Wat kost een warmtepompdroger?


Warmtepompdrogers staan bekend als de duurdere optie vergeleken met een condensdroger. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn, want wat kost een warmtepompdroger eigenlijk? Om hier antwoord op te geven splitsen we de kosten op in twee verschillende onderdelen: de aanschafprijs en de kosten van het gebruik van de warmtepompdroger. De aanschafprijs varieert tussen de €430 en €2100. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de duurzaamheid (bepaald door de bouwkwaliteit, een hogere bouwkwaliteit zorgt ervoor dat de warmtepompdroger duurzamer is), het energielabel (uiteraard ook: hoe gunstiger het enerielabel, hoe hoger de aanschafprijs), het merk, de droogprogramma’s en eventuele extra functies om het gebruiksgemak te bevorderen. Dan heb je nog de kosten van het gebruik, deze worden bepaald door de energiekosten. Een wasdroger slurpt vaak energie en heeft een slechte reputatie als het om je energiekosten gaat. Dit kan aanzienlijk gedrukt worden indien je kiest voor een zuinigere waarmtepompdroger. Het verschil in kosten kan oplopen tot honderden euro’s tijdens e levensduur van de warmtepompdroger. De kosten van een warmtepompdroger zullen dan ook gedrukt worden door de jaren heen, wanneer je kiest voor een zuiniger model. Let wel op: de aanschafprijs is in dat geval wel hoger. Dit verdiend zichzelf op den duur vrijwel altijd terug.

De warmtepompdroger keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type warmtepompdroger het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke warmtepompdroger het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

Merken warmtepompdrogers

Er zijn verscheidende merken warmtepompdrogers. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, Beko en Samsung.