Beste snelle warmtepompdroger

Een warmtepompdroger doet er gemiddeld 120 minuten over om je wasgoed te drogen. Ten opzichte van een andere soorten wasdrogers is een warmtepompdroger de minst snelle wasdroger. Een snelle warmtepompdroger droogt in een kortere tijd dan deze gemiddelde droogtijd.

Opzoek naar een snelle warmtepompdroger? Hieronder hebben wij de beste snelle warmtepompdrogers van 2023 voor jou opgesomd.

Snelle warmtepompdroger

Waarom droogt een warmtepompdroger minder snel

Het hergebruiken van de warme lucht zorgt ervoor dat een warmtepompdroger traag droogt

Als je wil begrijpen waarom een warmtepompdroger er langer over doet om je was te drogen, dan is het belangrijk dat je begrijpt hoe hij werkt. De techniek is vrij eenvoudig. Een normale wasdroger gebruikt een techniek waarbij warme lucht door de trommel wordt geblazen om je was te drogen. Deze warmte lucht neemt het vocht op dat uit je wasgoed komt en verandert daardoor in vochtige lucht. Vervolgens wordt de vochtige lucht weer uit het apparaat geblazen en blaast de wasdroger weer nieuwe warme lucht door je wasgoed. Warmtepompdrogers gebruiken een techniek waarbij die vochtige lucht niet wordt afgevoerd, maar wordt hergebruikt. In de machine zit een compressor en een koelmiddel die ervoor zorgen dat de vochtige lucht weer terug wordt omgezet naar warme lucht. Tijdens het drogen wordt dus steeds dezelfde lucht gebruikt en dat zorgt ervoor dat een warmtepompdroger minder energie verbruikt. Het hergebruiken zorgt ervoor dat een warmtepompdroger de meest energiezuinige keuze is, maar het nadeel ervan is wel dat het proces wat langer duurt dan bij een gewone droger. 

Daarbij gebruikt een condensdroger ook een veel lagere temperatuur om je wasgoed te drogen. Dit zorgt er ook voor dat dit type droger veel minder energie verbruikt en een gunstig energielabel heeft, maar het nadeel is weer dat hij ten opzichte van een normale wasdroger dus iets langer nodig heeft om de inhoud extra droog te krijgen. Wat voor jou de juiste keuze is, hangt dus heel erg af van van jouw behoeftes. Als je graag snel wil kunnen drogen, dan moet je een soort droger kiezen die daartoe in staat is. Heb je liever een zuinige wasdroger met energielabel A of hoger, die per jaar zo veel mogelijk bespaart? Dan is een warmtepompdroger de beste koop voor jou.

Vind jouw nieuwe warmtepompdroger

Vind een goede warmtepompdroger door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte warmtepompdroger

De beste Snelle warmtepompdrogers

Beste snelle warmtepompdroger van 2023

Het is bij de aankoop van een nieuwe warmtepompdroger altijd belangrijk dat je let op een paar eigenschappen. Als je graag een snelle warmtepompdroger wil, die jouw wasgoed binnen de kortste keren weer droog heeft, dan is de beste warmtepompdroger voor jou uitgerust met een kort programma. Vind je het daarentegen belangrijker dat een warmtepompdroger een goed energielabel heeft? Dan heeft de beste warmtepompdroger voor jou ten minste energielabel A of hoger. Wanneer voor jou de kwaliteit en de levensduur van je kleding de belangrijkste factor is, dan is de beste warmtepompdroger voor jou uitgerust met een absolutecare systeem, dat ervoor zorgt dat je wasgoed niet wordt beschadigd door de trommel of de temperatuur van de droger.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een combinatie, waarbij de beste warmtepompdroger voor jou de optie heeft om was in een korte tijd te drogen, een goed energielabel heeft en je kleding verzorgt in plaats van beschadigd. Er zijn veel warmtepompdrogers met veel verschillende functies, dus de kans is groot dat je hier de beste warmtepompdroger zal vinden.

warmtepompdroger

Start de snelle keuzehulp
vind jouw warmtepompdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw warmtepompdroger

Warmtepompdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een stille warmtepompdroger maakt weinig geluid bij het drogen van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille warmtepompdroger .
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je warmtepompdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere warmtepompdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere warmtepompdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere warmtepompdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een warmtepompdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Warmtepompdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte warmtepompdrogers van Nederland. Of bekijk de warmtepompdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste warmtepompdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Warmtepompdrogers aan het zoeken...

Warmtepompdrogers met korte programma’s

Wanneer je je kleding graag op een lagere temperatuur wil drogen en ook veel waarde hecht aan een warmtepompdroger met energielabel A of hoger, maar niet bereid bent om in te leveren op de tijd die je nodig hebt om je was extra droog te krijgen? Dan is de beste koop voor jou een warmtepompdroger met een kort programma de beste koop voor jou. Wanneer een wasdroger beschikt over een extra kort programma, dan heb je altijd de optie om sommige materialen snel te drogen.

Let daarbij wel op, dat je voor het drogen van een volle trommel met katoenen was, altijd ten minste 120 minuten nodig hebt. De snelle programma’s werken niet voor alle verschillende soorten materiaal. Je kunt bijvoorbeeld synthetische stof snel drogen, maar voor handdoeken of spijkerbroeken heb je altijd een speciaal droogprogamma nodig.

Verschillende droogprogramma's van een warmtepompdroger

Alle warmtepompdrogers zijn uitgerust met verschillende droogprogramma’s die er tijdens het drogen voor zorgen dat de temperatuur hoog genoeg is om het materiaal te drogen. Het grootste voordeel van een warmtepompdroger is dat hij voor alle soorten materiaal een veel lagere temperatuur gebruikt dan een condensdroger.

Hierdoor heeft hij niet alleen een energielabel A of hoger waarmee je per jaar veel geld kunt besparen, maar het is ook veel beter voor je kleding. De meeste materialen zijn namelijk niet bestand tegen hoge temperaturen en met een warmptepompdroger blijft de kwaliteit van je kleding goed en hebben ze een langere levensduur. Wil je dat je kleding langer meegaat? Dan is een warmtepompdroger de beste keuze voor jou.

Drogen condensdrogers sneller dan warmtepompdrogers

Het antwoord op deze vraag kan vlug en makkelijk worden gegeven. Ja, een condensdroger droogt je wasgoed over het algemeen sneller dan een warmtepompdroger. Dit komt door de techniek die een condensdroger gebruikt, waarbij warme lucht sneller door de trommel wordt geblazen en de kleding en ander wasgoed aan hogere temperaturen wordt blootgesteld. Maar weegt de snelheid van een condensdroger of een andere soort droger op tegen de voordelen die een zuinige warmtepompdroger kan bieden?

Ten eerste kun je met een warmtepompdroger per jaar veel geld besparen op je energierekening. Het energieverbruik van een warmtepompdroger is namelijk heel laag en daardoor hebben de meeste modellen een energielabel A of hoger. Daarnaast gebruikt een warmtepompdroger ook veel lagere temperaturen dan andere soorten drogers, dit is veel beter voor de kwaliteit en de levensduur van je kleding.

Veelgestelde vragen

We proberen iedereen zo goed mogelijk te informeren die op zoek is naar informatie omtrent warmtepompdrogers, alleen kunnen we niet alles op iedere pagina behandelen. We hebben daarom een lijst met gemaakt met de meest gestelde vragen over de warmepompdrogers. Zo hebben we een artikel volledig gewijd aan de voor- en nadelen van een warmtepomp droger als de levensduur.

Sinds wanneer bestaat de warmtepompdroger

De eerste variant van de warmtepompdroger werd al in het begin van de 20e eeuw gebruikt. Hier bleef het echter een lange tijd bij. De behoefte aan een energiezuinige optie was laag omdat de energiekosten daalden. Pas in 1990 realiseerde

Lees meer

Hoe sluit je een warmtepompdroger aan

Het aansluiten van een warmtepompdroger op de waterafvoer is geen hogere wiskunde en iedereen kan dit zelf. Wij leggen je in een paar stappen uit hoe het werkt. Let wel op: dit kan per merk verschillen.

Lees meer

Wat weegt een warmtepompdroger

Een warmtepompdroger weegt gemiddeld tussen de 45 en 60 kilogram. Het gewicht van een andere soort wasdroger is ongeveer hetzelfde. Er zit vrijwel geen verschil in het gewicht van een warmtepompdroger en een normale wasdroger. Stapelen warmtepompdroger op wasmachine Hoe

Lees meer

Wanneer kan een warmtepompdroger uit

Een warmtepompdroger heeft vaak een slaapstand, of gaat automatisch uit wanneer deze niet gebruikt wordt. Een warmtepompdroger kan ten alle tijden van de stroom gehaald worden wanneer deze niet in gebruik is. Let wel op: het kan zijn dat er

Lees meer

Hoeveel langer duurt het drogen met een warmtepompdroger

Hoe lang is de droogtijd van een warmtepompdroger? En duurt een programma bij een warmtepompdroger langer dan bij een andere wasdroger? Het antwoord hierop is simpelweg ‘ja, een warmtepompdroger heeft een langere droogtijd dan een condensdroger’. Een warmtepompdroger gebruikt een

Lees meer

Waar kun je een warmtepompdroger plaatsen

Een warmtepompdroger kan in principe in iedere ruimte geplaatst worden. Toch zijn er enkele dingen waar je op kunt letten bij het plaatsen van de wasdroger. Ten eerste kan de warmtepompdroger aangesloten worden op een waterafvoer, als je hier voor kiest hoef je het waterreservoir niet regelmatig te legen, wel zo handig. Hiervoor moet wel een afvoer aanwezig zijn. De afvoer kan aangesloten worden op de sifon van de wastafel, maar kan ook rechtstreeks geleegd worden in de wasbak of een putje in de vloer. Let op: er wordt niet bij iedere warmtepompdroger een afvoerslang meegeleverd, het kan zijn dat je deze zelf moet aanschaffen. Daarnaast kun je rekening houden met de temperatuur van de ruimte. Een warmtepompdroger werkt het beste bij een temperatuur tussen de 5°C en 35°C. Bij een lagere omgevingstemperatuur zal de warmtepompdroger meer energie verbruiken en dus minder zuinig zijn.

Lees meer

Het assortiment snelle warmtepompdrogers

1485445

Samsung DV80T7220BT

899,00
Op zoek naar een goede warmtepompdroger? Stop maar met zoeken! De Samsung DV80T7220BT is de warmtepomp droger die je zoekt....
1655827

Miele TSC 223 WP

1.099,00
Dit is de Miele TSC 223 WP wasdroger. De warmtepompdroger is beoordeeld door 3 mensen met de reviewscore: 9.3. Coolblue...
1828314

Bosch WQG245DCFG

999,00
Op zoek naar een geschikte wasdroger? Stop maar met zoeken! De Bosch WQG245DCFG is de wasdroger die je zoekt. Bij...
1742339

Haier HD90-A3959

779,00
Op zoek naar een geschikte wasdroger? Wij hebben hem voor je gevonden. De Haier HD90-A3959 is de warmtepomp droger die...
1395033

Miele TSJ 663 WP Eco

1.499,00
Met de Miele TSJ 663 WP Eco wasdroger is vochtige was ver verleden tijd. Bij het bepalen van onze top...
1655847

Miele TSD 263 WP

1.219,00
Zoek je een goede warmtepompdroger en weet je nog niet welke je moet kopen? De Miele TSD 263 WP is waarschijnlijk...
1487398

Samsung DV90T8240SE

1.099,00
Zoek je een passende wasdroger en weet je niet welke je moet kopen? De Samsung DV90T8240SE is waarschijnlijk de juiste...
1859392

Hoover HLE H8A2DE-S

549,00
Dit is de Hoover HLE H8A2DE-S droger. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen....
1392276

Miele TSD 443 WP EcoSpeed

1.049,00
De Miele TSD 443 WP EcoSpeed beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig droog wordt. De warmtepomp droger...
1391324

LG RC90V9AV3Q

999,00
Zoek je een goede wasdroger en weet je nog niet welke je moet kopen? De LG RC90V9AV3Q is misschien wel...
1727297

Samsung DV80T6220LX/S2

899,00
Zoek je een goede wasdroger en weet je nog niet welke je moet kiezen? De Samsung DV80T6220LX/S2 is misschien wel...
Candy Rapid'O RO H9A2TE-S

Candy Rapid’O RO H9A2T...

499,00
Warmtepompdroger | 9 kg vulgewicht l Energieklasse A++ | Bouwkwaliteit: basisklasse
1567020

Siemens WT45W475NL

749,00
De Siemens WT45W475NL warmtepomp droger droogt je natte was grondig droog. Bij het produceren van onze top 5 maken we...
1493129

Samsung DV90TA240AE

799,00
Op zoek naar een geschikte wasdroger? Stop maar met zoeken! De Samsung DV90TA240AE is de droger die je zoekt. Bij...
1379494

Siemens WT47W5E7NL

799,00
Zoek je een nieuwe droger en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Siemens WT47W5E7NL is waarschijnlijk de...
1869045

LG RH80T2AP6RM

749,00
De LG RH80T2AP6RM wasdroger droogt je natte was perfect droog. De LG RH80T2AP6RM is beoordeeld door none mensen met de...
1797903

Samsung DV90BB9445GBS2 Bespo...

1.249,00
De Samsung DV90BB9445GBS2 Bespoke warmtepompdroger droogt je natte was perfect droog. De Samsung DV90BB9445GBS2 Bespoke heeft de score: 9.2 gekregen...
1645355

AEG T8DBE86W

699,00
Zoek je een goede wasdroger en weet je niet welke je moet kiezen? De AEG T8DBE86W is waarschijnlijk de juiste...
1817230

Miele TSC 364 WP

1.179,00
Op zoek naar een geschikte warmtepomp droger? Wij hebben hem voor je gevonden. De Miele TSC 364 WP is de...
1518490

Samsung DV80TA220AE

749,00
Dit is de Samsung DV80TA220AE warmtepompdroger. De warmtepomp droger heeft de beoordeling: 9.2 mogen ontvangen van tenminste 245 kopers die...
1392240

Miele TSB 143 WP

899,00
Op zoek naar een ideale wasdroger? Wij hebben hem voor je gevonden. De Miele TSB 143 WP is de droger...
1485072

Samsung DV90T5240AW

849,00
De Samsung DV90T5240AW beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig droog wordt. Bij het opzetten van onze top...
1645370

AEG T7DB84PK SensiDry

699,00
De AEG T7DB84PK SensiDry wasdroger droogt je kleding volledig droog. De warmtepomp droger is beoordeeld door 104 kopers die je...
1798939

Samsung DV90BB5245ABS2 Bespo...

1.049,00
Op zoek naar een goede warmtepompdroger? Stop maar met zoeken! De Samsung DV90BB5245ABS2 Bespoke is de warmtepompdroger die je zoekt....
Bosch WTR85TC0FG

Bosch WTR85TC0FG

727,00
Warmtepompdroger | 8 kg vulgewicht | Energieklasse A++ | Bouwkwaliteit: middenklasse
1810005

Siemens WQ35G2D0NL SelfClean...

899,00
Met de Siemens WQ35G2D0NL SelfCleaning droger is natte was geschiedenis. De warmtepomp droger is beoordeeld door none mensen met de...
1487409

Samsung DV90T8240SH

1.049,00
Door de Samsung DV90T8240SH droger is vochtige was verleden tijd. De Samsung DV90T8240SH is beoordeeld door 15 eerdere kopers met...
1656011

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

1.449,00
Zoek je een goede droger en weet je niet welke je moet kopen? De Miele TSF 763 WP EcoSpeed is...
1575157

Candy Rapid’O ROE H8A2...

449,00
De Candy Rapid'O ROE H8A2TE-S warmtepomp droger droogt je kleding helemaal droog. Het apparaat is beoordeeld door 6 consumenten met...