Beste stille warmtepompdroger
Een warmtepompdroger wordt gezien als een stille warmtepompdroger wanneer hij voor 63 dB aan geluid produceert. Een stille warmtepompdroger kan erg fijn zijn wanneer het apparaat naast een slaapkamer staat.
Hieronder hebben wij voor jou de beste stille warmtepompdrogers van 2023 opgesomd!
De beste stille warmtepompdroger van 2023
De beste stille warmtepompdroger van 2023
Beste stille warmtepompdroger van 2023
Wat de beste stille warmtepompdroger voor jou is, hangt af van je wensen en behoeftes. Er is genoeg keuze, dus je kan ervoor kiezen om naast het geluidsniveau ook een aantal andere eigenschappen te bekijken.
Denk bijvoorbeeld eens aan een zelfreinigende condensor. Een condensor zit aan de buitenkant van de warmtepompdroger en hij zorgt ervoor dat je was droogt. Wanneer deze niet goed schoon is, kan je was dus niet goed drogen. Een zelfreinigende condensor spoelt zichzelf schoon en zo hoef jij je nooit zorgen te maken over het functioneren van je warmtepompdroger. Wanneer jij niet dol bent op schoonmaken is de beste warmtepompdroger voor jou uitgerust met een zelfreinigende condensor.
Het water dat wordt gebruikt, kan op twee manieren worden afgevoerd, in een reservoir of op een afvoer. Wanneer je ervoor kiest om het water af te voeren naar een reservoir, moet je er wel rekening mee houden dat je deze regelmatig leegt. Een vol reservoir kan er namelijk voor zorgen dat je warmtepompdroger minder effectief droogt en water dat lang in een reservoir blijft staan kan gaan stinken. Wanneer je geen zin hebt om het reservoir iedere keer te legen, dan kan je er ook voor kiezen om de warmtepompdroger aan te sluiten op de afvoer, waarbij het water vanzelf door een afvoerslang wegloopt. Let daarbij wel op dat de waterafvoer in sommige gevallen meer geluid maakt. Wanneer je een afvoerslang hebt die langer is dan 1,5 meter, moet het water meer moeite doen om zich te verplaatsen en kan je af en toe een slurpend geluid horen.
9.5/10LG RC90V9AV3Q
De LG RC90V9AV3Q is de best geteste stille warmtepompdroger van mei 2023!
Zoek je een goede wasdroger en weet je nog niet welke je moet kopen? De LG RC90V9AV3Q is misschien wel de juiste warmtepompdroger voor jou. De warmtepomp droger is beoordeeld door 39 eerdere kopers met het cijfer: 9.5. De LG RC90V9AV3Q is door Coolblue als beste warmtepompdroger getest. Dit betekend dat hij erg goed droogt en een van de beste prijs-kwaliteit verhoudingen heeft.
De LG RC90V9AV3Q is geschikt voor een doordat de warmtepompdroger een maximaal vulgewicht van 9 kg heeft. De condensor van de LG RC90V9AV3Q reinigt zichzelf automatisch.
De LG RC90V9AV3Q heeft 14 programma’s waarmee je was grondig droog wordt. Bij het drogen moet het condens water uit de kleding opgeslagen worden. Het afvoer water wordt opgevangen in: opvang in reservoir, Via waterafvoer. Wanneer je weinig zin hebt om je droge was te strijken dan is de warmtepompdroger de geschikte voor jou. De droger bevat een anti kreukfase.
De LG RC90V9AV3Q is beoordeeld als energielabel A+++. Elk jaar bespaar je zo’n 1545 euro. Dit kan vanwege de milieu vriendelijk energie besparende eigenschappen.
9.5/10Samsung DV80T6220LX/S2
Zoek je een goede wasdroger en weet je nog niet welke je moet kiezen? De Samsung DV80T6220LX/S2 is misschien wel de juiste wasdroger voor jou. De Samsung DV80T6220LX/S2 heeft de score: 9.5 ontvangen van tenminste 26 consumenten. De warmtepomp droger is door Coolblue als beste warmtepompdroger getest. Dat zegt over de warmtepompdroger dat hij heel goed presteert en een van de beste prijs-kwaliteit verhoudingen heeft.
Deze warmtepompdroger is geschikt voor een doordat de warmtepompdroger een maximaal vulgewicht van 8 kg heeft.
De Samsung DV80T6220LX/S2 heeft 16 verschillende programma’s waarmee je was grondig droog wordt. Bij het drogen moet het condens water uit de kleding verzameld worden. Het afvoer water wordt opgevangen in: opvang in reservoir, Via waterafvoer. Als je geen zin hebt om je wasgoed te strijken dan is de warmtepompdroger de geschikte voor jou. De droger heeft een antikreukfase.
De Samsung DV80T6220LX/S2 beschikt over energielabel A+++.
9.4/10LG RC80V9AV4Q
De LG RC80V9AV4Q beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig droog wordt. De warmtepomp droger is beoordeeld door 97 mensen met de score: 9.4.
De LG RC80V9AV4Q is geschikt voor een doordat de warmtepompdroger een maximaal vulgewicht van 8 kg heeft. Vanwege het feit dat je geen zin hebt om de condensor van het apparaat schoon te maken dan is dit de ideale wasdroger voor jou. Dit doet de droger zelf.
De LG RC80V9AV4Q droger beschikt over 14 verschillende droogprogramma’s. Bij het drogen moet het afvoerwater uit de kleding opgeslagen worden. Het condenswater wordt opgevangen in: opvang in reservoir, Via waterafvoer. Wanneer je geen zin hebt om je droge was te strijken dan is het apparaat de perfecte droger voor jou. De warmtepompdroger bevat een antikreukfase.
De energie klasse van de warmtepompdroger is A+++. Doordat de LG RC80V9AV4Q milieuvriendelijk is en hierdoor energiebesparende functies heeft, bespaar je elk jaar rond de 1545 euro.
9.2/10Samsung DV80TA220AE
Dit is de Samsung DV80TA220AE warmtepompdroger. De warmtepomp droger heeft de beoordeling: 9.2 mogen ontvangen van tenminste 245 kopers die je voorgingen.
De warmtepompdroger heeft een maximaal vulgewicht van 8 kg en is geschikt voor een .
Om je natte was volledig droog te krijgen beschikt de warmtepompdroger over 14 verschillende droogprogramma’s. Er zijn verschillende mogelijkheden om het condenswater af te voeren, met deze droger kan het middels: opvang in reservoir, Via waterafvoer. Houdt je niet van strijken? Dan zit je goed met dit apparaat. Doordat hij namelijk een anti kreukfase heeft, scheelt dit strijkwerk.
De Samsung DV80TA220AE beschikt over energie klasse A+++.
9.2/10AEG T9DENS87 FiberPro
Op zoek naar een geschikte droger? Wij hebben hem voor je gevonden. De AEG T9DENS87 FiberPro is de wasdroger die je zoekt. De warmtepompdroger heeft het cijfer: 9.2 mogen ontvangen van ongeveer 220 experts. Coolblue vindt de AEG T9DENS87 FiberPro warmtepompdroger een van de beste warmtepompdrogers van dit moment.
Deze warmtepompdroger is geschikt voor een doordat de warmtepompdroger een maximaal vulgewicht van 8 kg heeft.
Om de was volledig droog te krijgen beschikt de AEG T9DENS87 FiberPro over 10 programma’s. De was warmtepomp droger voert het afvoerwater af door: opvang in reservoir, Via waterafvoer. Bespaar strijkwerk met de antikreukfase van de AEG T9DENS87 FiberPro.
De energieklasse van het apparaat is A+++.
Vind jouw nieuwe warmtepompdroger
Vind een goede warmtepompdroger door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.
Hoeveel geluid maakt een warmtepompdroger
Een stille warmtepompdroger maakt minder dan 64 dB geluid
De eerste vraag die we beantwoorden is: Wanneer is een warmtepompdroger stil? Daar worden over het algemeen drie niveau’s in onderscheiden: hard, gemiddeld en zacht. Het aantal decibel dat op een wasmachine wordt aangegeven zegt je misschien helemaal niks en daarom leggen we hieronder uit wat je precies kan verwachten:
Hard
Een wasdroger valt in de categorie hard wanneer hij en geluidsniveau heeft van ten minste 67 dB. Een geluidsniveau van 67 dB is vergelijkbaar met de airconditioning die op een gemiddelde stand staat, een normaal gesprek tussen twee mensen, een vaatwasser of een naaimachine.
Gemiddeld
Een gemiddeld geluidsniveau voor een wasdroger ligt rond de 65 of 66 dB. Dit kan je vergelijken met een auto die op 10 meter afstand rijdt, een elektrisch scheerapparaat of een harde regenbui. Het is stil genoeg om een normaal gesprek niet te onderbreken.
Zacht
Een warmtepompdroger die zeer stil is heeft een zacht geluidsniveau van minder dan 64 dB. Deze kan je gemakkelijk in de buurt van je slaapkamer zetten zonder dat je wakker zal worden van het lawaai. Wanneer je een gehorig of een huis hebt, dan is het een goed idee om in een warmtepompdroger met minder dan 64 dB te investeren.
Het aantal decibel dat op een warmtepompdroger wordt aangegeven is altijd maximaal, het kan dus zijn dat sommige programma’s stiller zijn dan het aantal decibel dat is aangegeven. Zoals je misschien al wel was opgevallen zijn de verschillen niet zo groot zijn en dat zelfs de meest luide wasdroger nog stiller is dan een gemiddelde wasmachine.
Start de snelle keuzehulp
vind jouw warmtepompdroger
Warmtepompdroger keuzehulp
De gouden tip voor een stille warmtepompdroger
Als je er zeker van wil zijn dat je warmtepompdroger zo min mogelijk geluid maakt, dan moet je ervoor zorgen dat hij altijd helemaal recht staat. Zeker in een oud huis wil het nog wel eens voorkomen dat de vloer niet helemaal recht is en dan zal zelfs een stille wasdroger meer geluid maken dan nodig is. Het is het daarom het beste om de warmtepompdroger niet direct op de grond te zetten, maar bijvoorbeeld op een stuk karton of een vloerkleed.
Je kan er ook voor kiezen om een lekbak onder de warmtepompdroger te plaatsen. Zo weet je dat hij stevig staat en ben je meteen beschermd bij eventuele lekkages.
Wanneer je je wasdroger op je wasmachine wil plaatsen, zorg er dan voor dat je altijd een stapelkit gebruikt. Het zorgt ervoor dat de twee apparaten stevig op elkaar blijven staan en ook dat zal voor minder wrijving en geluid zorgen.
Verschil tussen een stille en normale warmetpomprdoger
Het is logisch dat je denkt dat een stille warmtepompdroger minder makkelijk in gebruik is dan een normale warmtepompdroger of een gewone condensdroger. Gelukkig hoef je je hier geen zorgen om te maken, want behalve het geluidsniveau, zit er tussen verschillende warmtepompdrogers geen verschil.
Tussen een condensdroger en een warmtepompdroger zit echter wel veel verschil. Een condensdroger werkt met een techniek waarbij warme lucht door de trommel wordt geblazen, als die lucht door de machine heen is gegaan, komt hij er vochtig weer uit. Het loslaten van deze lucht, zorgt voor best wat lawaai.
Vervolgens trekt een condensdroger weer nieuwe lucht aan die wordt opgewarmd en door de machine geblazen en ook dat kan je goed horen.
Een stille warmtepompdroger werkt met een hele andere techniek. De lucht wordt niet steeds naar buiten geblazen, maar wordt hergebruikt. De vochtige lucht gaat door een koelelement heen, zo wordt het vocht eruit gehaald en kan het weer worden opgewarmd en terug de trommel in worden geblazen. De warmtepompdroger hoeft dus niet iedere keer nieuwe lucht aan te trekken en oude uit te blazen en dat scheelt enorm voor het geluidsniveau.