Wat is een warmtepompdroger?


Dat het een wasdroger met een warmtepomp is, ligt voor de hand. Maar wat houd een warmtepompdroger eigenlijk in? Een warmtepompdroger zorgt voor warmte in de droogtrommel door koelmiddel van gasvorm naar vloeibare vorm om te zetten, hier komt warmte bij vrij. De vochtige lucht die vrij komt uit het wasgoed wordt door het koelmiddel omgezet in condens en opgevangen door de warmtepompdroger in een reservoir. Hierdoor is de lucht in de droogtrommel droog en deze verwarmt de lucht opnieuw. Door het hergebruik van de lucht is er minder energie nodig om het wasgoed te verwarmen, dat maakt de warmtepompdroger een zuinigere variant van de wasdroger. Naast het waterreservoir kunnen veel nieuwe warmtepompdrogers ook op een waterafvoer aangesloten worden.

De warmtepompdroger keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type warmtepompdroger het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke warmtepompdroger het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

Merken warmtepompdrogers

Er zijn verscheidende merken warmtepompdrogers. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, Beko en Samsung.