Beste goedkope warmtepompdroger
Een warmtepompdroger wordt gezien als ‘goedkoop‘ wanneer hij goedkoper is dan €600,- euro. Voor dit bedrag kun je ervan uitgaan dat je een goede warmtepompdroger koopt.
We hebben de beste goedkope warmtepompdrogers van 2024 voor je geselecteerd en geven je tips waarom je wel of geen goedkope warmepompdroger moet kopen.
Goedkope warmtepompdroger kopen
Een goedkope warmtepompdroger kost je op de lange termijn meer
Beste goedkope warmtepompdroger van 2024
Een goedkope warmtepompdroger heeft een lage bouwkwaliteit. Om er toch voor te zorgen dat je de beste goedkope warmtepompdroger van 2024 koopt hebben we een overzicht voor je gemaakt. Dit overzicht is gebaseerd op de prijs-kwaliteit verhouding, de beste bouwkwaliteit en de beste droogprestaties voor iemand met een beperkt budget voor een nieuwe warmtepompdroger.
7.6/10Beko B5T6824WS1 SteamCure
De Beko B5T6824WS1 SteamCure is de best geteste goedkope warmtepompdroger van oktober 2024!
De Beko B5T6824WS1 SteamCure is een energiezuinige warmtepompdroger met een vulgewicht van 8 kg en een geluidsniveau van maximaal 63 dB. Je bespaart tot 1.545,- op je energiekosten en draagt bij aan een duurzamer milieu. De droger kan vlakbij je slaapkamer of thuiswerkplek geplaatst worden en heeft een handmatige condensbak.
De droger heeft een energieklasse A+++, wat betekent dat hij zeer energiezuinig is. Hij bespaart gedurende zijn levensduur maar liefst 1545 euro aan energiekosten. Het vulgewicht van 8 kg is geschikt voor 2 of 3 personen, waardoor je tijd en energie bespaart. Het geluidsniveau van 63 dB valt binnen de categorie “stil”. De droger heeft 15 droogprogramma’s en een normale snelheidsklasse.
Daarnaast biedt de droger diverse gebruiksgemakken en merkspecifieke functies, zoals de stoomfunctie en de beladingssensor. De bouwkwaliteit is degelijk en de droger kan het condenswater zowel via een reservoir als via een waterafvoer afvoeren.
8.6/10Beko DF8421TX0
De Beko DF8421TX0 is een energiezuinige warmtepompdroger met een A++ energieklasse. Hierdoor bespaar je jaarlijks 94 euro aan energiekosten. Met een vulgewicht van 8 kg is deze droger geschikt voor huishoudens met 2 of 3 personen. Het geluidsniveau van 64 dB valt in de categorie “stil”.
De droger heeft 15 verschillende droogprogramma’s voor diverse stoffen en kledingstukken. Daarnaast biedt de Beko DF8421TX0 verschillende gebruiksgemakken, zoals de antikreukfase, kinderbeveiliging, trommelverlichting en vochtigheidssensor. De bouwkwaliteit van de droger is van middelmatig niveau en er zijn geen specifieke problemen met de constructie gemeld.
Het condenswater kan opgevangen worden in een reservoir of afgevoerd worden via de waterafvoer. Al met al is de Beko DF8421TX0 een goede keuze voor wie wil besparen op energiekosten en gebruiksgemak en flexibiliteit belangrijk vindt.
Start de snelle keuzehulp
vind jouw warmtepompdroger
Warmtepompdroger keuzehulp
Veelgestelde vragen
Waar kun je een warmtepompdroger plaatsen
Een warmtepompdroger kan in principe in iedere ruimte geplaatst worden. Toch zijn er enkele dingen waar je op kunt letten bij het plaatsen van de wasdroger. Ten eerste kan de warmtepompdroger aangesloten worden op een waterafvoer, als je hier voor kiest hoef je het waterreservoir niet regelmatig te legen, wel zo handig. Hiervoor moet wel een afvoer aanwezig zijn. De afvoer kan aangesloten worden op de sifon van de wastafel, maar kan ook rechtstreeks geleegd worden in de wasbak of een putje in de vloer. Let op: er wordt niet bij iedere warmtepompdroger een afvoerslang meegeleverd, het kan zijn dat je deze zelf moet aanschaffen. Daarnaast kun je rekening houden met de temperatuur van de ruimte. Een warmtepompdroger werkt het beste bij een temperatuur tussen de 5°C en 35°C. Bij een lagere omgevingstemperatuur zal de warmtepompdroger meer energie verbruiken en dus minder zuinig zijn.
Hoeveel langer duurt het drogen met een warmtepompdroger
Hoe lang is de droogtijd van een warmtepompdroger? En duurt een programma bij een warmtepompdroger langer dan bij een andere wasdroger? Het antwoord hierop is simpelweg ‘ja, een warmtepompdroger heeft een langere droogtijd dan een condensdroger’. Een warmtepompdroger gebruikt een
Hoe warm wordt een warmtepompdroger
Als een warmtepompdroger goed werkt zal de temperatuur tussen de 5°C en 35°C liggen. De temperatuur hangt ook af van het droogprogramma. Hoe lager de temperaturen, hoe langer een warmtepompdroger doet over het droogproces. Dit kost uiteraard ook meer energie.
Wanneer kan een warmtepompdroger uit
Een warmtepompdroger heeft vaak een slaapstand, of gaat automatisch uit wanneer deze niet gebruikt wordt. Een warmtepompdroger kan ten alle tijden van de stroom gehaald worden wanneer deze niet in gebruik is. Let wel op: het kan zijn dat er
Sinds wanneer bestaat de warmtepompdroger
De eerste variant van de warmtepompdroger werd al in het begin van de 20e eeuw gebruikt. Hier bleef het echter een lange tijd bij. De behoefte aan een energiezuinige optie was laag omdat de energiekosten daalden. Pas in 1990 realiseerde
Wat weegt een warmtepompdroger
Een warmtepompdroger weegt gemiddeld tussen de 45 en 60 kilogram. Het gewicht van een andere soort wasdroger is ongeveer hetzelfde. Er zit vrijwel geen verschil in het gewicht van een warmtepompdroger en een normale wasdroger. Stapelen warmtepompdroger op wasmachine Hoe
Waar let je op bij het kopen van een goedkope warmtepompdroger
Gebruiksgemak
Hier wil je natuurlijk niet veel op inleveren, en gelukkig hoeft dat ook niet! Een goedkope warmtepompdroger heeft namelijk veel opties om het gebruiksgemak te verhogen. Denk aan een startuitstel knop, een kledingbeschermende trommel, een antikreukfase, een anti-vibratie functie, een kinderbeveiliging en automatisch uitschakelen. Ook zijn er merkspecifieke functies waarbij de warmtepompdroger de vochtigheid of de belading meet. Welke functies voor jou handig zijn hangt van jou situatie af.Bouwkwaliteit
De prijs is vaak ook afhankelijk van de bouwkwaliteit, wat inhoud dat je binnen deze selectie van warmtepompdrogers onder de €600 meer basisklasse bouwkwaliteit zult vinden. Dit is geen groot probleem, want ook een basisklasse warmtepompdroger functioneert. De kans dat deze het minder lang volhoud wegens snellere slijtage is wel groter. Je levert namelijk in op kwaliteit van materialen. Bij een goedkope warmtepompdroger met topklasse en middenklasse bouwkwaliteit wordt gebruikt gemaakt van duurzamere materialen. Hierdoor is de levensduur over het algemeen langer. Wil je toch een goede bouwkwaliteit voor een lage prijs? Dat kan! De goedkope warmtepompdroger met een topklasse en middenklasse bouwkwaliteit bestaat namelijk ook.
Energielabel
Een gunstig energielabel kost over het algemeen wat meer geld. Toch vindt je tussen de goedkope warmtepompdrogers ook energiezuinige modellen. We noemen een warmtepompdroger energiezuinig wanneer het energielabel minimaal A+++ heeft en de bouwkwaliteit topklasse of middenklasse betreft.
Droogprogramma’s
Om droogprogramma’s zit de goedkope warmtepompdroger niet verlegen. Ook binnen dit segment is er tal van keuze uit verschillende voorkeuren. Ben je op zoek naar een specifiek droogprogramma, dan is het handig om hier op te selecteren in het menu van de webshop, anders ben je lang bezig. De meeste warmtepompdroger beschikken over de standaard programma’s (kort, katoen, synthetisch, kastdroog en strijkdroog) maar er zijn ook goedekope warmtepompdrogers met programma’s voor jeans, sportkleding, zijde, delicate stoffen en zelfs lingerie en baby kleding.
Droogvoorkeuren
De droogvoorkeur zegt iets over de droogprogramma’s. Hier kan apart op geselecteerd worden. Er zijn vier droogvoorkeuren waarvan er twee beschikbaar zijn binnen de goedekoe warmtepompdrogers: verminderd slijtage en anti-allergie programma. Beide opties kunnen erg handig zijn. Gelukkig voeren ze de prijs niet heel erg op en kun je ook hiervoor kiezen met een kleiner budget!
Goedkope warmtepompdroger assortiment
Andere producten