Hoe werkt een warmtepompdroger?


De warmtepompdroger heeft al enkele jaren de wasdroger markt veroverd: een energiezuinigere optie. Maar hoe droogt een warmtepompdroger jou wasgoed eigenlijk? En waarom is een warmtepompdroger zuiniger dan de andere wasdrogers? Een warmtepompdroger hergebruikt de lucht in de droogtrommel door de koelte eruit te halen met een koelmiddel en de ontstane condens op te vangen in een condensreservoir. De koelte wordt van gasvorm naar vloeibare vorm gebracht waardoor er condens ontstaat. Er blijft droge warme lucht over in e droogtrommel waardoor het wasgoed verder droogt. Dit proces speelt zich telkens opnieuw af.

De warmtepompdroger keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type warmtepompdroger het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke warmtepompdroger het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

Merken warmtepompdrogers

Er zijn verscheidende merken warmtepompdrogers. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, Beko en Samsung.