Beste Samsung warmtepompdroger

Wil je een nieuwe samsung warmtepompdroger kopen? Hier ben je aan het juiste adres! Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de warmtepompdrogers van het merk Samsung.

Samsung warmtepompdroger

Beste Samsung warmtepompdrogers

Wil je een nieuwe Samsung warmtepompdroger kopen, maar weet je niet welke je moet kiezen? De onderstaande top 5 maakt korte metten met jouw keuzestress! We hebben namelijk alle Samsung warmstepompdrogers van 2024 uitgebreid getest en met elkaar vergeleken. Bij het maken van deze selectie hebben we onder andere gekeken naar het het vulgewicht, de verschillende droogprogramma’s, het energielabel en het geluidsniveau. Dit zijn de best reviewed Samsung warmtepompdrogers van 2024.

warmtepompdroger

Start de snelle keuzehulp
vind jouw warmtepompdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw warmtepompdroger

Warmtepompdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een stille warmtepompdroger maakt weinig geluid bij het drogen van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille warmtepompdroger .
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je warmtepompdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere warmtepompdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere warmtepompdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere warmtepompdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een warmtepompdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Warmtepompdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte warmtepompdrogers van Nederland. Of bekijk de warmtepompdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste warmtepompdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Warmtepompdrogers aan het zoeken...

Informatie over Samsung warmtepompdrogers

Samsung is een van de grootste en populairste electronicabedrijven ter wereld. Ze produceren enorm veel verschillende producten, waaronder een tal aan huishoudelijke apparaten. Wij zoomen vandaag in op hun wasdrogers.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Samsung een van de beste merken is als het gaat om wasdrogers. Met een 8.2 voor merktevredenheid volgt Samsung de populaire merken Miele, AEG, Siemens en Bosch. Wat kenmerkend is voor Samsung, is dat alle wardrogers die ze bieden, warmtepompdrogers zijn.

Alle modellen hebben energieklasse A++ of A+++. Om die reden is een wasdroger van Samsung een enorm zuinige keuze. Daartegenover staat wel dat er geen ‘goedkope’ wasdroger van het merk te vinden is. De meest voordelige warmtepompdroger kost 539 euro.

Samsung warmtepompdrogers kunnen over verschillende functies en specificaties beschikken die je niet terugziet bij drogers van andere merken. Hieronder leggen we je uit wat al deze merkspecifieke functies voor je kunnen betekenen.

Technieken Samsung warmtepompdrogers

Samsung OptimalDry

OptimalDry is een nieuwe slimme hulp. Door het gebruik van sensoren in je Samsung wasdroger, weet het apparaat hoe vochtig en warm je wasgoed is. De droger past hierop de temperatuur en de droogtijd van het droogprogramma aan, zodat je energieverbruik laag blijft. Ook je kleding blijft hierdoor langer mooi. De wasdroger stopt namelijk met drogen wanneer je wasgoed helemaal droog is.

Samsung AI Control

Met Samsung AI Control kun je je wasdroger en wasmachine met behulp van wifi aan elkaar verbinden. Ook koppel je de apparaten gemakkelijk aan de Samsung smartphone app. De wasmachine en wasdroger zijn zelf in staat om te registreren wat voor wasgoed er in te trommel zit, en de droger kiest de juiste droogprogramma’s voor jouw was. Tevens kun je je Samsung warmtepompdroger met gemak bedienen via de smartphone app.

Samsung warmtepompdroger kopen: waar let je op

Bij het kopen van een nieuwe wasdroger zijn er enorm veel specificaties en kenmerken van belang. Samsung is een goed merk, maar dat betekent niet dat iedere Samsung droger een goede koop is voor jou. In de onderstaande tips lees je precies waar je allemaal rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe warmtepompdroger. Kom je er toch niet helemaal uit? Voor persoonlijk advies kun je altijd contact opnemen met ons of je leverancier. Dan kijken we samen naar jouw voorkeuren.

Type wasdroger

Er zijn verschillende soorten wasdrogers; de warmtepompdroger, de condensdroger en de luchtafvoerdroger. De warmtepompdroger houdt je energierekening laag, wat goed is voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Warmtepomp wasdrogers zijn zo energiezuinig omdat ze gebruikmaken van een warmtepomp en een koelmiddel bij het drogen. Omdat dit type wasdroger droogt met lagere temperaturen zijn warmtepompdrogers ook beter voor je wasgoed. Kijkend naar het energieverbruik, staat de condensdroger op de tweede plaats. Condensdrogers drogen met een hogere temperatuur door het gebruik van een elektrisch verwarmingselement. Hierdoor is de droogtijd korter, maar verbruikt hij meer stroom en slijt je kleding sneller. Het energieverbruik van luchtafvoerdrogers is nog hoger, daarom raden we af dit type wasdroger aan te schaffen. Samsung biedt op dit moment alleen nog maar warmtepompdrogers aan, een zuinige keuze voor het drogen van je wasgoed.

Energieklasse

Het energielabel van een wasdroger geeft aan hoe zuinig het apparaat droogt. Vaak betaal je in aanschaf meer voor een beter energielabel, maar in gebruik ben je hiermee stukken goedkoper uit. Om zoveel mogelijk energie te besparen, kies je voor een warmtepompdroger met energielabel A+++, ook al wordt energielabel A++ ook beschouwd als energiezuinig. Door te kiezen voor een energiezuinige warmtepompdroger in plaats van een gewone condensdroger, kun je over de gehele levensduur tot wel 888 euro besparen. Samsung biedt alleen warmtepompdrogers met energielabel A++ of energielabel A+++.

Condensafvoer

Bij Samsung warmtepompdrogers heb je bij de meeste modellen de keuze tussen hoe je het condenswater afvoert. Je kunt het condenswater opslaan in een reservoir of afvoeren via waterafvoer. Door je droger aan te sluiten op de waterafvoer, wordt het vocht direct afgevoerd en heb je er geen omkijken meer naar. Als je het opslaat in een reservoir, moet je het reservoir na iedere droogbeurt legen.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een droger geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. Maar hoeveel vulgewicht heb je nodig? Wij raden aan om een wasdroger te kopen met minimaal evenveel vulgewicht als je wasmachine. Op die manier past altijd al je natte wasgoed direct in de droger. Koop je een nieuwe wasmachine én een nieuwe droger? Kijk dan naar de volgende lijst ter indicatie:

  • Heb je een huishouden van 1 of 2 personen? Kies dan voor een warmtepompdroger met 7 kg vulgewicht.
  • Heb je een huishouden van 3 of 4 personen? Kies dan voor een warmtepompdroger met 8 kg vulgewicht.
  • Heb je een huishouden van 5 personen of meer? Kies dan voor een warmtepompdroger met 9 kg vulgewicht.


Het gros van de warmtepompdrogers van Samsung heeft een vulgewicht van 8 kg, maar ze hebben ook verschillende modellen met 9 kg vulgewicht en een enkel model met 7 kg.

Gebruiksgemak

Steeds meer drogers bieden allerlei functies en opties om het drogen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Hierbij kun je denken aan een resttijd indicatie, een zelfreinigende condensor, uitgestelde start, kinderbeveiliging, bediening via app en een tal aan speciale droogprogramma’s voor onder andere overhemden, delicate stoffen, handdoeken, wol of om je wasgoed extra droog te krijgen.

Geluidsniveau

De gemiddelde droger, zeker een warmtepompdroger, is een stuk stiller dan de meeste wasmachines. Toch kan het geluid storend zijn, bijvoorbeeld als je thuis wast en droogt of je dunne muren hebt. Als je op zoek bent naar een stille warmtepompdroger, kijk je hiervoor naar het geluidsniveau. Dit geeft in decibel (dB) aan hoeveel geluid het apparaat produceert. Het geluidsniveau van wasdrogers wordt onderverdeelt in 3 categorieën: geluidsniveau luid (67 dB of meer), geluidsniveau normaal (65 dB of 66 dB) en geluidsniveau stil (64 dB en minder).

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een wasdroger geeft een idee van de verwachtte levensduur en de droogprestaties. Hiervoor worden wasdrogers onderverdeeld in 3 categorieën: basisklasse, middenklasse en topklasse. Niet iedere leverancier en fabrikant is echter even open over de bouwkwaliteit van hun producten. Om die reden kan het handig zijn om naar het merk en de prijsklasse te kijken. Volgens de Consumentenbond zijn de merken AEG, Miele, Bosch, Siemens én Samsung de beste merken voor wasdrogers. Deze merken zijn veelal helaas ook duurder en scoren daarom lager op prijs-kwaliteitverhouding volgens de Consumentenbond. Als je zoekt naar een wasdroger met een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn Whirlpool, Indesit en Zanussi uitstekende keuzes.

Samsung warmtepompdroger assortiment