Wat is het verschil tussen een warmtepompdroger en condensdroger?


Een veelgestelde vraag is: wat is beter, een warmtepompdroger of een condensdroger? Hier is niet altijd een eenduidig antwoord op te geven, het hangt met name af van de persoonlijke voorkeuren van de consument en zijn/haar situatie en huishouden. Wel is een warmtepompdroger op enkele gebieden zeker een ‘betere aankoop’. We leggen dit graag aan je uit door de verschillen tegenover elkaar te zetten. Energielabel: een warmtepompdroger heeft een zuiniger energielabel (A+++ of hoger) dan een condensdroger (B of C). Dit scheelt enorm in jaarlijks verbruik, maar ook in jaarlijkse energiekosten. het verschil kans zelfs oplopen tot wel €75 per jaar. Naast het energielabel is er ook een verschil in droogtemperatuur. De droogtemperatuur van een warmtepompdroger is lager. Dit kan door de techniek die gebruikt wordt bij deze variant, en zorgt er ook voor dat deze zuiniger is. Een groot voordeel naast minder energieverbruik is dat het wasgoed, en ook de kwetsbare kleding, minder snel beschadigd. Een nadeel is echter dat de programmaduur van een warmtepompdroger langer is dan een condensdroger. Dit verschil is gemiddeld een halfuur. In afvoermogelijkheden is er echter geen verschil. Beide varianten kunnen zowel een afvoerslang als een waterreservoir gebruiken.

De warmtepompdroger keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type warmtepompdroger het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke warmtepompdroger het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

Merken warmtepompdrogers

Er zijn verscheidende merken warmtepompdrogers. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, Beko en Samsung.