Moet een warmtepompdroger aangesloten worden op een afvoer?


Waar blijft het water bij een warmtepompdroger? Moet je een warmtepompdroger aansluiten op een afvoer? Deze vragen kwamen vaak voorbij. Het antwoord is: nee, je hoeft de warmtepompdroger niet persee aan te sluiten op een afvoer. Het water kan ook opgevangen worden met een waterreservoir. In dat geval dien je het reservoir regelmatig te legen om te voorkomen. De nieuwere warmtepompdrogers geven vrijwel allemaal aan wanneer het reservoir geleegd moet worden zodat je dit niet meer vergeet. Is er echter de mogelijkheid om de warmtepompdroger aan te sluiten in de ruimte waar deze staat, dan betekend dat dat het water rechtsstreeks afgevoerd kan worden en je je geen zorgen hoeft te maken om het waterreservoir. Dit is een gemakkelijke optie, maar niet noodzakelijk.

De warmtepompdroger keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type warmtepompdroger het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke warmtepompdroger het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

Merken warmtepompdrogers

Er zijn verscheidende merken warmtepompdrogers. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, Beko en Samsung.