Hoe lang gaat een warmtepompdroger mee?


Wat is de levensduur van een warmtepompdroger? En wat bepaald die levenduur nu eigenlijk? De levensduur van een warmtepompdroger is afhankelijk van veel verschillende factoren. De grootste invloed wordt geleverd door de hoeveelheid gebruik. Hoe vaker de warmtepompdroger gebruikt wordt per tijdseenheid, hoe minder lang deze mee zal gaan. Daarnaast zijn er nog meer factoren van belang, zoals de materialen die gebruikt worden en het onderhoud. De materialen worden meegenomen in de bouwkwaliteit. Hoe hoger deze is, hoe duurzamer de warmtepompdroger zal zijn. De bouwkwaliteit is afhankelijk van een aantal specificaties, zoals een RVS trommel, RVS deurscharnieren, een behuizing van metaal met emaille, een koolborstelloze motor, een zelfreinigende condensor, reinigingsindicatoren, anti-vibratiewanden en een lage vochtuitstoot. De bouwkwaliteit wordt opgedeeld in drie klassen: basisklasse, middenklasse en topklasse. De warmtepompdroger in de basisklasse heeft maximaal 50% van de specificaties, de middenklasse tussen de 50 en 70% en de topklasse minimaal 70%.

De warmtepompdroger keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type warmtepompdroger het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke warmtepompdroger het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

Merken warmtepompdrogers

Er zijn verscheidende merken warmtepompdrogers. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, Beko en Samsung.