Waarom kiezen voor een warmtepompdroger?


De voornaamste reden om voor een warmtepompdroger te kiezen is de besparing op energiekosten. Of je nu op de uitgaven wilt letten of je bent bewust met milieu bezig, minder energie verbruik is altijd gunstig. Een warmtepompdroger verslaat iedere andere wasdroger gemakkelijk als het om het energielabel gaat. Een condensdroger heeft energielabels C en B en worden bij enkele websops zelfs niet meer verkocht, terwijl een warmtepompdroger een energielabel A+ of hoger heeft. Dit scheelt aanzienlijk in energiekosten en kan wel oplopen tot een besparing van €75 per jaar. Een ander voordeel is de lage droogtemperatuur, hierdoor duurt de droogcyclus gemiddeld een halfuur langer, maar blijft het wasgoed wel langer mooi en van goede kwaliteit. Wel zo fijn, zeker bij kwetsbare stoffen.

De warmtepompdroger keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type warmtepompdroger het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke warmtepompdroger het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

Merken warmtepompdrogers

Er zijn verscheidende merken warmtepompdrogers. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, Beko en Samsung.