Warmtepompdroger afvoer

Een warmtepompdroger afvoer is een warmtepompdroger die je kunt aansluiten op een waterafvoerslang. Zo wordt het condenswater wat vrijkomt tijdens het drogen afgevoerd naar het riool. 

Zoek je een warmtepompdroger die je kunt aansluiten op je water afvoer? We hebben de beste warmtepompdrogers met afvoerslang van 2023 voor je geselecteerd.

Warmtepompdroger afvoer

Warmetpompdrogers met een afvoerslang

Elke warmtepompdroger heeft een condensreservoir, niet allemaal een afvoerslang

Heb je geen zin meer om je was aan en rek te laten drogen en overweeg je om een warmtepompdroger te kopen? Dan is het misschien goed om eens na te denken over de manier waarop een warmtepompdroger het water afvoert. Een warmtepompdroger is een nieuw en milieuvriendelijk alternatief voor een condensdroger en hij zorgt ervoor dat je wasgoed weer droog wordt. Daarbij komt natuurlijk water en vochtige lucht vrij, dat bij een warmtepompdroger op twee verschillende manieren kan worden afgevoerd. De eerste manier is via een reservoir, waarbij de vochtige lucht wordt opgevangen in een reservoir die je na iedere droogbeurt makkelijk kan legen. 

Als je het geen prettig idee vindt om zelf iedere keer het reservoir te moeten legen, dan kan je ook kiezen voor een warmtepompdroger met afvoer, waarbij het water vanzelf via een slang wordt afgevoerd. Je kan voor je warmtepompdroger dezelfde waterafvoer gebruiken als voor je wasmachine en dat is erg handig. Weet je nog niet zeker welke optie je het prettigst vindt? Geen probleem, iedere warmtepompdroger heeft de optie om het water op te vangen in een reservoir, er zijn geen waterpompdrogers die alleen een waterafvoer hebben.

Vind jouw nieuwe warmtepompdroger

Vind een goede warmtepompdroger door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte warmtepompdroger

De beste Warmtepompdroger afvoer

De beste warmtepompdrogers met afvoer

Allebei de manieren om water op te vangen en af te voeren hebben hun eigen voor- en nadelen. Wanneer je iedere keer handmatig het reservoir moet legen, kan het wel eens gebeuren dat je dit vergeet en de warmtepompdroger laat draaien met een vol reservoir. Dit is nadelig voor de voor de prestaties en het kan ervoor zorgen dat je was niet zo droog wordt als normaal. Dit probleem wordt echter al makkelijk verholpen met een functie waarmee de beste warmtepompdrogers met afvoer zijn uitgerust. Zij hebben namelijk een lampje dat aangeeft wanneer het reservoir geleegd moet worden. Een kind kan de was doen!

Het nadeel van een warmtepompdroger met afvoer is dat je even moeite moet doen om hem aan te sluiten. Het is geen ingewikkeld taakje, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Daarbij is een waterafvoer ook wat gevoeliger voor lekkage, omdat de slang los kan springen of stuk kan gaan. Gelukkig is dit ook geen nadeel om je echt zorgen over te maken. De beste warmtepompdrogers met afvoer zijn zo gemaakt dat de waterafvoer gemakkelijk zelf te bevestigen is en daarbij hebben ze een slang van een goede en stevige kwaliteit.

warmtepompdroger

Start de snelle keuzehulp
vind jouw warmtepompdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw warmtepompdroger

Warmtepompdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een stille warmtepompdroger maakt weinig geluid bij het drogen van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille warmtepompdroger .
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je warmtepompdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere warmtepompdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere warmtepompdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere warmtepompdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een warmtepompdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Warmtepompdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte warmtepompdrogers van Nederland. Of bekijk de warmtepompdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste warmtepompdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Warmtepompdrogers aan het zoeken...

Hoe sluit je een warmtepompdroger aan op de waterafvoer

Hoe je een warmtepompdroger aansluit op de waterafvoer, is afhankelijk van het merk, maar altijd vrij simpel. Om te beginnen moet je uitzoeken waar de aansluiting van de waterafvoer van de warmtepompdroger zit, deze zit altijd aan de achterkant van de warmtepompdroger. Als je de aansluiting hebt gevonden, moet je even goed nadenken over de volgende stap. Bij sommige soorten wasdrogers moet je namelijk een gratis meegeleverde afvoerslang aansluiten op de waterafvoer, terwijl je bij andere soorten wasdrogers de afvoerslang uit de machine moet halen.

Lengte van de afvoerslang

Wanneer je een meegeleverde afvoerslang zelf moet aansluiten, is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Kijk om te beginnen of de meegeleverde afvoerslang lang genoeg is om de afstand tussen de warmtepompdroger en de waterafvoer te overbruggen. De meeste merken leveren een afvoerslang mee van ongeveer anderhalve meter. Als de meegeleverde afvoerslang niet lang genoeg is, kun je deze verlengen met behulp van een connector, een plastic buisje dat twee slangen op elkaar kunt aansluiten. Let bij het gebruik van een connector wel op dat je de slangklemmen goed afsluit, anders gaat je verlengde afvoerslang lekken. Vind je dit te veel gedoe? Dan kun je gewoon een nieuwe afvoerslang kopen. Een slang voor de waterafvoer van een warmtepomp kan niet langer zijn dan 3,5 meter, omdat het water anders niet goed kan worden afgevoerd. Sluit vervolgens de nieuwe of meegeleverde afvoerslang aan op het mondstuk waar het water uit komt. Zorg er wel voor dat de afvoerslang goed aangesloten is en dat hij niet los kan schieten wanneer de warmtepompdroger aan staat!

De afvoerslang zelf aansluiten

Kijk nu goed waar je de afvoerslang moet aansluiten. Als het goed is zit er aan de achterkant van het apparaat een slang, die het reservoir met de waterafvoer verbindt. Deze afvoerslang moet je aan de kant van de waterafvoer lostrekken. Vaak zit er naast deze afvoerslang een houder, die alleen de functie heeft om de oude slang op zijn plek te houden wanneer deze niet wordt gebruikt. Als er geen houder op de machine zit, kun je er altijd zelf voor kiezen om de oude afvoerslang vast te maken met behulp van een stuk tape of een tyrap. De aansluiting voor de waterafvoer is nu vrijgekomen en daar kun je de nieuwe slang op vastmaken.

In het andere geval is de slang al aan de warmtepompdroger bevestigd en moet je deze zelf uit de aansluiting halen. Als de slang maar aan één kant vastzit, moet je hem losmaken en vervolgens het losse uiteinde op je waterafvoer aansluiten. Je haalt een afvoerslang over het algemeen los door hem uit de klemmen te drukken, maar je kunt ook een schaar nodig hebben om hem los te knippen.

Wanneer de afvoerslang aan twee kanten vastzit, moet je eerst kijken aan welke kant je hem los moet halen. In sommige gevallen, zit hij aan de ene kant bevestigd aan de binnenkant van de warmtepompdroger en aan de andere kant aan de condensbak. Je moet de slang dan aan de kant van het reservoir losmaken en dat uiteinde aansluiten op je waterafvoer.

Als je de nieuwe of de bestaande slang hebt aangesloten, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze aan beide kanten waterdicht is afgesloten en niet kan gaan lekken of los kan schieten. Houd er ook rekening mee dat de slang niet in de knoop zit of op een andere manier de doorstroom van het water verhindert, stilstaand water kan heel onaangenaam gaan ruiken en ook de slang beschadigen.

Let wel op dat je bij sommige warmtepompdrogers nog bij de systeemvoorkeuren moet aangeven welke optie voor waterafvoer je wil gebruiken. Je kunt dan kiezen voor waterafvoer in het reservoir of waterafvoer via de slang. Raadpleeg altijd de handleiding van je warmtepompdroger om te controleren welke stappen je moet volgen.

Veelgestelde vragen

We proberen iedereen zo goed mogelijk te informeren die op zoek is naar informatie omtrent warmtepompdrogers, alleen kunnen we niet alles op iedere pagina behandelen. We hebben daarom een lijst met gemaakt met de meest gestelde vragen over de warmtepompdrogers. Zo hebben we een artikel volledig gewijd aan de voor- en nadelen van een warmtepomp droger als de levensduur.

Waar kun je een warmtepompdroger plaatsen

Een warmtepompdroger kan in principe in iedere ruimte geplaatst worden. Toch zijn er enkele dingen waar je op kunt letten bij het plaatsen van de wasdroger. Ten eerste kan de warmtepompdroger aangesloten worden op een waterafvoer, als je hier voor kiest hoef je het waterreservoir niet regelmatig te legen, wel zo handig. Hiervoor moet wel een afvoer aanwezig zijn. De afvoer kan aangesloten worden op de sifon van de wastafel, maar kan ook rechtstreeks geleegd worden in de wasbak of een putje in de vloer. Let op: er wordt niet bij iedere warmtepompdroger een afvoerslang meegeleverd, het kan zijn dat je deze zelf moet aanschaffen. Daarnaast kun je rekening houden met de temperatuur van de ruimte. Een warmtepompdroger werkt het beste bij een temperatuur tussen de 5°C en 35°C. Bij een lagere omgevingstemperatuur zal de warmtepompdroger meer energie verbruiken en dus minder zuinig zijn.

Lees meer

Wanneer kan een warmtepompdroger uit

Een warmtepompdroger heeft vaak een slaapstand, of gaat automatisch uit wanneer deze niet gebruikt wordt. Een warmtepompdroger kan ten alle tijden van de stroom gehaald worden wanneer deze niet in gebruik is. Let wel op: het kan zijn dat er

Lees meer

Hoeveel langer duurt het drogen met een warmtepompdroger

Hoe lang is de droogtijd van een warmtepompdroger? En duurt een programma bij een warmtepompdroger langer dan bij een andere wasdroger? Het antwoord hierop is simpelweg ‘ja, een warmtepompdroger heeft een langere droogtijd dan een condensdroger’. Een warmtepompdroger gebruikt een

Lees meer

Hoe warm wordt een warmtepompdroger

Als een warmtepompdroger goed werkt zal de temperatuur tussen de 5°C en 35°C liggen. De temperatuur hangt ook af van het droogprogramma. Hoe lager de temperaturen, hoe langer een warmtepompdroger doet over het droogproces. Dit kost uiteraard ook meer energie.

Lees meer

Sinds wanneer bestaat de warmtepompdroger

De eerste variant van de warmtepompdroger werd al in het begin van de 20e eeuw gebruikt. Hier bleef het echter een lange tijd bij. De behoefte aan een energiezuinige optie was laag omdat de energiekosten daalden. Pas in 1990 realiseerde

Lees meer

Wat weegt een warmtepompdroger

Een warmtepompdroger weegt gemiddeld tussen de 45 en 60 kilogram. Het gewicht van een andere soort wasdroger is ongeveer hetzelfde. Er zit vrijwel geen verschil in het gewicht van een warmtepompdroger en een normale wasdroger. Stapelen warmtepompdroger op wasmachine Hoe

Lees meer

Het assortiment afvoer warmtepompdrogers

1637183

Beko DR8534GX0

699,00
De Beko DR8534GX0 droger droogt je kleding volledig droog. Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van...
1500212

Bosch WTH85V00NL

649,00
De Bosch WTH85V00NL beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig droog wordt. Deze warmtepompdroger heeft het cijfer: 9.3...
1532000

Siemens WT8HXM50NL

849,00
De Siemens WT8HXM50NL warmtepomp droger droogt je kleding volledig droog. Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik...
1467121

Siemens WT8HXE70NL

1.269,00
Op zoek naar een perfecte wasdroger? Stop maar met zoeken! De Siemens WT8HXE70NL is de warmtepomp droger die je zoekt....
1485072

Samsung DV90T5240AW

849,00
De Samsung DV90T5240AW beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig droog wordt. Bij het opzetten van onze top...
1816348

Beko B5T68247C0

749,00
Op zoek naar een goede warmtepomp droger? Wij hebben hem voor je gevonden. De Beko B5T68247C0 is de warmtepompdroger die...
1843634

Haier HD90-A3Q979U1 I-Pro Se...

1.099,00
Op zoek naar een geschikte wasdroger? Stop maar met zoeken! De Haier HD90-A3Q979U1 I-Pro Series 7 Silence & Wifi is...
1511134

Samsung DV90T6240LH

899,00
Dit is de Samsung DV90T6240LH wasdroger. De warmtepompdroger is beoordeeld door 56 consumenten met het cijfer: 9.1. Coolblue vindt de...
1467220

Bosch WTR88T00NL

799,00
Op zoek naar een ideale wasdroger? Wij hebben hem voor je gevonden. De Bosch WTR88T00NL is de droger die je...
1637153

Beko DH8733GA01

679,00
Zoek je een nieuwe wasdroger en weet je nog niet welke je moet kiezen? De Beko DH8733GA01 is misschien wel...
1648004

Hoover NDPEH9A3TCBEXS-S

699,00
De Hoover NDPEH9A3TCBEXS-S wasdroger droogt je natte was helemaal droog. Het apparaat is beoordeeld door none experts met de reviewscore:...
1612226

Bosch WTW8756ENL

929,00
Zoek je een goede warmtepompdroger en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Bosch WTW8756ENL is waarschijnlijk de...
AEG T8DE84EW

AEG T8DE84EW

729,00
Warmtepompdroger | 8 kg vulgewicht | Energieklasse A++ | Bouwkwaliteit: topklasse
1392240

Miele TSB 143 WP

899,00
Op zoek naar een ideale wasdroger? Wij hebben hem voor je gevonden. De Miele TSB 143 WP is de droger...
1679238

Siemens WQ41G2M0FG

819,00
De Siemens WQ41G2M0FG beschermt je kleding en zorgt dat het grondig droog wordt. Deze warmtepompdroger heeft de beoordeling: 8.8 ontvangen...
1655827

Miele TSC 223 WP

1.099,00
Dit is de Miele TSC 223 WP wasdroger. De warmtepompdroger is beoordeeld door 3 mensen met de reviewscore: 9.3. Coolblue...
Whirlpool FTBE M11 82

Whirlpool FTBE M11 82

499,00
Warmtepompdroger | 8 kg vulgewicht | Energieklasse A++ | Bouwkwaliteit: middenklasse
1467219

Bosch WTXH8M70NL

949,00
Zoek je een nieuwe droger en weet je niet helemaal welke je moet kopen? De Bosch WTXH8M70NL is misschien wel...
1560382

Veripart VPWD101

449,00
De Veripart VPWD101 beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig droog wordt. De Veripart VPWD101 heeft het cijfer:...
1517251

Samsung DV81TA020TH/EN

699,00
Dit is de Samsung DV81TA020TH/EN wasdroger. Het apparaat is beoordeeld door 1 experts met de score: 10.0. Deze warmtepompdroger is...
1391326

LG RC80U2AV0Q

749,00
De LG RC80U2AV0Q droger droogt je natte was grondig droog. Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik...
1535463

Veripart VPWD301

499,00
Door de Veripart VPWD301 warmtepompdroger is ongedroogde was verleden tijd. De Veripart VPWD301 is beoordeeld door 6 mensen met de...
1705290

Whirlpool W6 D94WR BE

849,00
Zoek je een nieuwe wasdroger en weet je nog niet welke je moet kopen? De Whirlpool W6 D94WR BE is...
1803875

Bosch WQG235DRNL

1.149,00
Op zoek naar een perfecte warmtepompdroger? Wij hebben hem voor je gevonden. De Bosch WQG235DRNL is de warmtepompdroger die je...
1820745

Bosch WTX88M70NL

1.179,00
De Bosch WTX88M70NL droger droogt je kleding helemaal droog. De warmtepomp droger heeft het cijfer: 6.8 mogen ontvangen van minstens...
1493129

Samsung DV90TA240AE

799,00
Op zoek naar een geschikte wasdroger? Stop maar met zoeken! De Samsung DV90TA240AE is de droger die je zoekt. Bij...
1656039

Miele TWR 780 WP Eco &...

2.519,00
Met de Miele TWR 780 WP Eco & Steam wasdroger is vochtige was ver verleden tijd. De Miele TWR 780...
1584750

Bosch WTU87600NL

849,00
Zoek je een passende warmtepomp droger en weet je nog niet welke je moet kopen? De Bosch WTU87600NL is waarschijnlijk...
Bosch WTW8546CFG

Bosch WTW8546CFG

899,00
Warmtepompdroogkast | 8 kg vulgewicht | Energieklasse A+++ | Bouwkwaliteit: topklasse
1859392

Hoover HLE H8A2DE-S

549,00
Dit is de Hoover HLE H8A2DE-S droger. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen....