Waar let je op bij de aanschaf van een warmtepompdroger?


Waar moet je op letten bij het kiezen van een warmtepompdroger? De aanschaf van een warmtepompdroger is iets waar je goed over na wilt denken. Je schaft een warmtepompdroger tenslotte niet aan om deze na twee jaar weer te vervangen. Nee, je wilt er flink wat jaren mee vooruit kunnen. Daarnaast mag de energierekening niet te hoog zijn en moet de warmtepompdroger naast gebruikersvriendelijk ook goed zijn voor je kleding. Je wilt tenslotte dat je kleding mooi blijft. En bijna het belangrijkste vergeten: je hebt ook een budget in je hoofd. Met deze lijst aan voorwaarden in je achterhoofd start je de online zoektocht en stuit je op een scala aan webshops met allemaal een ander assortiment aan wasdrogers. Je wilt een wamrtepompdroger omdat deze zuiniger is, die keuze is dus al gemaakt. Maar waar let je nu op bij de aanschaf van een warmtepompdroger? We zetten kort op een rij waar je op kunt letten, zodat je niks belangrijks vergeet. 1) energieklasse, het liefst zo zuinig mogelijk; 2) het vulgewicht, het liefst geschikt voor je huishouden; 3) droogprogramma’s passend bij jou wasgoed en voorkeuren; 4) vochtsensor om te voorkomen dat de droogcyclus onnodig lang duurt of het wasgoed nog nat is aan het einde van de droogbeurt; 5) antikreukfunctie om minder tijd aan strijken kwijt te zijn; 6) bedieningsgemak, denk hierbij bijvoorbeeld ook aan home connect (bediening via een app op afstand); 7) geluidsniveau, met name wanneer de warmtepompdroger in de buurt van een slaapkamer staat en ‘s nachts moet draaien; 8) indicator voor het legen van het waterreservoir of controleren van de filter, wel zo handig. Deze eisen zijn niet voor iedereen van toepassing, maar het is wel een handig rijtje waar je op kunt letten bij de keuze voor jou nieuwe warmtepompdroger. Je wilt er tenslotte aardig wat jaren plezier van hebben. Om erachter te komen welke warmtepompdroget het beste bij jou en je huishouden past kun je de keuzehulp op de homepage invullen. Deze keuzehulp stelt je enkele vragen en geeft je daarna een selectie van geschikte warmtepompdrogers. Zo hoef je dit zelf niet meer uit te zoeken, maar wordt dit voor je gedaan.

De warmtepompdroger keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type warmtepompdroger het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke warmtepompdroger het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

Merken warmtepompdrogers

Er zijn verscheidende merken warmtepompdrogers. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, Beko en Samsung.