Beste Bosch warmtepompdroger

Ben jij op zoek naar een Bosch warmtepompdroger? Dat begrijpen we maar al te goed, aangezien Bosch het meest populaire merk is voor wasdrogers in Nederland. Alles wat je moet weten over de Bosch drogers, vindt je op deze pagina.

Bosch warmtepompdroger

Beste Bosch warmtepompdrogers

Ben jij op zoek naar de beste Bosch warmtepompdroger? Hier ben je aan het juiste adres! In de onderstaande top 5 vind je de beste Bosch warmtepompdrogers van 2024. Bij het maken van deze selectie hebben we een tal aan drogers van het merk Bosch met elkaar vergeleken, hierbij keken we onder andere naar de energieklasse, de speciale droogprogramma’s, het vulgewicht, geluidsniveau en bijzondere extra’s. Deze Bosch warmtepompdrogers zijn het best reviewed.

warmtepompdroger

Start de snelle keuzehulp
vind jouw warmtepompdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw warmtepompdroger

Warmtepompdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een stille warmtepompdroger maakt weinig geluid bij het drogen van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille warmtepompdroger .
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je warmtepompdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere warmtepompdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere warmtepompdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere warmtepompdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een warmtepompdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Warmtepompdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte warmtepompdrogers van Nederland. Of bekijk de warmtepompdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste warmtepompdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Warmtepompdrogers aan het zoeken...

Informatie over Bosch warmtepompdrogers

Bosch is een kei van een merk. Betrouwbaar en divers. Het van oorsprong Duits merk bestaat nu al meer dan 135 jaar en verkoopt huishoudelijke apparaten over de hele wereld.

De Consumentenbond doet jaarlijks een onderzoek naar de merken van wasdrogers en hoe die presteren. Daaruit bleek niet alleen dat Bosch onder de beste wasdroger merken valt, maar dat ze in Nederland ook het meest populaire merk zijn voor wasdrogers. Bijna een vierde van alle respondenten uit het 2024 onderzoek van de Consumentenbond beschikte over een Bosch wasdroger.

Voor merktevredenheid kreeg Bosch een 8,8 van de respondenten. Hiermee staan ze na Miele op de tweede plaats. Als je kijkt naar de beoordeling van de prijs-kwaliteitverhouding, doet Bosch het helaas minder goed. Dit komt omdat Bosch wasdrogers in een hogere prijsklasse vallen. Hetzelfde geldt echter voor Miele, Siemens en AEG.

Als je van plan bent een Bosch warmtepompdroger te kopen, is het handig om te weten tegen welke merkspeficieke functies je aan kunt lopen. Deze functies zijn er om het wassen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. We leggen ze een voor een aan je uit.

Technieken Bosch warmtepompdrogers

AutoClean

Deze functie neemt het onderhoud van je Bosch wasdroger uit je handen. Bosch AutoClean verwijdert automatisch pluisjes uit de droger. Zo blijf het apparaat efficiënt drogen en hoef je zelf de pluizen niet uit het filter of de deuropening te verwijderen.

AutoDry

Met behulp van sensoren meet je Bosch wasdroger hoe vochtig en warm het in de trommel is. Op die manier is jouw was beschermd tegen extreem hoge temperaturen, droogt je wasgoed niet onnodig lang, en verbruik je ook niet meer energie dan nodig is.

Bijvulfunctie

Toch nog wat wasgoed vergeten? Door de bijvulfunctie van Bosch kun je op een later moment van het wasprogramma nog wat vergeten kleding toevoegen. Handig, omdat we allemaal wel eens een kledingstuk in de wasmachine vergeten.

Home Connect

De Home Connect app van Bosch geeft je de mogelijkheid om jouw Bosch apparaten op afstand te bedienen via je smartphone. Het maakt niet uit waar je bent, met de Home Connect app heb je de controle over je Bosch warmtepompdroger.

Iron Assist

Heb je een hekel aan strijken of heb je er simpelweg geen tijd voor? Met de Iron Assist functie van Bosch verwijder je de ergste kreukels uit je kleding zonder er moeite voor te doen. Soms is het zelfs helemaal niet meer nodig om te strijken.

Selfcleaning Condensor

Ook deze functie neemt werk uit je handen. Normaliter moet je eens in de zoveel tijd de condensor van je warmtepompdroger reinigen om ervoor te zorgen dat hij optimaal zijn werk kan doen. Met een selfcleaning condensor (ook wel een zelfreinigende condensor genoemd) doet de warmtepompdroger het voor jou.

SmartDry

Dit is een draadloze technologie waarmee je je Bosch droger en je Bosch wasmachine met elkaar kunt verbinden. Door dit te doen, is de droger in staat het droogprogramma te kiezen dat het beste past bij het type was dat jij op dat moment in de trommel hebt zitten.

Bosch Exclusiv

Producten uit de Bosch Exclusiv lijn zijn uitgerust met allerlei functies om jouw leven zo gemakkelijk mogelijk te maken. Deze producten zijn van de hoogste kwaliteit. Wasdrogers uit deze lijn zijn bijzonder goed voor onder andere delicate stoffen en wol. Deze lijn wordt alleen verkocht op gecertificeerde verkooppunten.

Bosch warmtepompdroger kopen: waar let je op

Wil je een Bosch warmtepompdroger kopen? Dat is al een mooi begin. Bosch is namelijk een betrouwbaar en goed merk, en de warmtepompdroger droogt het meest zuinig. Maar uiteraard zijn er nog meer aspecten die van belang zijn bij het kopen van een nieuwe warmtepompdroger. Na het lezen van de onderstaande tips, weet je precies waar je allemaal rekening mee moet houden als je je gaat oriënteren op een Bosch warmtepompdroger. Kom je er toch niet uit? Schroom niet om contact op te nemen met ons of je leverancier voor persoonlijk advies. Samen vinden we de perfecte warmtepompdroger voor jou!

Type wasdroger

Er zijn verschillende soorten drogers; de warmtepompdroger, de condensdroger en de luchtafvoerdroger. Drogen met een warmtepompdroger is het meest zuinig, en daarom goed voor het milieu en je portemonnee. Warmtepompdrogers zijn zo energiezuinig omdat ze gebruikmaken van een warmtepomp en een koelmiddel. Warmtepompdrogers drogen met lagere temperaturen, daardoor is de warmtepompdroger beter voor je wasgoed dan een conventionele wasdroger. Kijkend naar het energieverbruik, staat de condensdroger op de tweede plaats. Condensdrogers gebruiken een hogere temperatuur en kunnen je wasgoed daarom sneller drogen, al kost dat wel meer energie. Het energieverbruik van luchtafvoerdrogers is nog hoger, daarom raden we af dit type droger aan te schaffen. Bosch produceert momenteel voornamelijk warmtepompdrogers, maar verkoopt ook nog meerdere condensdrogers.

Energieklasse

Het energielabel van een wasdroger geeft aan hoe zuinig de droger droogt. Vaak betaal je in aanschaf meer voor een beter energielabel, maar in gebruik zijn deze drogers stukken goedkoper. Een energiezuinige droger is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening. Wil je energiezuinig drogen? Dan kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A++ of energieklasse A+++. Door te kiezen voor een energiezuinige wasdroger in plaats van een gewone condensdroger, kun je over de gehele levensduur tot wel 888 euro besparen. Bosch warmtepompdrogers beschikken allemaal over minimaal energieklasse A++, en de meeste hebben energieklasse A+++.

Condensafvoer

Bij Bosch warmtepompdrogers heb je meestal de keuze hoe je het water wilt afvoeren; opvang in reservoir of afvoeren via waterafvoer. Door het water met een slang via waterafvoer weg te leiden, heb je geen omkijken naar de condensafvoer van je droger. Om die reden raden we condensafvoer via waterafvoer aan. Dit is een onderhoudsarme keuze. Als je geen waterafvoer in je wasruimte hebt, is opvang in reservoir een mooi alternatief. Houd er wel rekening mee dat het reservoir na iedere droogbeurt geleegd moet worden in de wasbak.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een droger geeft aan hoeveel kg wasgoed er in een volle trommel past. Maar hoeveel vulgewicht heb je nodig? Wij raden aan om een wasdroger te kopen met minimaal evenveel vulgewicht als je wasmachine. Op die manier past altijd al je natte was direct in de droger. Koop je een nieuwe wasmachine én een nieuwe droger? Kijk dan naar de volgende lijst ter indicatie:

  • Heb je een huishouden van 1 of 2 personen? Kies dan voor warmtepompdroger droogcapaciteit 7 kg.
  • Heb je een huishouden van 3 of 4 personen? Kies dan voor warmtepompdroger droogcapaciteit 8 kg.
  • Heb je een huishouden van 5 personen of meer? Kies dan voor warmtepompdroger droogcapaciteit 9 kg of meer.

De meeste warmtepompdrogers van Bosch hebben een vulgewicht van 8 kg, maar ze hebben ook verschillende modellen met 7 kg en 9 kg vulgewicht.

Gebruiksgemak

Warmtepompdrogers beschikken over de nieuwste technieken om het drogen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, en Bosch is hierin geen uitzondering. Hierbij kun je denken aan een zelfreinigende condensor (selfcleaning condensor), resttijd indicatie, verwisselbare draairichting, kinderbeveiliging en verschillende speciale droogprogramma’s voor onder andere wol, sportkleding, kleine wassen en overhemden.

Geluidsniveau

De gemiddelde droger, zeker een warmtepompdroger, is een stuk stiller dan de meeste wasmachines. Toch kan het geluid storend zijn, bijvoorbeeld als je ‘s nachts wast en droogt of je dunne muren hebt. Als je op zoek bent naar een stille warmtepompdroger, kijk je hiervoor naar het geluidsniveau. Dit geeft in decibel (dB) aan hoeveel geluid het apparaat produceert. Wasdrogers worden onderverdeelt in 3 categorieën: luid (67 dB of meer), normaal (65 dB of 66 dB) en stil (64 dB en minder).

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van wasdrogers geeft een indicatie van de verwachtte levensduur en de droogprestaties. Hiervoor worden drogers onderverdeeld in 3 categorieën: basisklasse, middenklasse en topklasse. Niet iedere leverancier en fabrikant is echter even open over de bouwkwaliteit van hun producten. Als dit het geval is, kan het handig zijn om naar het merk en de prijsklasse te kijken. Samen met Miele, AEG, Siemens en Samsung is Bosch volgens de Consumentenbond een van de beste merken als het gaat om drogers. Bosch staat zelfs op de tweede plaats. Deze merken zijn echter wel aan de dure kant, daarom scoren ze laag op prijs-kwaliteitverhouding volgens de Consumentenbond. Als je zoekt naar een wasdroger met een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn Whirlpool, Indesit en Zanussi interessante merken voor jou.

Bosch warmtepompdroger assortiment