Warmtepompdroger afvoer

Zoek je een warmtepompdroger die je kunt aansluiten op je water afvoer? We hebben de beste warmtepompdrogers met afvoerslang van 2021 voor je geselecteerd.

Hero achtergrond mobiel 1

Warmetpompdrogers met een afvoerslang

Elke warmtepompdroger heeft een condensreservoir, niet allemaal een afvoerslang

Heb je geen zin meer om je was aan en rek te laten drogen en overweeg je om een warmtepompdroger te kopen? Dan is het misschien goed om eens na te denken over de manier waarop een warmtepompdroger het water afvoert. Een warmtepompdroger is een nieuw en milieuvriendelijk alternatief voor een condensdroger en hij zorgt ervoor dat je wasgoed weer droog wordt. Daarbij komt natuurlijk water en vochtige lucht vrij, dat bij een warmtepompdroger op twee verschillende manieren kan worden afgevoerd. De eerste manier is via een reservoir, waarbij de vochtige lucht wordt opgevangen in een reservoir die je na iedere droogbeurt makkelijk kan legen. 

Als je het geen prettig idee vindt om zelf iedere keer het reservoir te moeten legen, dan kan je ook kiezen voor een warmtepompdroger met afvoer, waarbij het water vanzelf via een slang wordt afgevoerd. Je kan voor je warmtepompdroger dezelfde waterafvoer gebruiken als voor je wasmachine en dat is erg handig. Weet je nog niet zeker welke optie je het prettigst vindt? Geen probleem, iedere warmtepompdroger heeft de optie om het water op te vangen in een reservoir, er zijn geen waterpompdrogers die alleen een waterafvoer hebben.

Vind jouw nieuwe warmtepompdroger

Vind een goede warmtepompdroger door te kijken naar de beste van 2021 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte warmtepompdroger

De beste Warmtepompdroger afvoer

De beste warmtepompdrogers met afvoer

Allebei de manieren om water op te vangen en af te voeren hebben hun eigen voor- en nadelen. Wanneer je iedere keer handmatig het reservoir moet legen, kan het wel eens gebeuren dat je dit vergeet en de warmtepompdroger laat draaien met een vol reservoir. Dit is nadelig voor de voor de prestaties en het kan ervoor zorgen dat je was niet zo droog wordt als normaal. Dit probleem wordt echter al makkelijk verholpen met een functie waarmee de beste warmtepompdrogers met afvoer zijn uitgerust. Zij hebben namelijk een lampje dat aangeeft wanneer het reservoir geleegd moet worden. Een kind kan de was doen!

Het nadeel van een warmtepompdroger met afvoer is dat je even moeite moet doen om hem aan te sluiten. Het is geen ingewikkeld taakje, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Daarbij is een waterafvoer ook wat gevoeliger voor lekkage, omdat de slang los kan springen of stuk kan gaan. Gelukkig is dit ook geen nadeel om je echt zorgen over te maken. De beste warmtepompdrogers met afvoer zijn zo gemaakt dat de waterafvoer gemakkelijk zelf te bevestigen is en daarbij hebben ze een slang van een goede en stevige kwaliteit.

warmtepompdroger

Warmtepompdroger keuzehulp

1/3
Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
2/3
Hoe groot is je huishouden?
3/3
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

Hoe sluit je een warmtepompdroger aan op de waterafvoer

Hoe je een warmtepompdroger aansluit op de waterafvoer, is afhankelijk van het merk, maar altijd vrij simpel. Om te beginnen moet je uitzoeken waar de aansluiting van de waterafvoer van de warmtepompdroger zit, deze zit altijd aan de achterkant van de warmtepompdroger. Als je de aansluiting hebt gevonden, moet je even goed nadenken over de volgende stap. Bij sommige soorten wasdrogers moet je namelijk een gratis meegeleverde afvoerslang aansluiten op de waterafvoer, terwijl je bij andere soorten wasdrogers de afvoerslang uit de machine moet halen.

Lengte van de afvoerslang

Wanneer je een meegeleverde afvoerslang zelf moet aansluiten, is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Kijk om te beginnen of de meegeleverde afvoerslang lang genoeg is om de afstand tussen de warmtepompdroger en de waterafvoer te overbruggen. De meeste merken leveren een afvoerslang mee van ongeveer anderhalve meter. Als de meegeleverde afvoerslang niet lang genoeg is, kun je deze verlengen met behulp van een connector, een plastic buisje dat twee slangen op elkaar kunt aansluiten. Let bij het gebruik van een connector wel op dat je de slangklemmen goed afsluit, anders gaat je verlengde afvoerslang lekken. Vind je dit te veel gedoe? Dan kun je gewoon een nieuwe afvoerslang kopen. Een slang voor de waterafvoer van een warmtepomp kan niet langer zijn dan 3,5 meter, omdat het water anders niet goed kan worden afgevoerd. Sluit vervolgens de nieuwe of meegeleverde afvoerslang aan op het mondstuk waar het water uit komt. Zorg er wel voor dat de afvoerslang goed aangesloten is en dat hij niet los kan schieten wanneer de warmtepompdroger aan staat!

De afvoerslang zelf aansluiten

Kijk nu goed waar je de afvoerslang moet aansluiten. Als het goed is zit er aan de achterkant van het apparaat een slang, die het reservoir met de waterafvoer verbindt. Deze afvoerslang moet je aan de kant van de waterafvoer lostrekken. Vaak zit er naast deze afvoerslang een houder, die alleen de functie heeft om de oude slang op zijn plek te houden wanneer deze niet wordt gebruikt. Als er geen houder op de machine zit, kun je er altijd zelf voor kiezen om de oude afvoerslang vast te maken met behulp van een stuk tape of een tyrap. De aansluiting voor de waterafvoer is nu vrijgekomen en daar kun je de nieuwe slang op vastmaken.

In het andere geval is de slang al aan de warmtepompdroger bevestigd en moet je deze zelf uit de aansluiting halen. Als de slang maar aan één kant vastzit, moet je hem losmaken en vervolgens het losse uiteinde op je waterafvoer aansluiten. Je haalt een afvoerslang over het algemeen los door hem uit de klemmen te drukken, maar je kunt ook een schaar nodig hebben om hem los te knippen.

Wanneer de afvoerslang aan twee kanten vastzit, moet je eerst kijken aan welke kant je hem los moet halen. In sommige gevallen, zit hij aan de ene kant bevestigd aan de binnenkant van de warmtepompdroger en aan de andere kant aan de condensbak. Je moet de slang dan aan de kant van het reservoir losmaken en dat uiteinde aansluiten op je waterafvoer.

Als je de nieuwe of de bestaande slang hebt aangesloten, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze aan beide kanten waterdicht is afgesloten en niet kan gaan lekken of los kan schieten. Houd er ook rekening mee dat de slang niet in de knoop zit of op een andere manier de doorstroom van het water verhindert, stilstaand water kan heel onaangenaam gaan ruiken en ook de slang beschadigen.

Let wel op dat je bij sommige warmtepompdrogers nog bij de systeemvoorkeuren moet aangeven welke optie voor waterafvoer je wil gebruiken. Je kunt dan kiezen voor waterafvoer in het reservoir of waterafvoer via de slang. Raadpleeg altijd de handleiding van je warmtepompdroger om te controleren welke stappen je moet volgen.

Veelgestelde vragen

We proberen iedereen zo goed mogelijk te informeren die op zoek is naar informatie omtrent warmtepompdrogers, alleen kunnen we niet alles op iedere pagina behandelen. We hebben daarom een lijst met gemaakt met de meest gestelde vragen over de warmtepompdrogers. Zo hebben we een artikel volledig gewijd aan de voor- en nadelen van een warmtepomp droger als de levensduur.

Waar kun je een warmtepompdroger plaatsen

Een warmtepompdroger kan in principe in iedere ruimte geplaatst worden. Toch zijn er enkele dingen waar je op kunt letten bij het plaatsen van de wasdroger. Ten eerste kan de warmtepompdroger aangesloten worden op een waterafvoer, als je hier voor kiest hoef je het waterreservoir niet regelmatig te legen, wel zo handig. Hiervoor moet wel een afvoer aanwezig zijn. De afvoer kan aangesloten worden op de sifon van de wastafel, maar kan ook rechtstreeks geleegd worden in de wasbak of een putje in de vloer. Let op: er wordt niet bij iedere warmtepompdroger een afvoerslang meegeleverd, het kan zijn dat je deze zelf moet aanschaffen. Daarnaast kun je rekening houden met de temperatuur van de ruimte. Een warmtepompdroger werkt het beste bij een temperatuur tussen de 5°C en 35°C. Bij een lagere omgevingstemperatuur zal de warmtepompdroger meer energie verbruiken en dus minder zuinig zijn.

Lees meer

Wanneer kan een warmtepompdroger uit

Een warmtepompdroger heeft vaak een slaapstand, of gaat automatisch uit wanneer deze niet gebruikt wordt. Een warmtepompdroger kan ten alle tijden van de stroom gehaald worden wanneer deze niet in gebruik is. Let wel op: het kan zijn dat er

Lees meer

Hoeveel langer duurt het drogen met een warmtepompdroger

Hoe lang is de droogtijd van een warmtepompdroger? En duurt een programma bij een warmtepompdroger langer dan bij een andere wasdroger? Het antwoord hierop is simpelweg ‘ja’. Een warmtepompdroger gebruikt een lagere droogtemperatuur waardoor het langer duurt om het wasgoed

Lees meer

Hoe warm wordt een warmtepompdroger

Als een warmtepompdroger goed werkt zal de temperatuur tussen de 5°C en 35°C liggen. De temperatuur hangt ook af van het droogprogramma. Hoe lager de temperaturen, hoe langer een warmtepompdroger doet over het droogproces. Dit kost uiteraard ook meer energie.

Lees meer

Wat weegt een warmtepompdroger

Een warmtepompdroger weegt gemiddeld tussen de 45 en 60 kilogram. Het gewicht van een andere soort wasdroger is ongeveer hetzelfde. Er zit vrijwel geen verschil in het gewicht van een warmtepompdroger en een normale wasdroger. Stapelen warmtepompdroger op wasmachine Hoe

Lees meer

Hoe sluit je een warmtepompdroger aan

Het aansluiten van een warmtepompdroger op de waterafvoer is geen hogere wiskunde en iedereen kan dit zelf. Wij leggen je in een paar stappen uit hoe het werkt. Let wel op: dit kan per merk verschillen.

Lees meer

Het assortiment afvoer warmtepompdrogers

1392240

Miele TSB 143 WP

899,00
Op zoek naar een geschikte wasdroger? Wij hebben hem voor je gevonden. De Miele TSB 143 WP is de warmtepomp...
1379494

Siemens WT47W5E7NL

799,00
Zoek je een nieuwe droger en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Siemens WT47W5E7NL is waarschijnlijk de...
Bosch WTXH8M01NL

Bosch WTXH8M01NL

969,00
Warmtepompdroger | 8 kg vulgewicht | Energieklasse A++ | Bouwkwaliteit: topklasse
1560382

Veripart VPWD101

449,00
De Veripart VPWD101 beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig droog wordt. De Veripart VPWD101 heeft het cijfer:...
1368202

Haier HD 80-A636-DF

549,00
De Haier HD 80-A636-DF wasdroger droogt je kleding grondig droog. Het apparaat is beoordeeld door 173 consumenten die je voorgingen...
1392315

Miele TSF 643 WP EcoSpeed

1.149,00
Door de Miele TSF 643 WP EcoSpeed warmtepomp droger is natte was ver verleden tijd. De warmtepomp droger heeft het...
1575157

Candy Rapid’O ROE H8A2...

449,00
De Candy Rapid'O ROE H8A2TE-S warmtepomp droger droogt je kleding helemaal droog. Het apparaat is beoordeeld door 6 consumenten met...
1647962

Hoover NDPEH8A2TCBEXS-S

529,00
Dit is de Hoover NDPEH8A2TCBEXS-S warmtepompdroger. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De...
1497085

Siemens WT45HV00NL

749,00
Op zoek naar een geschikte droger? Wij hebben hem voor je gevonden. De Siemens WT45HV00NL is de warmtepomp droger die...
1467199

Siemens WT7HXM00NL

999,00
Op zoek naar een goede warmtepomp droger? Stop maar met zoeken! De Siemens WT7HXM00NL is de warmtepomp droger die je...
1487409

Samsung DV90T8240SH

1.049,00
Dit is de Samsung DV90T8240SH wasdroger. De warmtepomp droger heeft de reviewscore: 9.7 gekregen van ongeveer 12 consumenten. De warmtepompdroger...
1485445

Samsung DV80T7220BT

899,00
Op zoek naar een goede warmtepompdroger? Stop maar met zoeken! De Samsung DV80T7220BT is de warmtepomp droger die je zoekt....
1458651

Bosch WTW85470NL

799,00
Met de Bosch WTW85470NL warmtepomp droger is natte was voor altijd verleden tijd. Deze warmtepompdroger heeft het cijfer: 9.1 ontvangen...
1637146

Beko DH7533RXW

599,00
De Beko DH7533RXW droger droogt je natte was grondig droog. Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik...
1633930

LG RH80V3AV0N

749,00
Op zoek naar een ideale wasdroger? Wij hebben hem voor je gevonden. De LG RH80V3AV0N is de warmtepompdroger die je...
1395007

Miele TWR 860 WP

2.099,00
De Miele TWR 860 WP droger droogt je natte was perfect droog. De Miele TWR 860 WP heeft het cijfer:...
AEG T8DBG84W

AEG T8DBG84W

699,00
Warmtepompdroogkast | Energieklasse A++ | 8 kg vulgewicht | Condensopvang in reservoir of via waterafvoer | Geluidsniveau van 66 dB
Whirlpool FTBE M10 72

Whirlpool FTBE M10 72

479,00
Warmtepompdroger | 7 kg vulgewicht | Energieklasse A++ | Bouwkwaliteit: middenklasse
1487628

Miele TSF 663 WP EcoSpeed

1.149,00
De Miele TSF 663 WP EcoSpeed beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig droog wordt. De warmtepompdroger is...
1467220

Bosch WTR88T00NL

699,00
De Bosch WTR88T00NL droger droogt je kleding perfect droog. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van...
ASKO T409HS.W

ASKO T409HS.W

1.249,00
Warmtepompdroger | 9 kg vulgewicht | Energieklasse A++ | Bouwkwaliteit: topklasse
1467219

Bosch WTXH8M70NL

949,00
Zoek je een nieuwe droger en weet je niet helemaal welke je moet kopen? De Bosch WTXH8M70NL is misschien wel...
1648004

Hoover NDPEH9A3TCBEXS-S

699,00
De Hoover NDPEH9A3TCBEXS-S wasdroger droogt je natte was helemaal droog. Het apparaat is beoordeeld door none experts met de reviewscore:...
Bosch WTH83V00NL

Bosch WTH83V00NL

599,00
Warmtepompdroger | 7 kg vulgewicht | Energieklasse | A++ | Bouwkwaliteit: middenklasse
1645354

AEG T8DE95EW

699,00
Dit is de AEG T8DE95EW wasdroger. De warmtepomp droger is beoordeeld door 67 experts met de reviewscore: 9.1. De warmtepomp...
1637167

Beko DH9532GA01

679,99
De Beko DH9532GA01 beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig droog wordt. Bij het opzetten van onze top...
1611292

Bosch WTXH8E70NL

1.259,00
De Bosch WTXH8E70NL warmtepomp droger droogt je natte was volledig droog. Deze warmtepompdroger heeft het cijfer: 4.8 gekregen van tenminste...
1630452

AEG T9DEN98BC FiberPro

1.099,00
De AEG T9DEN98BC FiberPro warmtepompdroger droogt je kleding helemaal droog. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik...
1493079

Samsung DV70TA000TE

499,00
Door de Samsung DV70TA000TE droger is natte was verleden tijd. De warmtepompdroger is beoordeeld door 59 kopers die je voorgingen...