Beste Warmtepompdroger A+++

Als je op zoek bent naar een energiezuinige warmtepompdroger, ben je hier aan het juiste adres! We vertellen je hier alles wat je moet weten over warmtepompdrogers met energieklasse A+++. Tevens vind je hier de beste energiezuinige warmtepompdrogers van 2024 – goed voor het milieu én je portemonnee!
Warmtepompdroger a

Wat is een warmtepompdroger met energielabel A+++

Een warmtepompdroger droogt door de trommel te verwarmen aan de hand van een warmtepomp. Door het gebruik van een warmtepomp in plaats van een elektrisch verwarmingselement, verbruikt de droger minder energie. Hierdoor is het energieverbruik van een warmtepompdroger een stuk lager dan dat van een condensdroger of luchtafvoerdroger.
Ondanks dat warmtepompdrogers op zichzelf al relatief energiezuinig zijn, zit er alsnog een verschil in het energieverbruik van verschillende modellen. Om je jaarlijkse energiekosten zo veel mogelijk te beperken, kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A+++. Dit is de ideale wasdroger als je je wasgoed graag snel wilt drogen, maar je niet wilt dat je energierekening te hoog oploopt.

De beste warmtepompdroger A+++ van 2024

Een nieuwe warmtepompdroger vind je niet 1, 2, 3. Het aanbod is gigantisch en hoe weet je nou wat een goede warmtepompdroger is?
Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan en delen de best geteste warmtepompdroger graag met je ! Dit zijn de beste warmtepompdrogers van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw warmtepompdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw warmtepompdroger

Warmtepompdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een stille warmtepompdroger maakt weinig geluid bij het drogen van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille warmtepompdroger .
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je warmtepompdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere warmtepompdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere warmtepompdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere warmtepompdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een warmtepompdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Warmtepompdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte warmtepompdrogers van Nederland. Of bekijk de warmtepompdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste warmtepompdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Warmtepompdrogers aan het zoeken...

De nieuwe energielabels zonder plusjes

Vanaf maart 2021 is er een nieuwe energieklasse voor bepaalde producten. Hierbij worden de plusjes achterwegen gelaten, zodat energieklasse A het meest zuinig is, in plaats van A+++. Het nieuwe energielabel geldt op het moment alleen nog maar voor de productgroepen vaatwasser, wasmachine, koel- en vrieskasten en beeldschermen.

Dus als je op zoek gaat naar een nieuwe warmtepompdroger met zo min mogelijk energieverbruik, moet je nog steeds kijken naar modellen met energieklasse A+++.

Hoeveel verbruikt een warmtepompdroger

De energieklasse van een apparaat geeft aan hoe veel energie hij verbruikt in vergelijking met andere modellen in dezelfde productcategorie. Maar als je de energieklasse weet, weet je nog niet hoe hoog het energieverbruik precies is. Dit is informatie die je op het energielabel exact kunt terugvinden.

De gemiddelden, op basis van gegevens van MilieuCentraal, hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Energiekosten warmtepompdroger energieklasse A+

Een warmtepompdroger gebruikt gemiddeld 170 kWh per jaar als deze energieklasse A+ heeft. Dit komt neer op €37 euro per jaar. Voor een warmtepompdroger is dit relatief veel. Er zijn daarom ook niet veel warmtepompdrogers met deze energieklasse verkrijgbaar.

Energiekosten warmtepompdroger energieklasse A++

In deze categorie vindt je een stuk meer modellen. Een warmtepompdroger met dit energielabel verbruikt gemiddeld 130 kWh per jaar, wat zich vertaalt in €29 euro aan energiekosten.

Energiekosten warmtepompdroger energieklasse A+++

Dit is de perfecte warmtepompdroger als je energie wilt besparen. Hij verbruikt namelijk slechts 100 kWh per jaar, oftewel een bijdrage van €22 op je energierekening.

Waarom is een warmtepompdroger zo zuinig

Een warmtepompdroger droogt een stuk zuiniger dan een condensdroger of luchtafvoerdroger omdat hij gebruikmaakt van een warmtepomp in combinatie met een koelmiddel om de trommel te verwarmen. De warmtepomp zet het koelingsmiddel, dat een vloeibare vorm heeft, om in gasvorm. Hierbij komt warme lucht vrij, dat de trommel ingeblazen wordt. Dit bespaart heel wat stroom omdat conventionele drogers drogen met een elektrisch verwarmingselement.

Omdat warmtepompdrogers op een andere manier verwarmen, worden ze ook minder heet. De relatief lage temperatuur zorgt ervoor dat een droogprogramma iets langer duurt, maar ook dat je kleding mooi blijft. Ook na veelvoudig drogen.

Voordelen van een warmtepompdroger met energielabel A+++

Goed voor het milieu

Voor het welzijn van de aarde is het belangrijk dat we zo min mogelijk energie verbruiken. Voor het milieu is het natuurlijk het voordeligst om je natte wasgoed te laten drogen aan een wasrek of de waslijn, maar als je dan toch gebruikmaakt van een wasdroger, is een energiezuinige warmtepompdroger met uitstek de beste keuze.

Minstens net zo goed voor je portemonnee

Een energiezuinige warmtepompdroger kopen lijkt in eerste instantie misschien niet de meest voordelige optie. Een warmtepompdroger met energieklasse A+++ is kijkend naar de aanschafsprijs duurder dan andere modellen. Echter, omdat de energieprijzen zo hoog zijn op het moment, is het financieel toch verstandig om je oude apparaat in te ruilen voor een wasdroger die energiezuinig droogt.

De juiste warmtepompdroger kan zorgen voor een flinke daling in je energierekening – een besparing die je vasthoudt over de gehele levensduur van de warmtepompdroger. Zo heb je de aanschafprijs van je nieuwe warmtepompdroger vaak al binnen een aantal jaar terugverdiend, waardoor de investering absoluut de moeite waard is.

Beter voor je wasgoed

Een warmtepompdroger droogt met een relatief lage droogtemperatuur. Door deze lagere temperatuur duurt het iets langer voordat je natte wasgoed grondig droog is, maar is ook de kans op slijtage en beschadigingen een stuk kleiner, waardoor je kleding mooi blijft ook na veelvoudig drogen in de wasdroger.

Waar let je op bij het kopen van een zuinige warmtepompdroger

Energieverbruik

Hier hebben we het uiteraard al uitgebreid over gehad, maar het blijft een belangrijk punt. Over het algemeen zijn warmtepompdrogers geen energiezuinige apparaten. Vooral met de huidige energieprijzen is het daarom belangrijk om een droger te kiezen met een goede energieklasse en zo min mogelijk energieverbruik.

Vulgewicht

Het vulgewicht, ook wel het laadvermogen genoemd, van een wasdroger geeft aan hoeveel wasgoed je tegelijk drogen kunt. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is voornamelijk afhankelijk van de grootte van je huishouden. Een huishouden van 1 of 2 personen heeft een wasdroger nodig met 7 kg vulgewicht. Voor een huishouden van 3 of 4 personen, raden we 8 kg vulgewicht aan. De meeste warmtepompdrogers hebben 8 kg vulgewicht. Voor grote gezinnen met 5 personen of meer, is 9 kg vulgewicht de juiste hoeveelheid laadvermogen.

Condensafvoer

Bij een warmtepompdroger wordt het condenswater en de vochtige lucht afgevoerd via een afvoerslang naar de waterafvoer, of – als je geen afvoer beschikbaar hebt – wordt het opgeslagen in een reservoir dat je na het drogen van je wasgoed moet legen. De meeste warmtepompdrogers beschikken over beide opties.

Reiniging condensor

Steeds meer wasdrogers hebben een zelfreinigende condensor. Dit vermindert het onderhoud van je warmtepompdroger aanzienlijk. Er zijn 3 type zelfreinigende condensor: handmatig, eenvoudig en automatisch.

Geluidsniveau

Het maximaal geluidsniveau van een wasdroger geeft aan hoeveel geluid de machine produceert wanneer hij op z’n luidst is. De gemiddelde warmtepompdroger is een stuk stiller dan de gemiddelde wasmachine, maar wil je een extra stille wasdroger? Dan moet je kijken naar het geluidsniveau.

Gebruiksgemak

Tegenwoordig beschikken warmtepompdrogers over verschillende functies om het drogen voor jou zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken. Denk hierbij aan de eerder genoemde zelfreinigende condensor, maar bijvoorbeeld ook aan kledingbeschermende trommel, stoomfunctie, anti-vibratie functie, startuitstel, bediening via een app, een vochtigheidssensor en veel meer. Onderzoek daarom van te voren goed wat de mogelijkheden zijn en waar je denkt baat bij te hebben.

Bouwkwaliteit

Ben jij op zoek naar de beste warmtepompdroger? Kijk dan naar de bouwkwaliteit van de droger. Afhankelijk van een aantal specificaties wordt iedere wasdroger bestempeld met een bouwkwaliteit van basisklasse, middenklasse of topklasse. De beste warmtepompdrogers hebben een topklasse bouwkwaliteit en gaan gemiddeld langer mee.

Droogvoorkeuren

Een droger beschikt tegenwoordig over verschillende droogprogramma’s. Er zijn ook steeds meer programma’s voor specifieke soorten wasgoed, zoals katoen, wol, handdoeken jeans en delicate stoffen. Last van allergieën? Kies dan voor een warmtepompdroger met een anti-allergie programma.

Warmtepompdroger A+++ assortiment