Wat verbruikt een warmtepompdroger?


Hoeveel watt verbruikt een warmtepompdroger per cyclus? En wat betekend dit voor de jaarlijkse enegiekosten? Een warmtepompdroger verbruikt maximaal 1,25 kWh per droogcyclus. Dit lage getal (vergeleken met de condensdroger) komt door het gunstigere energielabl. Een warmtepompdroger heeft een energielabel A of hoger, terwijl een condensdroger een energielabel B of C heeft. Het verschil in energieverbruik kan aardig oplopen, zeker na enkele jaren gebruik. We geven je een rekenvoorbeeld van het verschil: de jaarlijkse energiekosten van een condensdroger zijn gemiddeld €115 waar de jaarljikse energiekosten van een wamrtepompdroger €40 zijn. Dit betreft hetzelfde gebruik. De warmtepompdroger bespaard dus €75 op een condensdroger per jaar. Na een levensduur van 10 jaar is dit al €750! Je bent als gebruiker zelf ook van invloed om het verbruik van de warmtepompdroger. Enkele tips om het energieverbruik te minimaliseren zijn 1) zet de warmtepompdroger alleen aan als de droogtrommel vol is; 2) droog het wasgoed aan een wasrek indien mogelijk; en 3) was het wasgoed met een hoger tourenaantal om te voorkomen dat het wasgoed erg nat is voor het de warmtepompdroger in gaat. Ook bij de aanschaf van een warmtepompdroger kun je letten op enkele dingen om je verbruik te optimaliseren, zoals 1) het energielabel, kies deze zo gunstig mogelijk; en 2) het vulgewicht, indien deze past bij de grootte van het huishouden zal dit ook schelen in energiekosten (je voorkomt een te grote of kleine droogtrommel).

De warmtepompdroger keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type warmtepompdroger het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke warmtepompdroger het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

Merken warmtepompdrogers

Er zijn verscheidende merken warmtepompdrogers. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, Beko en Samsung.