Beste Whirlpool warmtepompdroger

Ben je toe aan een nieuwe wasdroger? Als je vastzit aan een budget zijn Whirlpool warmtepompdrogers een goede keuze! Whirpool heeft verschillende wasdrogers in hun assortiment, met allerlei slimme functies die het drogen van je wasgoed zo makkelijk mogelijk maken. Je leest hier alles wat je moet weten over Whirlpool warmtepompdrogers.

Whirlpool warmtepompdroger

Beste Whirlpool warmtepompdrogers

Het beste type droger van het moment is de warmtepompdroger. Dit zijn stille wasdrogers met een goed energielabel. Whirlpool biedt verschillende warmtepompdrogers op dit moment. In de onderstaande top 5 vind je de beste Whirlpool warmtepompdrogers van 2024. Bij het maken van deze selectie hebben we onder andere gekeken naar de verschillende droogprogramma’s, het vulgewicht, de energieklasse, de opties voor gebruiksgemak en het geluidsniveau van alle Whirlpool warmtepompdrogers. Deze kwamen het beste uit de test.
warmtepompdroger

Start de snelle keuzehulp
vind jouw warmtepompdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw warmtepompdroger

Warmtepompdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een stille warmtepompdroger maakt weinig geluid bij het drogen van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille warmtepompdroger .
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je warmtepompdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere warmtepompdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere warmtepompdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere warmtepompdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een warmtepompdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Warmtepompdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte warmtepompdrogers van Nederland. Of bekijk de warmtepompdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste warmtepompdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Warmtepompdrogers aan het zoeken...

Informatie over Whirlpool warmtepompdrogers

Whirlpool is een Amerikaans bedrijf dat huishoudelijke apparaten produceert. Ze hebben een breed assortiment aan drogers met intuïtieve bediening, waardoor je de was voortaan in een handomdraai doet. Whirlpool staat bekend als een goedkoper merk. Om die reden moet je niet heel uitzonderlijke resultaten verwachten van je Whirlpool warmtepompdroger. Volgens het jaarlijkse onderzoek naar wasdrogers van de Consumentenbond zijn eigenaars van een Whirlpool wasdroger over het algemeen het minst tevreden over de droogprestaties.

Maar alsnog beoordelen de eigenaren hun Whirlpool wasdroger gemiddeld met een 7,6. Wat prijs-kwaliteitverhouding aangaat, doet Whirlpool het echter bovengemiddeld goed! Daar zijn Whirlpool-gebruikers juist heel tevreden over.

Veel Whirlpool drogers beschikken over merkspecifieke functies – specificaties die je alleen terugziet bij Whirlpool wasdrogers. We leggen je graag uit welke dat zijn en wat deze functies precies doen.

Technieken Whirlpool warmtepompdrogers

6th Sense 'Infinite Care Duo Sensor'

Whirlpool is een Amerikaans bedrijf dat huishoudelijke apparaten produceert. Ze hebben een breed assortiment aan drogers met intuïtieve bediening, waardoor je de was voortaan in een handomdraai doet. Whirlpool staat bekend als een goedkoper merk. Om die reden moet je niet heel uitzonderlijke resultaten verwachten van je Whirlpool warmtepompdroger. Volgens het jaarlijkse onderzoek naar wasdrogers van de Consumentenbond zijn eigenaars van een Whirlpool wasdroger over het algemeen het minst tevreden over de droogprestaties.

6th Sense 3Dry technologie

Met de 6th Sense 3Dry technologie van je Whirlpool wasdroger worden er voorzichtig meerdere stromen warme lucht aan je wasgoed toegevoegd. Op deze manier drogen je kleding, handdoeken en beddengoed met zorg, en blijft je wasgoed langer mooi.

Zelfreinigende condensor

Verschillende wasdrogers van Whirlpool beschikken over een zelfreinigende condensor. Hierdoor hoef je het condensfilter van je wasdroger niet langer handmatig schoon te maken – de wasdroger spoelt deze automatisch schoon tijdens het drogen. Dit neemt letterlijk werk en tijd uit jouw handen.

Silent technologie

Wasdrogers, vooral warmtepompdrogers, maken aanzienlijk minder lawaai dan de gemiddelde wasmachine. Maar dan kan het geluid van je wasdroger alsnog storend zijn. Voor een extra stille droger, kies je voor een model met de Whirlpool Silent technologie.

Whirlpool FreshCare+

Met deze functie blijft jouw kleding langer fris, ook als je het niet direct uit de trommel kunt halen. Tot 6 uur na de afloop van je droogprogramma’s blijft de trommel van je droger zachtjes ronddraaien. In combinatie met de slimme thermostaat zorgt dit ervoor dat je kleding langer fris blijft. Goed om te weten: FreshCare+ is niet in combinatie te gebruiken met droogprogramma’s voor fijne was of kastdroog/extra droog.

Whirlpool warmtepompdroger kopen: waar let je op

Whirlpool heeft een tal aan verschillende soorten drogers om uit te kiezen. En er zijn er geen twee hetzelfde. Om die reden doe je er goed aan om overzichtelijk te maken waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een je nieuwe wasdroger. In de onderstaande lijst vind je onze tips voor het uitzoeken van de Whirlpool droger die het beste past bij de wensen van jouw huishouden. Kom je er toch niet uit? Neem contact op met ons of je leverancier voor persoonlijk advies.

Type wasdroger

Er zijn verschillende soorten wasdrogers; de warmtepompdroger, de condensdroger en de luchtafvoerdroger. We leggen je graag uit wat de verschillen zijn. De warmtepompdroger is het meest energiezuinig. Dit komt omdat hij gebruikmaakt van een warmtepomp en een koelmiddel bij het drogen. Omdat dit type droogkast droogt met lagere temperaturen zijn warmtepompdrogers ook beter voor je wasgoed. Kijkend naar het energieverbruik, staat de condensdroger op de tweede plaats. Condensdrogers drogen met een hogere temperatuur met behulp van een verwarmingselement. Hierdoor is de droogtijd korter, maar verbruikt hij meer stroom en slijt je kleding sneller. Luchtafvoerdrogers verbruiken erg veel energie per droogbeurt, daarom raden we af dit type wasdroger aan te schaffen. Whirlpool verkoopt op het moment alleen warmtepompdrogers en condensdrogers. Whirlpool warmtepompdrogers zijn veelal goedkoper dan vergelijkbare modellen van andere merken.

Energieklasse

Het energielabel van een wasdroger geeft aan hoe energiezuinig het apparaat droogt. Als je milieuvriendelijk wilt drogen, kies je voor een zuinige wasdroger. Hier bespaar je tevens ook mee op je energiekosten. Om zoveel mogelijk energie te besparen, kies je voor een warmtepompdroger met energielabel A+++, ook energielabel A++ wordt beschouwd als energiezuinig. Door te kiezen voor een energiezuinige warmtepompdroger in plaats van een gewone condensdroger, kun je over de gehele levensduur tot wel 888 euro besparen.

Condensafvoer

Bij Whirlpool warmtepompdrogers heb je bij de meeste modellen de keuze tussen hoe je het condenswater wilt afvoeren. Je kunt ervoor kiezen om de droger aan te sluiten op de waterafvoer, dan wordt het vocht direct afgevoerd via de waterafvoer met een een afvoerslang. Je kunt ook kiezen voor opvang in reservoir. Het reservoir dient dan na iedere droogbeurt geleegd te worden in de wasbak.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een droger geeft aan hoeveel wasgoed er in de trommel past. Maar hoeveel vulgewicht heb je nodig? Wij raden aan om een wasdroger te kopen met minimaal evenveel vulgewicht als je wasmachine. Op die manier past altijd al je natte wasgoed direct in de droger. Koop je een nieuwe wasmachine én een nieuwe wasdroger? Kijk dan naar de volgende lijst ter indicatie:

  • een huishouden van 1 of 2 personen heeft een wasdroger nodig met vulgewicht 7 kg.
  • een huishouden van 3 of 4 personen heeft een wasdroger nodig met vulgewicht 8 kg.
  • een huishouden van 5 personen of meer heeft een wasdroger met vulgewicht 9 kg of meer nodig.

De meeste wasdrogers van Whirlpool hebben 8 kg vulgewicht, maar ze hebben ook verschillende modellen die 7 kg of 9 kg vulgewicht hebben.

Gebruiksgemak

Steeds meer drogers bieden allerlei functies en opties om het drogen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Hierbij kun je denken aan een resttijd indicatie, een anti-vibratie functie, automatisch uitschakelen, een zelfreinigende condensor, uitgestelde start, een kledingbeschermende trommel en kinderbeveiliging. Denk jij hier baat bij te hebben? Zorg er dan voor dat jouw nieuwe wasdroger beschikt over dit soort functies.

Geluidsniveau

De gemiddelde droger, zeker de warmtepompdroger, is een stuk stiller dan de meeste wasmachines. Toch kan het geluid storend zijn, bijvoorbeeld als je thuis wast en droogt of je dunne muren hebt. Als je op zoek bent naar een stille Whirlpool warmtepompdroger, kijk je hiervoor naar het geluidsniveau. Dit geeft in decibel (dB) aan hoeveel geluid het apparaat produceert. Het geluidsniveau van wasdrogers wordt onderverdeelt in 3 categorieën: luid (67 dB of meer), normaal (65 dB of 66 dB) en stil (64 dB en minder).

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een wasdroger geeft een idee van de verwachtte levensduur en de droogprestaties. Hiervoor worden wasdrogers onderverdeeld in 3 categorieën: basisklasse, middenklasse en topklasse. Niet iedere leverancier en fabrikant is echter even open over de bouwkwaliteit van hun producten. Om die reden kan het handig zijn om naar het merk en de prijsklasse te kijken. Volgens de Consumentenbond zijn de merken AEG, Miele, Bosch, Siemens en Samsung de beste merken voor wasdrogers. Deze merken zijn echter ook wat duurder. Als je zoekt naar een wasdroger met een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn Whirlpool, Indesit en Zanussi uitstekende keuzes.

Whirlpool warmtepompdroger assortiment