Beste AEG warmtepompdroger

Wil jij een nieuwe AEG warmtepompdroger kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over AEG warmtepompdrogers.

AEG warmtepompdroger

Beste AEG warmtepompdrogers

AEG is een van de beste merken als het gaat om drogers. En als je een warmtepompdroger nodig hebt al helemaal! Uit onderzoek van de Consumentenbond naar warmtepompdrogers kwam AEG namelijk het beste uit de test. Uiteraard heeft AEG veel uitstekende warmtepompdrogers in de aanbieding. In de onderstaande lijst vindt je onze top 5 met de beste AEG warmtepompdrogers van 2024. Bij het maken van deze selectie keken we onder andere naar het aantal kg vulgewicht, geluidsniveau en droogprogramma’s. Staat jouw nieuwe warmtepompdroger hier tussen?

warmtepompdroger

Start de snelle keuzehulp
vind jouw warmtepompdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw warmtepompdroger

Warmtepompdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een stille warmtepompdroger maakt weinig geluid bij het drogen van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille warmtepompdroger .
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je warmtepompdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere warmtepompdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere warmtepompdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere warmtepompdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een warmtepompdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Warmtepompdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte warmtepompdrogers van Nederland. Of bekijk de warmtepompdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste warmtepompdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Warmtepompdrogers aan het zoeken...

Informatie over AEG warmtepompdrogers

AEG is een van oorsprong Duits merk dat wereldwijd huishoudelijke producten verkoopt. Volgens de Consumentenbond is AEG tevens de maker van de beste warmtepompdrogers van 2024!

Ondanks dat Miele, Bosch en Siemens een hoger cijfer krijgen voor merktevredenheid volgens de Consumentenbond, heeft AEG de warmtepompdrogers die het beste scoren. 

Wasdrogers van AEG zijn over het algemeen wel duur in aanschaf. Om die reden scoort AEG minder goed als je kijkt naar prijs-kwaliteitverhouding, volgens de Consumentenbond. Dit geldt overigens ook voor vergelijkbare merken Miele, Bosch, Siemens en Samsung.

Wasdrogers bieden tegenwoordig allerlei functies om het drogen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Welke functies je bij een droger kan verwachten, verschilt per merk. Hieronder vind je de uitleg van een aantal van de merkspecifieke functies van AEG warmtepompdrogers.

Technieken AEG warmtepompdrogers

AEG ProSense technologie

Met behulp van deze technologie wordt jouw niet langer gedroogd dan nodig is. De wasdroger meet zelf hoe warm en lang hij je wasgoed moet drogen, zodat je kleding langer mooi blijft en je minder energie verbruikt.

AEG SensiDry technologie

Bepaalde soorten wasgoed, zoals zijde, zakelijke overhemden en delicate stoffen, hebben speciale verzorging nodig zodat ze langer meegaan. De SensiDry technologie zorgt ervoor dat je kleding alleen gedroogd wordt op relatief lage temperaturen, zo wordt het niet blootgesteld aan onnodige hitte. Ook zorgt de SensiDry Technologie ervoor dat de droogtijden ingekort worden. Je kleding blijft hierdoor langer mooi en zacht.

AEG AbsoluteCare systeem

Door middel van intelligente trommelbewegingen (verwisselbare draairichting) en aangepaste temperaturen zorgt het AEG AbsoluteCare systeem ervoor dat je kleding beter in vorm blijft, zoals een alledaags zakelijk overhemd of ski jack. Tevens verkleint het AbsoluteCare systeem de kans dat je kleding krimpt tijdens het drogen.

AEG FiberPro

Bij het gebruik van AEG FiberPro hoef je je wasgoed niet te sorteren voor je het in de wasdroger stopt. Je kunt gerust wollen truien, katoenen t-shirts, zakelijke overhemden en sportkleding met elkaar in de trommel stoppen. Met de unieke 3DScan-sensor wordt de vochtigheid in het wasgoed gedetecteerd, waarop het droogprogramma en de temperatuur in de trommel afgestemd worden.

AEG Protex trommel

Als je niet houd van strijken, kies je voor een AEG warmtepompdroger met een Protex trommel. Deze wasdrogers hebben een verwisselbare draairichting waardoor je wasgoed gelijkmatig droogt en met minder heftige kreukels de trommel uitkomt.

AEG warmtepompdroger kopen: waar let je op

Je weet dat je een warmtepompdroger wilt kopen, en dat hij van AEG moet zijn. Je bent al een heel eind, maar uiteraard zijn er meer aspecten om rekening mee te houden bij de aanschaf van een droger. Om die reden vind je hieronder onze tips voor de aanschaf van een warmtepompdroger van AEG. Kom je er toch niet uit en wil je persoonlijk advies? Schroom niet om contact op te nemen met ons of je leverancier!

Type wasdroger

Er zijn verschillende soorten drogers; de warmtepompdroger, de condensdroger en de luchtafvoerdroger. Drogen met een warmtepompdroger is de meest energiezuinige manier van drogen, en daarom goed voor het milieu en je portemonnee. Warmtepompdrogers zijn zo energiezuinig omdat ze gebruikmaken van een warmtepomp en een koelmiddel. Warmtepompdrogers drogen met lagere temperaturen, daardoor is de warmtepompdroger beter voor je wasgoed dan een traditionele condensdrogers. Kijkend naar het energieverbruik, staat de condensdroger op de tweede plaats. Condensdrogers gebruiken een hogere temperatuur en zijn daarom sneller in beddengoed en kleding drogen, al kost dat wel meer energie. Het energieverbruik van luchtafvoerdrogers is nog hoger, daarom raden we af dit type droger aan te schaffen. AEG produceert voornamelijk warmtepompdrogers, maar heeft ook condensdrogers en een enkele afvoerdroger in de aanbieding.

Energieklasse

Het energielabel van een wasdroger geeft aan hoe energiezuinig de droger droogt. Vaak betaal je in aanschaf meer voor een beter energielabel, maar in gebruik zijn deze drogers stukken goedkoper. Een energiezuinige droger is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening. Als je een energiezuinige droger wilt, kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A++ of energieklasse A+++. Door te kiezen voor een energiezuinige wasdroger in plaats van een condensdroger, kun je over de gehele levensduur tot wel 888 euro besparen.

Condensafvoer

Bij AEG warmtepompdrogers heb je meestal de keuze hoe je het water wilt afvoeren; opvang in reservoir of afvoeren via waterafvoer. Door het water met een slang via waterafvoer weg te leiden, heb je geen omkijken naar de condensafvoer van je droger. Om die reden raden we condensafvoer via waterafvoer aan. Dit is een onderhoudsarme keuze. Als je geen waterafvoer in je wasruimte hebt, is opvang in reservoir een mooi alternatief. Houd er wel rekening mee dat het reservoir na iedere droogbeurt geleegd moet worden in de wasbak.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een droger geeft aan hoeveel kg wasgoed er in een volle trommel past. Maar hoeveel vulgewicht heb je nodig? Wij raden aan om een wasdroger te kopen met minimaal evenveel vulgewicht als je wasmachine. Op die manier past altijd al je natte was direct in de droger. Koop je een nieuwe wasmachine én een nieuwe droger? Kijk dan naar de volgende lijst ter indicatie:

  • Heb je een huishouden van 1 of 2 personen? Kies dan voor warmtepompdroger droogcapaciteit 7 kg.
  • Heb je een huishouden van 3 of 4 personen? Kies dan voor warmtepompdroger droogcapaciteit 8 kg.
  • Heb je een huishouden van 5 personen of meer? Kies dan voor warmtepompdroger droogcapaciteit 9 kg of meer.

De meeste warmtepompdrogers van AEG hebben een vulgewicht van 8 kg, maar ze hebben ook verschillende wasdrogers met 7 kg en 9 kg vulgewicht.

Gebruiksgemak

Warmtepompdrogers beschikken over de nieuwste technieken om het drogen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, en het merk AEG is hierin geen uitzondering. Bij dergelijken functies kun je denken aan een zelfreinigende condensor, bediening via de app en verschillende droogprogramma’s voor onder andere wollen truien, katoenen t-shirts, zakelijke overhemden en outdoorkleding. Deze programma’s zorgen ervoor dat je kledingstukken speciaal blijven aanvoelen, droogbeurt na droogbeurt.

Geluidsniveau

De gemiddelde droger, zeker een warmtepompdroger, is een stuk stiller dan de meeste wasmachines. Toch kan het geluid storend zijn, bijvoorbeeld als je ‘s nachts wast en droogt of je dunne muren hebt. Als je op zoek bent naar een stille warmtepompdroger, kijk je hiervoor naar het geluidsniveau. Dit geeft in decibel (dB) aan hoeveel geluid het apparaat produceert. Wasdrogers worden onderverdeelt in 3 categorieën: luid (67 dB of meer), normaal (65 dB of 66 dB) en stil (64 dB en minder).

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van wasdrogers geeft een indicatie van de verwachtte levensduur en de droogprestaties. Hiervoor worden drogers onderverdeeld in 3 categorieën: basisklasse, middenklasse en topklasse. Niet iedere leverancier en fabrikant is echter even open over de bouwkwaliteit van hun producten. Als dit het geval is, kan het handig zijn om naar het merk en de prijsklasse te kijken. AEG is samen met Miele, Siemens, Samsung enBosch volgens de Consumentenbond een van de beste merken als het gaat om drogers. Deze merken zijn echter wel aan de dure kant, daarom scoren ze laag op prijs-kwaliteitverhouding volgens de Consumentenbond. Als je zoekt naar een wasdroger met een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn Whirlpool, Indesit en Zanussi interessante merken voor jou.

AEG warmtepompdroger assortiment