Wat kost een warmtepompdroger per keer?


Hoeveel stroom gebruikt een warmtepompdroger per keer? En wat kost dat eigenlijk? Ten eerste is het belangrijk om te weten wat het bouwjaar van de wasdroger is. Een oudere wasdroger verbruikt namelijk aanzienlijk meer energie. Een nieuwe warmtepompdroger gebruikt per droogbeurt nog maar maximaal 1,35 kWh, terwijl een oude wasdroger (dit betreft geen warmtepompdroger) wel meer dan 5 kWh per droogcyslus kan gebruiken. De kosten van de oude warmtepompdroger kunne oplopen tot meer dan €1 per gebruik, terwijl een nieuwe warmtepompdroger ongeveer €0,19 per gebruik kost. Dit verschil is aanzienlijk en het is dan ook de moeite waard om niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee te kijken naar een nieuwe warmtepompdroger. Hoeveel een warmtepompdroger jaarlijks kost hangt van verschillende factoren af. De jaarlijkse kosten worden onder andere bepaald door: 1) de frequentie waarmee de warmtepompdroger gebruikt wordt; 2) hoe zuinig het gebruik is; 3) hoeveel personen het huishouden betreft en uiteraard 4) het energielabel van de warmtepompdroger. Enkele tips om energiezuinig met de warmtepompdroger om te gaan zijn om 1) de warmtepompdroger niet aan te zetten als de droogtrommel halfleeg is. Dit is zonde van de energie, want de droogcyclus zal zijn volledige energie gebruiken om was te drogen die simpelweg niet in de droogtrommel zit. 2) voorkom erg natte kleding en zet de wasmachine op het hoogste aantal touren, dit scheelt al aardig wat in vochtigheid en zo hoeft de warmtepompdroger minder werk te leveren. 3) let bij de aanschaf van een warmtepompdroger op het vulgewicht. Koop je een vulgewicht passend bij het aantal personen in je huishouden, dan kan dit aanzienlijk schelen in energiekosten. Je voorkomt namelijk een te grote of kleine wastrommel waardoor je mogelijk lege of juist erg veel wasbeurten gaat draaien. Een vulgewicht van 6-7 kilogram is geschikt voor 2 personen, een vulgewicht van 7-8 kilogram voor 4 personen en een vulgewicht van 9 kilogram voor 5 of meer personen.

De warmtepompdroger keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type warmtepompdroger het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke warmtepompdroger het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

Merken warmtepompdrogers

Er zijn verscheidende merken warmtepompdrogers. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, Beko en Samsung.