparaat ontkalkt moet worden. Een volautomatische koffiemachine heeft vrijwel altijd een reinigingsalarm welke aangeeft wanneer het tijd is om de machine te ontkalken. Ontkalken kan het beste gedaan worden met een ontkalkingstablet en niet met azijn. Het is ten zeerste af te raden om azijn te gebruiken, enerzijds omdat dit schadelijk kan zijn voor bepaalde onderdelen maar anderzijds ook omdat er een kans is dat er restjes achterblijven in de slangetjes en stoompijpjes.

Daarnaast bevat de volautomatische koffiemachine ook onderdelen welke zo nu en dan afgespoeld of schoongemaakt moeten worden. Daarbij ondergaat een koffiemachine ook slijtage. Denk hierbij aan de rubberen ringen en maalschijven, maar ook de verwarmingselementen kunnen verkalken. Deze onderdelen zullen minder lang meegaan dan de espressomachine, waardoor het noodzakelijk is deze op het gegeven moment te vervangen. Bij oude rubbers is er de mogelijkheid dat er lekkage ontstaat in de espressomachine, waardoor het apparaat er zelf ook onder lijdt.

Veelgestelde vragen

Welke warmtepompdroger is als best getest?

Wat is de best geteste warmtepompdroger? En hoe wordt dit getest? De beste warmtepompdroger moet niet alleen handig in gebruik en van uitstekende kwaliteit zijn, maar ook een gunstige prijs hebben. Dat is waarom de prijs-kwaliteit verhouding uiteindelijk de doorslaggevende…
Lees meer

Wanneer kan een warmtepompdroger uit?

Een warmtepompdroger heeft vaak een slaapstand, of gaat automatisch uit wanneer deze niet gebruikt wordt. Een warmtepompdroger kan ten alle tijden van de stroom gehaald worden wanneer deze niet in gebruik is. Let wel op: het kan zijn dat er…
Lees meer

Wat voor afvoer heeft een warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger heeft twee verschillende manieren voor de condensafvoer: opvang in een condensreservoir of via een waterafvoer. Vrijwel elke warmtepompdroger heeft zowel een reservoir als een waterafvoer. Of je wel of geen waterafvoer kunt gebruiken hangt af van de plaats…
Lees meer

Wat scheelt een warmtepompdroger in energiekosten?

Een warmtepompdroger is zuiniger dan de condensdroger. Maar naast het verschil in soort droger zit er ook een aanzienlijk verschil in het bouwjaar van de wasdroger. Zo heeft een wasdroger uit het bouwjaar 1190 een energieverbruik van 5,20 kWh per…
Lees meer

Welke warmtepompdroger heeft home connect?

Een warmtepompdroger met home connect maakt het mogelijk om van een afstand de warmtepompdroger te bedienen en te zien of de droogcyclus al klaar is of nog even bezig is. Hiermee ben je van een afstand altijd op de hoogte…
Lees meer

Hoe werkt een warmtepompdroger?

De warmtepompdroger heeft al enkele jaren de wasdroger markt veroverd: een energiezuinigere optie. Maar hoe droogt een warmtepompdroger jou wasgoed eigenlijk? En waarom is een warmtepompdroger zuiniger dan de andere wasdrogers? Een warmtepompdroger hergebruikt de lucht in de droogtrommel door…
Lees meer

Hoe warm wordt een warmtepompdroger?

Als een warmtepompdroger goed werkt zal de temperatuur tussen de 5°C en 35°C liggen. De temperatuur hangt ook af van het droogprogramma. Hoe lager de temperaturen, hoe langer een warmtepompdroger doet over het droogproces. Dit kost uiteraard ook meer energie.…
Lees meer

Wat is het verschil tussen een warmtepompdroger en condensdroger?

Een veelgestelde vraag is: wat is beter, een warmtepompdroger of een condensdroger? Hier is niet altijd een eenduidig antwoord op te geven, het hangt met name af van de persoonlijke voorkeuren van de consument en zijn/haar situatie en huishouden. Wel…
Lees meer

Het assortiment warmtepompdrogers

De juiste warmtepompdroger kiezen

De juiste warmtepompdroger kiezen is erg belangrijk, je koopt een warmtepompdroger tenslotte voor een flink aantal jaar en je wilt er geen spijt van krijgen. Welke warmtepompdroger het beste bij jou en jou huishouden past hangt van vele factoren af. Zo zijn er aardig wat dingen waar je op kunt letten bij de aankoop van een warmtepompdroger. Denk aan de standaard eigenschappen van het apparaat welke behoorlijk kunnen variëren, maar ook aan de bijkomende extra’s.

We zetten de belangrijkste overwegingen voor je op een rij en vertellen je waarom dit belangrijk is:


Energieklasse

De energieklasse van een warmtepompdroger gaat van A+ tot A+++-10%. Een warmtepompdroger mag zich volgens de overheid energiezuinig noemen bij een energielabel van A+++ en hoger. Hoe gunstiger het energielabel, hoe gunstiger de jaarlijkse energiekosten. De verkoopprijs kan wel opgedreven worden door een beter energielabel. Maar bedenk wel: je verdiend dit vaak ook weer terug!

Gemiddeld jaarlijks energie- en waterverbruik

Het jaarlijkse energie- en waterverbruik is afhankelijk van vele functies. Dit staat aangegeven op het energielabel en is gebaseerd op een gemiddeld en standaard gebruik van 160 wasbeurten per jaar. Een gunstiger energielabel zal het energieverbruik uiteraard gunstig beïnvloeden. Een vochtsensor kan het waterverbruik weer gunstig beïnvloeden. Zo zijn er veel functies waar je op kunt letten. Heeft de warmtepompdroger een knop om aan te geven dat de droger half beladen is? In dat geval gebruik je niet onnodig veel energie en water voor een haf beladen trommel. Daarnaast kun je zelf ook een gunstige invloed hebben op het energie- en waterverbruik. Naast het feit dat een warmtepompdroger een energiezuinigere optie is dan een condensdroger, heeft logischerwijs het gebruik ervan ook een grote invloed.

Het vulgewicht

Het vulgewicht van een warmtepompdroger varieert van 7 tot 9 kilogram. Dit betreft het maximale vulgewicht, de trommel kan uiteraard altijd minder vol gestopt worden. Om je een indicatie te geven van het vulgewicht: 6-7 kilogram is geschikt voor 1 of 2 personen, 8 kilogram is geschikt voor 3-4 personen en 9 kilogram is geschikt voor 5 of meer personen. Een grotere wasdroger komt weinig voor en is met name voor bedrijfsmatig gebruik. Ook met grote gezinnen met veel sportactiviteit en dus veel was kom je met 9 kilogram goed uit. Ben je een stel van 2 personen zonder kinderen, dan is 9 kilogram overbodig. Het is goed om op het vulgewicht te letten, je wilt namelijk niet meer dan nodig want dan verbruik je ook onnodig veel energie. Anderzijds leidt een te klein vulgewicht weer tot overbodig veel droogbeurten.

Bedieningsgemak

Dit is afhankelijk van het bedieningsscherm: is het een draaiknop, drukknoppen of een touch scherm. Welke vorm voor jou evenredig is met bedieningsgemak hangt van je eigen voorkeur af. Daarnaast is er ook nog bediening via een app, zodat je de warmtepompdroger ook op afstand kunt bedienen, wel zo handig!

Gebruiksvriendelijkheid van extra functies

Gebruiksvriendelijkheid wordt door veel factoren bepaald. Denk hierbij aan de volgende onderdelen: startuitstel, kinderbeveiliging, vochtsensor, antikreukfunctie, anti-vibratie functie, kledingbeschermende trommel, stoomfunctie, trommelverlichting, zelfreinigende condensor, indicatie van de eindtijd, indicatie van een leeg waterreservoir, indicatie voor het controleren van de filter, informatie aflezen en bediening via een app. De ene functie is gemakkelijk dan de andere. Hoe meer functies, hoe hoger de aankoopprijs. Welke functie voor jou nuttig is, hangt af van je eigen voorkeuren en hoe en in welke mate jij de warmtepompdroger gebruikt. Naast de gebruikelijke functies zijn er ook merkspecifieke functies. Dit varieert dus per merk: AEG, Bosch, LG, Miele, Samsung, Siemens en Whirlpool hebben allemaal functies zoals automatische dosering, sensoren, stoomfuncties welke het voor jou als gebruiker nog gemakkelijker maken.

Het geluidsniveau

Een warmtepompdroger heeft een maximaal geluidsniveau. Dit staat altijd weergegeven bij de specificaties. Of het voor jou van belang is om hier op te letten hangt er volledig van af waar in huis de warmtepompdroger staat en op welke tijdstippen je deze wilt aanzetten. Een luide warmtepompdroger heeft een geluidsniveau van 67 dB of hoger, een gemiddelde warmtepompdroger heeft een geluidsniveau van 65 tot 66 dB en een stille warmtepompdroger heeft een geluidsniveau van 64 dB of minder. Staat de warmtepompdroger naast een slaapkamer, of in de bijkeuken en kun je hem mogelijk horen wanneer je in de woonkamer zit, dan zou je hier op kunnen letten.

De droogprogramma’s

Welke droogprogramma’s een warmtepompdroger heeft verschilt. Er zijn standaard droogprogramma’s, maar je kunt ook selecteren op voorkeuren waarbij je bepaalde programma’s het liefste wel of niet op de warmtepompdroger ziet. Denk hierbij aan voorkeuren als: alle soorten was tegelijk drogen, anti-allergie programma, een fris ruikend programma, een programma wat het krimpen van kleding verminderd en een programma speciaal om slijtage te verminderen. Mocht één van deze droogvoorkeuren je aanspreken, dan kun je hier op selecteren en op letten bij de aanschaf van de nieuwe warmtepompdroger.

De bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit varieert van basisklasse, middenklass en topklasse. De meeste warmtepompdrogers hebben een midden- of topklasse bouwkwaliteit. De bouwkwaliteit zegt simpelweg wat over de onderdelen en de kwaliteit van deze onderdelen en de constructie. Dit lijkt niet zo van belang, maar kan erg veel uitmaken voor de uiteindelijke levensduur van de wasdroger. Een warmtepompdroger met een topklasse bouwkwaliteit gaat namelijk gemiddeld langer mee dan een middenklasse of basisklasse. We raden ten alle tijden aan om te kiezen voor een middenklasse of topklasse, en het liefst een topklasse. Dit zorgt wel voor een hogere prijs, er is namelijk gebruik gemaakt van duurzamere materialen en van een minder slijtage gevoelige constructie. Dit laat zichzelf weer terugbetalen als de levensduur langer is. Of je dit er voor over hebt is aan jou, maar we raden het zeker aan.

Nog even op een rij waar op gelet wordt bij de beoordeling van de bouwkwaliteit van een warmtepompdroger: RVS trommel, RVS deurscharnieren, behuizing van metaal met emaille, koolborstelloze motor, zelfreinigende condensor, reinigingsindicatoren, anti-vibratiewanden en een lage vochtuitstoot. Hoe meer van deze specificaties de warmtepompdroger bezet, hoe hoger de bouwkwaliteit. Een basisklasse warmtepompdroger bevat tot 50% van deze specificaties. Een warmtepompdroger mag zich een topklasse noemen bij meer dan 70% van deze specificaties. Alles hiertussen is een middenklasse bouwkwaliteit. Al met al is het zeker de moeite waard om hierop te letten bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger.

Merken warmtepompdrogers

Er zijn verscheidende merken warmtepompdrogers. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, Beko en Samsung.