Welke kleding mag in een warmtepompdroger

In principe kan bijna alle kleding in een warmtepompdroger. Echter, let op met kleding zoals panty’s en kleding waar losse onderdelen op zetten. Twijfel je? Kijk altijd in het label van het kledingstuk, hier staat in of hij in de de droger mag of niet. 

Warmtepompdroger vraag

Mag alle kleding in de warmtepomdroger

Ja. In principe kan zo goed als alle kleding in een warmtepompdroger, maar er zijn natuurlijk altijd een paar uitzonderingen. Pas bijvoorbeeld op met kleding zoals panty’s en kleding waar losse onderdelen op zitten, bijvoorbeeld studs of lovertjes. De meeste warmtepompdrogers hebben een speciaal programma voor ondergoed en andere kwetsbare materialen, die kan je dus wel gewoon drogen.

Kunnen synthetische stoffen ook in de warmtepompdroger?

Dit gaat in tegen alles wat je ooit hebt geleerd over het drogen van kleding, maar ja, ook synthetische stoffen mogen in de warmtepompdroger. Let wel altijd op dat je het droogprogramma voor synthetische materialen selecteert, zo weet de warmtepompdroger precies welke temperatuur het materiaal nodig heeft.

Kan ik mijn jeans in de warmtepompdroger drogen?

Bij andere drogers ben je misschien gewend dat je jeans niet meer zo lekker zit nadat hij uit de machine komt. Dat klopt, want de hoge temperaturen van een normale droger hebben een slechte invloed op de pasvorm van je jeans en het zorgt er vaak voor dat de vezels van de stof samentrekken, krimpen dus. Een normale droger is vaak ook niet goed voor de kleur van je jeans en als je hem vaak droogt op hoge temperaturen kan hij vaal worden.

Je kan je jeans wel veilig droog krijgen in een warmtepompdroger. Wanneer je het speciale programma voor jeans selecteert, zorgt het apparaat ervoor dat hij niet alleen droog is is, maar dat ook de kleur en de pasvorm worden behouden.

Mogen handoeken in een warmtepompdroger?

Niks is zo vervelend als een grote, klamme bal handdoeken die net uit de wasmachine komt en het liefst doe je die meteen in de droger. Het probleem is alleen dat je handdoeken er bij een normale droger wel droog uitkomen, maar dat ze tegelijkertijd ook erg hard zijn. Dat komt door de hoge temperaturen die andere wasdrogers gebruiken. Bij een warmtepompdroger hoef je je daar geen zorgen over te maken, de stof zal ook na het drogen nog lekker zacht zijn.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw warmtepompdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw warmtepompdroger

Warmtepompdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een stille warmtepompdroger maakt weinig geluid bij het drogen van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille warmtepompdroger .
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je warmtepompdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere warmtepompdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere warmtepompdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere warmtepompdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een warmtepompdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Warmtepompdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte warmtepompdrogers van Nederland. Of bekijk de warmtepompdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste warmtepompdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Warmtepompdrogers aan het zoeken...

Waar moet ik op letten bij het drogen met een warmtepompdroger

Je moet er altijd op letten dat je het juiste programma gebruikt om je wasgoed te drogen. Ieder programma is afgesteld op een bepaalde materiaalsoort, zo gebruikt een programma voor wol bijvoorbeeld een lagere temperatuur dan een programma voor katoen. In sommige gevallen moet je er dus voor zorgen dat je je verschillende soorten wasgoed eerst sorteert en de verschillende materialen afzonderlijk van elkaar droogt. Let dus goed op als je je was net uit de wasmachine hebt gehaald en wil overhevelen naar je droger.

Waarom is een warmtepompdroger goed voor je kleding

Je kleding slijt minder snel

De trommel van een warmtepompdroger is ontworpen om op een zachtaardige manier met je kleding om te gaan, de randen zijn wat minder scherp en er zitten geen andere uitsteeksels in de trommel. Er zijn ook warmtepompdrogers die speciale programma’s hebben waarbij de trommel minder snel ronddraait en zo voorkomt dat je kledingstukken slijten. Een ander trucje is dat een trommel niet de hele tijd dezelfde kant op draait. Door afwisselend links- en rechtsom te draaien, zorgt hij ervoor dat je wasgoed tijdens het drogen niet wordt opgerold tot een grote bal.

Je kleding kreukt minder snel

De trommel van een warmtepompdroger beweegt langzamer dan die van andere soorten wasdrogers en daardoor wordt je kleding minder vaak en minder snel door elkaar geschud. Dit zorgt ervoor dat je wasgoed minder kreukt en daardoor hoef je het helemaal niet meer of minder lang te strijken. Dat is beter voor je kleding, omdat het dan minder vaak wordt blootgesteld aan de hoge temperaturen van je strijkijzer.

Je kleding krimpt minder snel

We krijgen vaak de vraag: krimpt kleding in een warmtepompdroger? Je bent gewend dat sommige stoffen krimpen als je ze droogt in andere soorten wasdrogers en daarom vertrouwen veel mensen het niet om bijvoorbeeld een trui van wol in de warmtepompdroger te doen. Maar, omdat een warmtepompdroger lage temperaturen gebruikt om je wasgoed te drogen, zal je kleding niet krimpen. De laagste temperatuur die een warmtepompdroger gebruikt ligt bij het programma voor wol rond de 5 graden, dit is nog lager dan de temperatuur van het koudste programma van een wasmachine.

Hoe zorgt een warmtepompdroger voor je kleding

Het is eigenlijk heel simpel. Warmtepompdrogers zijn uitgerust met verschillende nieuwe technologieën en die zijn allemaal voordelig voor de kwaliteit van jouw kleding. In de trommel van een warmtepompdroger zit bijvoorbeeld een sensor die continu de temperatuur meet en ervoor zorgt dat deze gelijk blijft.

Daarbij kan een warmtepompdroger ook meten wanneer je kleding droog is en zal hij dus nooit doorgaan met drogen terwijl dat niet nodig is. Hij stopt altijd op tijd met drogen, ook als de tijd van het droogprogamma nog niet voorbij is.