Welke kleding kan in de warmtepompdroger?


In principe kan vrijwel alle kleding in een warmtepompdroger. Echter zijn bepaalde stoffen erg gevoelig voor krimpen bij een hogere temperatuur. De waslabels van de kledingstukken geven zelf al aan of het wel of niet afgeraden wordt om het kledingstuk in de warmtepompdroger te doen. Dit verschilt ook per warmtepompdroger: er zijn warmtepompdrogers met extra functies om de slijtage bij kleding te verminderen. Ook zijn er speciale droogprogramma’s voor kwetbare stoffen. Bij deze een lijstje van de kledingsstukken waarbij je toch wilt oppassen en deze liever niet in de droger doet: synthetische stoffen, wol (kan wel op lage temperatuur), beha’s, panty’s en kledingstukken met rubberen onderdelen/plakaten.

De warmtepompdroger keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type warmtepompdroger het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke warmtepompdroger het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

Merken warmtepompdrogers

Er zijn verscheidende merken warmtepompdrogers. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, Beko en Samsung.