Beste Miele warmtepompdroger
Een nieuwe warmtepompdroger nodig? Miele is een uitstekende keuze! Het merk Miele staat bekend om het leveren van kwaliteit, en wasdrogers zijn daarbij geen uitzondering. Alles wat je moet weten over Miele warmtepompdrogers, lees je hier.
De beste miele warmtepompdroger van 2023
De beste miele warmtepompdroger van 2023
Informatie over Miele warmtepompdrogers
‘Miele, er is geen betere‘. Het is een veelbelovende slogan, maar Miele maakt het ook waar. Het Duitse witgoed bedrijf staat op nummer 1 voor velen producten en in verschillende productcategorieën.
Volgens de Consumentenbond zijn eigenaren van Miele warmtepompdrogers het meest tevreden over hun droger. Gemiddeld scoort Miele een 9,3 voor merktevredenheid. Bijna de helft van de respondenten van een Miele wasdroger, is van plan om hierna weer voor Miele te gaan. Om die reden kun je wel stellen dat een Miele wasdroger een goede keuze is – maar, wat wel gezegd moet worden, er hangt ook een flink prijskaartje aan Miele wasdrogers.
Miele is een van de duurste merken en dat gaat ten koste van hun score op prijs-kwaliteitverhouding. Voor de aanschaf van een Miele warmtepompdroger ben je al gauw rond de 1000 euro kwijt. De prijs is voor sommigen een reden om geen Miele wasdroger te kopen, maar bedenk je wel dat Miele wasdroger gemiddeld een stuk langer meegaan (levensduur van gemiddeld 16 jaar in plaats van 11), en betere droogresultaten levert.
Miele biedt verschillende opties en functies voor een eenvoudige bediening en perfect droog wasgoed. Hiervoor gebruiken ze soms andere termen dan andere merken, daarom geven we je graag wat uitleg.
Vind jouw nieuwe warmtepompdroger
Vind een goede warmtepompdroger door te kijken naar de beste van 2022 of doe de snelle keuzehulp.
Beste Miele warmtepompdrogers
Ondanks dat Miele nog een handje vol condensdrogers en luchafvoerdrogers verkoopt, raden we het aan om te kijken naar een Miele warmtepompdrogers. Het energieverbruik van dit type droger licht vele malen lager, wat goed is voor het milieu en je energierekening laag houdt. Om die reden vindt je in de onderstaande lijst onze top 5 met de beste warmtepompdrogers van Miele van 2022! Bij het maken van deze selectie hebben alle Miele wasdrogers uitgebreid getest. We keken onder andere naar het vulgewicht, de energieklasse, het type waterafvoer, het geluidsniveau en de verschillende droogprogramma’s. Staat jouw nieuwe Miele warmtepompdroger hier tussen?
9.7/10Miele TWR 860 WP
De Miele TWR 860 WP is de best geteste Miele warmtepompdroger van januari 2023!
De Miele TWR 860 WP droger droogt je natte was perfect droog. De Miele TWR 860 WP heeft het cijfer: 9.7 ontvangen van ongeveer 9 experts.
De Miele TWR 860 WP heeft een maximaal vulgewicht van 9 kg en is geschikt voor een gezin met 3 of meer kinderen.
De Miele TWR 860 WP heeft 13 verschillende programma’s waarmee je was grondig droog wordt. Het afvoerwater wat uit de droge was komt wordt afgevoerd via: opvang in reservoir, Via waterafvoer. Bespaar strijkwerk met de anti kreukfase van de Miele TWR 860 WP.Hiernaast beschikt de warmtepompdroger over een stoom functie.
De energie klasse van de Miele TWR 860 WP is A+++. Ieder jaar bespaar je zo’n 888 euro. Dit kan vanwege de milieuvriendelijk energie besparende functies.
9.5/10Miele TSF 663 WP
Warmtepompdroogkast | 8 kg vulgewicht | Energieklasse A++ | Bouwkwaliteit: topklasse
9.4/10Miele TSJ 663 WP Eco
Met de Miele TSJ 663 WP Eco wasdroger is vochtige was ver verleden tijd. Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De Miele TSJ 663 WP Eco heeft gemiddeld genomen de beoordeling: 9.4 gekregen van ongeveer 26 eerdere kopers.
De Miele TSJ 663 WP Eco is geschikt voor een gezin met 3 of meer kinderen doordat de warmtepompdroger een maximaal vulgewicht van 9 kg heeft.
De Miele TSJ 663 WP Eco heeft 19 verschillende droogprogramma’s waarmee de was grondig droog wordt. Het condens water wat uit het wasgoed komt wordt afgevoerd via: opvang in reservoir, Via waterafvoer. Wanneer je weinig zin hebt om je droge wasgoed te strijken dan is het apparaat de perfecte droger voor jou. De droger bevat namelijk een antikreukfase.
De energieklasse van de Miele TSJ 663 WP Eco is A+++. Omdat hij zo milieuvriendelijk is kun je ieder jaar rond de 888 euro besparen.
9.4/10Miele TSF 663 WP EcoSpeed
De Miele TSF 663 WP EcoSpeed beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig droog wordt. De warmtepompdroger is beoordeeld door 19 consumenten die je voorgingen met de score: 9.4.
Deze warmtepompdroger is geschikt voor een gezin met 1 of 2 kinderen doordat de warmtepompdroger een maximaal vulgewicht van 8 kg heeft.
De Miele TSF 663 WP EcoSpeed heeft 12 programma’s waarmee je natte was grondig droog wordt. Bij het drogen moet het afvoerwater uit de kleding opgevangen worden. Het condenswater wordt opgevangen in: opvang in reservoir, Via waterafvoer. Bespaar strijkwerk met de anti kreuk fase van deze warmtepompdroger.
De warmtepompdroger is beoordeeld als energielabel A+++.
9.2/10Miele TSF 643 WP EcoSpeed
Door de Miele TSF 643 WP EcoSpeed warmtepomp droger is natte was ver verleden tijd. De warmtepomp droger heeft het cijfer: 9.2 gekregen van minstens 67 eerdere kopers. De Miele TSF 643 WP EcoSpeed is door Coolblue als beste warmtepompdroger getest. Dit betekend dat hij heel goed droogt en een van de beste prijs-kwaliteit verhoudingen heeft!
Deze warmtepompdroger is geschikt voor een gezin met 1 of 2 kinderen doordat de warmtepompdroger een maximaal vulgewicht van 8 kg heeft.
Om je natte was volledig droog te krijgen beschikt de Miele TSF 643 WP EcoSpeed over 12 droogprogramma’s. Er zijn verschillende keuzes om het afvoer water af te voeren, met deze was warmtepomp droger kan het middels: opvang in reservoir, Via waterafvoer. Houdt je niet van strijken? Dan zit je goed met dit apparaat. Doordat hij een anti kreuk fase heeft, scheelt dit strijkwerk.
Deze warmtepompdroger beschikt over energielabel A+++. Per jaar bespaar je rond de 888 euro. Dit kan vanwege de milieu vriendelijk energie besparende eigenschappen.
Start de snelle keuzehulp
vind jouw warmtepompdroger
Warmtepompdroger keuzehulp
Technieken Miele warmtepompdrogers
Wash2Dry
Met Miele Wash2Dry koppel je je droger aan je wasmachine. Door dit te doen, schakelt Miele wasdroger automatisch het droogprogramma in dat geschikt is voor de soort wasgoed dat gedroogd moet worden. Met deze slimme wasbehandeling kan de warmtepompdroger jouw wasgoed behoedzaam drogen.
Miele@Home
Met de Miele@Home app kun je meerdere Miele producten aan elkaar koppelen in de Miele app op je smartphone. Voor sommige apparaten maakt dit bediening via de app mogelijk, zo kun je bijvoorbeeld vanuit werk de droger aanzetten.
AddLoad
Een droger met deze functie kan zich flexibel opstellen! Als jouw Miele warmtepompdroger beschikt over de AddLoad functie kun je tussentijds wasgoed toevoegen of een kledingstuk uit de trommel vissen – een functie die iedereen wel een keertje nodig heeft.
SoftCare trommel
Drogen is schadelijk voor je kleding. Door de unieke honingraatstructuur van de SoftCare trommel van je Miele warmtepompdroger, wordt jouw kleding goed beschermd. Zo gaat je wasgoed langer mee en blijft het langer mooi.
Voorprogrammering
Bij veel Miele warmtepompdrogers heb je de mogelijkheid om een droogprogramma voor een later moment in te stellen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je kleding warm en droog is wanneer je thuis komt van werk.
Resttijd indicatie
Met de resttijdaanduiding zie je precies hoelang je Miele warmtepompdroger nog aan het draaien is. Zo kun jij je dag beter inplannen en houd je tijd over voor andere dingen.
Miele warmtepompdroger kopen: waar let je op
Als je een nieuwe droger nodig hebt, is een Miele warmtepompdroger een uitstekende keuze! Het is een waanzinnig goed merk en warmtepompdrogers drogen het meest zuinig. Maar uiteraard zijn er meer aspecten waar je naar moet kijken bij het kopen van een nieuwe wasdroger. Na het lezen van de onderstaande tips weet je precies waar je allemaal rekening mee moet houden bij het vergelijken van Miele wasdrogers.
Type wasdroger
Er zijn verschillende soorten drogers; de warmtepompdroger, de condensdroger en de luchtafvoerdroger. Drogen met behulp van warmtepomptechnologie is het meest zuinig, en daarom goed voor het milieu en je portemonnee. Warmtepompdrogers zijn zo energiezuinig omdat ze gebruikmaken van een warmtepomp en een koelmiddel. Hij gebruikt lagere temperaturen, daardoor is de warmtepompdroger beter voor je wasgoed dan een traditionele droger. Kijkend naar het energieverbruik, staat de condensdroger op de tweede plaats. Condensdrogers gebruiken een hogere temperatuur en kunnen je wasgoed daarom sneller drogen. Het energieverbruik van luchtafvoerdrogers is nog hoger, daarom raden we af dit type droger aan te schaffen. Miele produceert vooral nog warmtepompdrogers, maar heeft ook nog enkele condensdrogers en afvoerdrogers in hun assortiment.
Energieklasse
Het energielabel van een wasdroger geeft aan hoe zuinig de droger droogt. Vaak betaal je in aanschaf meer voor een beter energielabel, maar in gebruik zijn deze drogers stukken goedkoper. Voor maximale energie efficiëntie, kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A+++, ook al wordt energieklasse A++ ook beschouwd als energiezuinig. Door te kiezen voor een energiezuinige warmtepompdroger in plaats van een gewone condensdroger, kun je over de gehele levensduur tot wel 888 euro besparen. Iedere Miele warmtepompdroger heeft minimaal energieklasse A+++.
Condensafvoer
Bij Miele warmtepompdrogers heb je bij de meeste modellen de keuze tussen hoe je de vochtige lucht afvoert. Je kunt het vocht opslaan in een reservoir of afvoeren via waterafvoer. Door je droger aan te sluiten op de waterafvoer, wordt het vocht eenvoudig afgevoerd en heb je er geen omkijken meer naar. Als je het opslaat in een reservoir, moet je het reservoir na iedere droogbeurt legen. Om die reden raden we condensafvoer via waterafvoer aan. Dit is een onderhoudsarme keuze. Als je geen waterafvoer in de wasruimte hebt, is opslag in een reservoir een mooi alternatief.
Vulgewicht
Het vulgewicht van een droger geeft aan hoeveel kilo wasgoed er in een volle trommel past. Maar hoeveel vulgewicht heb je nodig? Wij raden aan om een wasdroger te kopen met minimaal evenveel vulgewicht als je wasmachine. Op die manier past altijd al je natte wasgoed direct in de droger. Koop je een nieuwe wasmachine én een nieuwe droger? Kijk dan naar de volgende lijst ter indicatie:
- Heb je een huishouden van 1 of 2 personen? Kies dan voor warmtepompdroger droogcapaciteit 7 kg.
- Heb je een huishouden van 3 of 4 personen? Kies dan voor warmtepompdroger droogcapaciteit 8 kg.
- Heb je een huishouden van 5 personen of meer? Kies dan voor warmtepompdroger droogcapaciteit 9 kg of meer.
De meeste warmtepompdrogers van Miele hebben de ruime maximale inhoud van 8 kg vulgewicht, maar ze hebben ook verschillende modellen met 7 kg en 9 kg vulgewicht.
Gebruiksgemak
Steeds meer drogers bieden allerlei functies en opties om het drogen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, en Miele is hierin geen uitzondering. Hierbij kun je denken aan een zelfreinigende condensor (ook wel onderhoudsvrije warmtewisselaar genoemd), resttijdindicatie, bediening via een app, startuitstel en een tal al speciale droogprogramma’s voor onder andere delicate stoffen, een slimme wasbehandeling, behoedzaam drogen, sneller drogen, wol, handdoeken en overhemden.
Geluidsniveau
De gemiddelde droger, zeker een warmtepompdroger, is een stuk stiller dan de meeste wasmachines. Toch kan het geluid storend zijn, bijvoorbeeld als je thuis wast en droogt of je dunne muren hebt. Als je op zoek bent naar een stille warmtepompdroger, kijk je hiervoor naar het geluidsniveau. Dit geeft in decibel (dB) aan hoeveel geluid het apparaat produceert. Het geluidsniveau van wasdrogers wordt onderverdeelt in 3 categorieën: luid (67 dB of meer), normaal (65 dB of 66 dB) en stil (64 dB en minder).
Bouwkwaliteit
De bouwkwaliteit van droogautomaten geeft een indicatie van de verwachtte levensduur en de droogprestaties. Hiervoor worden drogers onderverdeeld in 3 categorieën: basisklasse, middenklasse en topklasse. Niet iedere leverancier en fabrikant is echter even open over de bouwkwaliteit van hun producten. Als dit het geval is, kan het handig zijn om naar het merk en de prijsklasse te kijken. Miele wordt al gezien als een van de beste merken voor wasdrogers, dit blijkt keer op keer ook uit de onderzoeken van de Consumentenbond. Andere goede merken zijn volgens de Consumentenbond AEG, Bosch, Siemens en Samsung. Al deze merken, en voornamelijk Miele, zijn echter wel aan de dure kant. Daarom scoren ze laag op prijs-kwaliteitverhouding volgens de Consumentenbond. Als je zoekt naar een wasdroger met een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn Whirlpool, Indesit en Zanussi interessante merken voor jou.