Beste Siemens warmtepompdroger

Siemens is een van de beste merken als het op wasdrogers aankomt. Ze leveren kwaliteit en een goed droogresultaat voor een redelijke prijs. Als jij op zoek bent naar een Siemens warmtepompdroger, ben je hier aan het juiste adres! Je leest hier alles wat je moet weten over de warmtepompdrogers van Siemens.

Siemens warmtepompdroger

Beste Siemens warmtepompdrogers

Heb je een nieuwe wasdroger nodig en ben jij helemaal verkocht van het merk Siemens? Wij snappen wel waarom! Ze bieden veel verschillende warmtepompdrogers in verschillende prijsklassen en met een tal aan functies. Hierdoor heeft Siemens altijd wel een droger die bij jou past. In de onderstaande lijst vind je onze top 5 met de beste Siemens warmtepompdrogers van 2024! Bij het maken van deze selectie hebben we onder andere gekeken naar het aantal droogprogramma’s, de energieklasse, het vulgewicht, geluidsniveau en de beoordeling door klanten. Staat jouw nieuwe Siemens warmtepompdroger hiertussen?

warmtepompdroger

Start de snelle keuzehulp
vind jouw warmtepompdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw warmtepompdroger

Warmtepompdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een stille warmtepompdroger maakt weinig geluid bij het drogen van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille warmtepompdroger .
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je warmtepompdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere warmtepompdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere warmtepompdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere warmtepompdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een warmtepompdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Warmtepompdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte warmtepompdrogers van Nederland. Of bekijk de warmtepompdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste warmtepompdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Warmtepompdrogers aan het zoeken...

Informatie over Siemens warmtepompdrogers

Siemens is een Duits bedrijf dat al jaren een internationaal bekend staat om het leveren van ondermeer huishoudelijke apparaten. Met een breed assortiment aan wasdrogers, heeft Siemens een geschikt model voor ieder type huishouden.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Siemens een van de betere en populairdere merken is als het gaat om wasdrogers. Dit komt mogelijk omdat ze zoveel keuze hebben. Goedkoop of duur, simpel of geavanceerd – Siemens biedt het allemaal!

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Siemens een van de betere en populairdere merken is als het gaat om wasdrogers. Dit komt mogelijk omdat ze zoveel keuze hebben. Goedkoop of duur, simpel of geavanceerd – Siemens biedt het allemaal! Als je kijkt naar condensdrogers, komt Siemens het beste uit de test met een aantal condensdrogers die momenteel op de markt zijn. Voor warmtepompdrogers is AEG het beste merk, maar dit geeft wel aan; op Siemens kun je rekenen als je een nieuwe wasdroger nodig hebt. Siemens wasdrogers beschikken over verschillende functies die je niet terugziet bij de drogers van andere merken. We laten je graag weten welke merkspecifieke functies Siemens allemaal heeft en wat ze precies voor je doen.

Technieken Siemens warmtepompdrogers

Siemens speedDrogers

De gemiddelde wasdroger droogt een kleine lading van één kilo wasgoed in iets meer dan 22 minuten. Als je droogt met een speedDroger van Siemens, is diezelfde hoeveelheid wasgoed al binnen 18 minuten droog. Bij een volle lading in de trommel, vaak 8 kg wasgoed, bespaar je hier ruim een half uur mee. Milieuvriendelijk en efficiënt!

intelligentDry technologie

Als je over een Siemens droger beschikt met intelligentDry én een slimme wasmachine van Siemens, kun je deze aan elkaar koppelen met de Siemens Home Connect. Alle informatie die je droger nodig heeft om de wasgoed zo efficiënt, energiezuinig en voorzichtig mogelijk te wassen, wordt dan doorgegeven door je wasmachine. Voor een optimaal droogresultaat kies je daarom voor een wasdroger met intelligentDry.

intelligentCleaning systeem

Het intelligentCleaning systeem van Siemens neemt het onderhoud van je wasdroger uit jouw handen. Je hoeft niet langer handmatig het filter schoon te maken na iedere droogbeurt. Siemens wasdrogers met intelligentCleaning reinigen automatisch het pluizenfilter tijdens het drogen, de pluizen komen dan terecht in een reservoir onderin de drogen. En dit reservoir hoef je slechts eens per 20 droogbeurten te legen.

selfCleaning condensor

Een van de weinige nadelen van de warmtepompdroger is dat de condensor na verloop van tijd vervuild raakt. Deze moet dan schoongemaakt worden. Als je kiest voor een Siemens warmtepompdroger met een selfCleaning condensor (een zelfreinigende condensor) hoef je hier niet maar aan te denken. De zelfreinigende condensor spoelt zichzelf automatisch schoon tijdens het draaien van droogprogramma’s.

smartFinish

Als je niet houdt van strijken of er simpelweg geen tijd voor hebt, is de smartFinish technologie van Siemens een geweldige oplossing. Met deze korte, speciale droogprogramma’s – een anti-kreuk fase) krijg je de ergste kreukels uit je wasgoed en ben je stukken minder lang bezig met het strijken van je kleding.

extraKlasse assortiment

Siemens biedt verschillende modellen van verschillende type huishoudelijke producten voor de mensen die nét iets meer willen. Het extraKlasse assortiment is een speciale lijn met onder andere wasdrogers die je meer luxe en gebruiksgemak bieden dan je gewend bent. Voor een extra luxe Siemens warmtepompdroger, kijk je daarom naar het extraKlasse assortiment.

Siemens warmtepompdroger kopen: waar let je op

Als je een nieuwe droger nodig hebt, is een warmtepompdroger in de meeste gevallen een goed idee. Daarnaast is ook de keuze voor Siemens ook een goede beslissing. Maar uiteraard komt er nog veel meer kijken bij de aanschaf van een wasdroger. Om die reden vindt je hieronder onze tips voor het kopen van een Siemens warmtepompdroger. En kom je er niet uit? Schroom dan niet om contact op te nemen met ons of je leverancier voor persoonlijk advies.

Type wasdroger

Er zijn verschillende soorten wasdrogers; de warmtepompdroger, de condensdroger en de luchtafvoerdroger. De warmtepompdroger is het meest energiezuinig. Dit komt omdat hij gebruikmaakt van een warmtepomp en een koelmiddel bij het drogen. Omdat de warmtepompdroger droogt met lagere temperaturen zijn ze ook beter voor je wasgoed. Kijkend naar het energieverbruik, staat de condensdroger op de tweede plaats. Condensdrogers drogen met een hogere temperatuur met behulp van een verwarmingselement. Hierdoor is de droogtijd korter, maar verbruikt hij meer stroom en is de kans groter dan je wasgoed krimpt. Luchtafvoerdrogers verbruiken nog meer energie per droogbeurt, daarom raden we af dit type wasdroger aan te schaffen. Siemens heeft tegenwoordig voornamelijk warmtepompdrogers, maar heeft ook nog enkele condensdrogers in hun assortiment.

Energieklasse

Het energielabel van een wasdroger geeft het energieverbruik aan. Als je milieuvriendelijk wilt drogen, kies je voor een zuinige wasdroger. Hiermee blijven ook je energiekosten mooi laag. Om zoveel mogelijk energie te besparen, kies je voor een warmtepompdroger met energielabel A+++, ook energielabel A++ wordt beschouwd als energiezuinig. Door te kiezen voor een energiezuinige warmtepompdroger in plaats van een gewone condensdroger, kun je over de gehele levensduur tot wel 888 euro besparen.

Condensafvoer

Bij vrijwel alle Siemens warmtepompdrogers kun je kiezen hoe het vocht wordt afgevoerd. Je kunt de droger aansluiten op de waterafvoer, dan wordt het vocht direct afgevoerd via de waterafvoer met een een afvoerslang. Je kunt ook kiezen voor opvang in een reservoir. Het reservoir dient dan na iedere droogbeurt geleegd te worden in de wasbak.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een droger geeft aan hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past. Weet je niet hoeveel vulgewicht je nodig hebt? Wij raden aan om een wasdroger te kopen met minimaal evenveel vulgewicht als je wasmachine. Op die manier past altijd al je natte wasgoed direct in de droger. Koop je een nieuwe wasmachine én een nieuwe droger? Kijk dan naar de volgende lijst ter indicatie:

  • Warmtepompdroger droogcapaciteit 7 kg: 1 of 2 personen in een huishouden
  • Warmtepompdroger droogcapaciteit 8 kg: 3 of 4 personen in een huishouden
  • Warmtepompdroger droogcapaciteit 9 kg of meer: 5 personen of meer.


De meeste Siemens warmtepompdrogers hebben 8 kg vulgewicht, maar ze hebben ook modellen die 9 kg vulgewicht hebben.

Gebruiksgemak

Steeds meer drogers bieden allerlei functies en technologieën om het drogen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, Siemens doet volop aan mee! Bij dergelijke functies kun je denken aan een zelfreinigende condensor waardoor je minder onderhoud hebt, maar ook een resttijd indicatie, een easyclean filter, kledingbeschermende trommel, autodry technologie, een Nederlands bedieningspaneel, en een tal aan verschillende droogprogramma’s, bijvoorbeeld voor extra droog, handdoeken, overhemden of die wollen trui die zo lang nodig heeft om te drogen.

Geluidsniveau

De gemiddelde droger, zeker de warmtepompdroger, is een stuk stiller dan de meeste wasmachines. Toch kan het geluid storend zijn, bijvoorbeeld als je thuis wast en droogt of je dunne muren hebt. Als je op zoek bent naar een stille Siemens warmtepompdroger, kijk je hiervoor naar het aantal decibel (dB) die de wasdroger produceert. Hiervoor worden drogers onderverdeelt in 3 categorieën: luid (67 dB of meer), normaal (65 dB of 66 dB) en stil (64 dB en minder).

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van een wasdroger geeft een indicatie van de verwachtte levensduur en de droogprestaties. Hiervoor worden wasdrogers onderverdeeld in 3 categorieën: basisklasse, middenklasse en topklasse. Niet iedere leverancier en fabrikant is echter even open over de bouwkwaliteit van hun producten. Om die reden kan het handig zijn om naar het merk en de prijsklasse te kijken. Volgens de Consumentenbond zijn de merken AEG, Miele, Bosch, Samsung én Siemens de beste merken voor wasdrogers. Ook al kun je voor een redelijke prijs een Siemens warmtpompdroger op de kop tikken, zijn er goedkopere merken. Siemens scoort namelijk volgens de Consumentenbond minder goed als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding. Als je zoekt naar een warmtepompdroger die goed scoort in deze categorie, zijn Whirlpool, Indesit en Zanussi uitstekende merken.

Siemens warmtepompdroger assortiment