Wat bespaart een warmtepompdroger?


Wat is het nu eigenlijk het voordeel van een warmtepompdroger? En wanneer is een warmtepompdroger rendabel? Is een warmtepompdroger daadwerkelijk zuiniger dan een condensdroger? De besparing van een warmtepompdroger hangt af van de soort warmtepompdroger en de wasdroger waar je deze mee vergelijk. We geven je twee rekenvoorbeelden om je een idee te geven van de besparing. Het eerste rekenvoorbeeld betreft een nieuwe condensdroger en een nieuwe warmtepompdroger: de nieuwe condensdroger gebruikt gemiddeld €115 per jaar, terwijl de nieuwe warmtepompdroger slechts €40 per jaar gebruikt. Met een besparing van €75 per jaar kan dit oplopen tot wel €750 na 10 jaar. De levensduur van een nieuwe warmtepompdroger is langer dan 10 jaar en de besparing zal dus nog hoger zijn. Rekenvoorbeeld 2 bevat een oude wasdroger uit 2000 verbruikt ongeveer 3,95 kWh per wasbeurt en een nieuwe warmtepompdroger gebruikt maximaal 1,25 kWh. De kosten van een droogcyclus zijn dan €0,87 versus €0,19. Het verschil is €0,68. Stel dat je uit gaat van 220 droogbeurten in een jaar, dan is dit verschil jaarlijks afgerond €150. Een warmtepompdroger kan dus aanzienlijk schelen in energiekosten en om die reden een slimme aanschaf zijn.

De warmtepompdroger keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type warmtepompdroger het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke warmtepompdroger het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

Merken warmtepompdrogers

Er zijn verscheidende merken warmtepompdrogers. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, Beko en Samsung.