Beste Siemens warmtepompdroger
Siemens is een van de beste merken als het op wasdrogers aankomt. Ze leveren kwaliteit en een goed droogresultaat voor een redelijke prijs. Als jij op zoek bent naar een Siemens warmtepompdroger, ben je hier aan het juiste adres! Je leest hier alles wat je moet weten over de warmtepompdrogers van Siemens.
De beste siemens warmtepompdroger van 2024
De beste siemens warmtepompdroger van 2024
Beste Siemens warmtepompdrogers
Heb je een nieuwe wasdroger nodig en ben jij helemaal verkocht van het merk Siemens? Wij snappen wel waarom! Ze bieden veel verschillende warmtepompdrogers in verschillende prijsklassen en met een tal aan functies. Hierdoor heeft Siemens altijd wel een droger die bij jou past. In de onderstaande lijst vind je onze top 5 met de beste Siemens warmtepompdrogers van 2024! Bij het maken van deze selectie hebben we onder andere gekeken naar het aantal droogprogramma’s, de energieklasse, het vulgewicht, geluidsniveau en de beoordeling door klanten. Staat jouw nieuwe Siemens warmtepompdroger hiertussen?
9.2/10Siemens WT7U4600NL SelfCleaning
De Siemens WT7U4600NL SelfCleaning is de best geteste Siemens warmtepompdroger van oktober 2024!
De Siemens WT7U4600NL warmtepompdroger is een energiezuinig apparaat dat geschikt is voor zowel kleine als grote ladingen kleding. Met verschillende droogprogramma’s en een geluidsniveau van 64 decibel kan deze droger dichtbij de slaapkamer of thuiswerkplek geplaatst worden zonder overlast te veroorzaken.
Met een energieklasse A+++ en een jaarlijks energieverbruik van 177 kWh, bespaar je maar liefst 1545 euro over de levensduur van de droger. Het vulgewicht van 8 kg maakt de droger geschikt voor 2 tot 3 personen. Het geluidsniveau tijdens het centrifugeren is laag, wat prettig is voor de omgeving. Met 14 droogprogramma’s en een indrukwekkende snelheidsklasse droogt de Siemens WT7U4600NL je wasgoed snel en efficiënt, waardoor je tijd en energie bespaart.
De droger biedt diverse gebruiksgemakken, zoals een anti-vibratie functie, antikreukfase en automatisch uitschakelen. De zelfreinigende condensor en Siemens AutoDry en iSensoric technologieën maken de droger duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Met de mogelijkheid om het condenswater op te vangen of via de waterafvoer af te voeren, biedt deze droger verschillende opties voor gebruiksgemak. Over het algemeen is de bouwkwaliteit solide, maar niet luxe. Als je op zoek bent naar een betrouwbare droger zonder poespas, is dit een goede keuze.
10/10Siemens WQ35G2D0NL SelfCleaning
De Siemens WQ35G2D0NL SelfCleaning is een energiezuinige warmtepompdroger met energieklasse A+++. Het heeft 14 droogprogramma’s, waaronder programma’s voor verschillende soorten wasgoed. Met het Extra Snel 40′ programma kunnen ook een paar kledingstukken binnen een uur worden gedroogd. Het Hygiëneprogramma is ideaal voor mensen met allergieën.
De droger heeft een uitstekend energieverbruik, met slechts 176 kWh per jaar, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en kostenbesparing van 1545 euro over de levensduur. Het vulgewicht van 8 kg maakt het geschikt voor 2 tot 3 personen. Het geluidsniveau van 64 dB valt binnen de ‘stille’ categorie.
Met 14 droogprogramma’s en een normale snelheidsklasse biedt deze droger efficiënte en snelle droogresultaten. Het heeft diverse gebruiksgemakken en merkspecifieke functies, zoals Siemens AutoDry en Selfcleaning condensor. De bouwkwaliteit is van topklasse en het condenswater kan worden afgevoerd via een reservoir of rechtstreeks via de waterafvoer.
9.5/10Siemens WQ33G2D1NL
De Siemens WQ33G2D1NL warmtepompdroger is een energiezuinige droger met een vulgewicht van 8 kg. Hierdoor is hij geschikt voor gezinnen met 2 of 3 personen. De droger heeft verschillende programma’s, zoals voor beddengoed, lingerie en handdoeken. Het Hygiëneprogramma is ideaal voor mensen met een gevoelige huid. Met een energieklasse A+++ en een energiebesparing van 1545 euro over de levensduur, is deze droger zeer efficiënt.
Het geluidsniveau van 64 dB tijdens het centrifugeren is relatief stil. Met 14 droogprogramma’s en een snelheidsklasse van snel, heeft de droger veel keuzemogelijkheden en kortere droogtijden. Ook biedt de droger diverse gebruiksgemakken, zoals een anti-vibratiefunctie en automatisch uitschakelen.
De bouwkwaliteit is van topklasse en het condenswater kan op twee manieren worden afgevoerd: in een reservoir of via een waterafvoer.
8.8/10Siemens WQ45G270NL SelfCleaning
De Siemens WQ45G270NL SelfCleaning warmtepompdroger is een energiezuinige droger met een capaciteit van 9 kg en 14 droogprogramma’s. Het apparaat bespaart tot wel 1300,- op energiekosten over de levensduur.
Dankzij de zelfreinigende condensor is er geen schoonmaakwerk vereist. Het programma stopt automatisch wanneer de was droog is, waardoor er nooit te veel energie wordt verbruikt. Met een A++ energieklasse en een jaarlijks energieverbruik van slechts 258 kWh zijn de energiekosten per jaar ongeveer 103,2. Het vulgewicht van 9 kg maakt de droger geschikt voor gezinnen of huishoudens met veel was.
Het geluidsniveau van 64 dB is stil en de droger heeft 14 droogprogramma’s om verschillende soorten kleding en stoffen te kunnen drogen. Daarnaast biedt de droger diverse gebruiksgemakken en heeft het merkspecifieke functies zoals de anti-vibratie functie en kinderbeveiliging. De bouwkwaliteit is van topklasse en het condenswater kan op twee manieren worden afgevoerd.
8.5/10Siemens WQ33G2D0NL
De Siemens WQ33G2D0NL is een warmtepompdroger die zowel kleine als grote ladingen wasgoed efficiënt droogt. Met een vulgewicht van 8 kilogram biedt deze droger voldoende ruimte voor bijvoorbeeld het beddengoed van een tweepersoonsbed. Een van de grootste voordelen van dit apparaat is de energiezuinigheid, dankzij energieklasse A+++. Dit kan je tot wel 115,- per jaar besparen op je energierekening. Echter, er zijn ook enkele nadelen, zoals de langere maximale droogtijd van 220 minuten.
Een van de meest opvallende voordelen van de Siemens WQ33G2D0NL is het OptimalDry systeem. Dit systeem maakt gebruik van vochtigheidssensoren om te voorkomen dat je wasgoed krimpt en past het droogprogramma hierop aan. Met een vulgewicht van 8 kilogram is de droger in staat om grote ladingen wasgoed in één keer te drogen, wat tijdbesparend is. Daarnaast biedt het apparaat een speciaal Hygiëne programma dat bacteriën en allergenen effectief verwijdert, ideaal voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.
Hoewel de Siemens WQ33G2D0NL veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. De langere maximale droogtijd van 220 minuten kan onhandig zijn als je snel je wasgoed wilt drogen. Daarnaast is de hogere aanschafprijs een drempel voor mensen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie. Het geluidsniveau kan ook storend zijn, vooral als de droger in een open ruimte staat. Ondanks deze nadelen biedt de Siemens WQ33G2D0NL een goede balans tussen functionaliteit en energiezuinigheid, waardoor het een waardevolle investering is voor veel huishoudens.
Start de snelle keuzehulp
vind jouw warmtepompdroger
Warmtepompdroger keuzehulp
Informatie over Siemens warmtepompdrogers
Siemens is een Duits bedrijf dat al jaren een internationaal bekend staat om het leveren van ondermeer huishoudelijke apparaten. Met een breed assortiment aan wasdrogers, heeft Siemens een geschikt model voor ieder type huishouden.
Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Siemens een van de betere en populairdere merken is als het gaat om wasdrogers. Dit komt mogelijk omdat ze zoveel keuze hebben. Goedkoop of duur, simpel of geavanceerd – Siemens biedt het allemaal!
Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Siemens een van de betere en populairdere merken is als het gaat om wasdrogers. Dit komt mogelijk omdat ze zoveel keuze hebben. Goedkoop of duur, simpel of geavanceerd – Siemens biedt het allemaal! Als je kijkt naar condensdrogers, komt Siemens het beste uit de test met een aantal condensdrogers die momenteel op de markt zijn. Voor warmtepompdrogers is AEG het beste merk, maar dit geeft wel aan; op Siemens kun je rekenen als je een nieuwe wasdroger nodig hebt. Siemens wasdrogers beschikken over verschillende functies die je niet terugziet bij de drogers van andere merken. We laten je graag weten welke merkspecifieke functies Siemens allemaal heeft en wat ze precies voor je doen.
Technieken Siemens warmtepompdrogers
Siemens speedDrogers
De gemiddelde wasdroger droogt een kleine lading van één kilo wasgoed in iets meer dan 22 minuten. Als je droogt met een speedDroger van Siemens, is diezelfde hoeveelheid wasgoed al binnen 18 minuten droog. Bij een volle lading in de trommel, vaak 8 kg wasgoed, bespaar je hier ruim een half uur mee. Milieuvriendelijk en efficiënt!
intelligentDry technologie
Als je over een Siemens droger beschikt met intelligentDry én een slimme wasmachine van Siemens, kun je deze aan elkaar koppelen met de Siemens Home Connect. Alle informatie die je droger nodig heeft om de wasgoed zo efficiënt, energiezuinig en voorzichtig mogelijk te wassen, wordt dan doorgegeven door je wasmachine. Voor een optimaal droogresultaat kies je daarom voor een wasdroger met intelligentDry.
intelligentCleaning systeem
Het intelligentCleaning systeem van Siemens neemt het onderhoud van je wasdroger uit jouw handen. Je hoeft niet langer handmatig het filter schoon te maken na iedere droogbeurt. Siemens wasdrogers met intelligentCleaning reinigen automatisch het pluizenfilter tijdens het drogen, de pluizen komen dan terecht in een reservoir onderin de drogen. En dit reservoir hoef je slechts eens per 20 droogbeurten te legen.
selfCleaning condensor
Een van de weinige nadelen van de warmtepompdroger is dat de condensor na verloop van tijd vervuild raakt. Deze moet dan schoongemaakt worden. Als je kiest voor een Siemens warmtepompdroger met een selfCleaning condensor (een zelfreinigende condensor) hoef je hier niet maar aan te denken. De zelfreinigende condensor spoelt zichzelf automatisch schoon tijdens het draaien van droogprogramma’s.
smartFinish
Als je niet houdt van strijken of er simpelweg geen tijd voor hebt, is de smartFinish technologie van Siemens een geweldige oplossing. Met deze korte, speciale droogprogramma’s – een anti-kreuk fase) krijg je de ergste kreukels uit je wasgoed en ben je stukken minder lang bezig met het strijken van je kleding.
extraKlasse assortiment
Siemens biedt verschillende modellen van verschillende type huishoudelijke producten voor de mensen die nét iets meer willen. Het extraKlasse assortiment is een speciale lijn met onder andere wasdrogers die je meer luxe en gebruiksgemak bieden dan je gewend bent. Voor een extra luxe Siemens warmtepompdroger, kijk je daarom naar het extraKlasse assortiment.
Siemens warmtepompdroger kopen: waar let je op
Als je een nieuwe droger nodig hebt, is een warmtepompdroger in de meeste gevallen een goed idee. Daarnaast is ook de keuze voor Siemens ook een goede beslissing. Maar uiteraard komt er nog veel meer kijken bij de aanschaf van een wasdroger. Om die reden vindt je hieronder onze tips voor het kopen van een Siemens warmtepompdroger. En kom je er niet uit? Schroom dan niet om contact op te nemen met ons of je leverancier voor persoonlijk advies.
Type wasdroger
Er zijn verschillende soorten wasdrogers; de warmtepompdroger, de condensdroger en de luchtafvoerdroger. De warmtepompdroger is het meest energiezuinig. Dit komt omdat hij gebruikmaakt van een warmtepomp en een koelmiddel bij het drogen. Omdat de warmtepompdroger droogt met lagere temperaturen zijn ze ook beter voor je wasgoed. Kijkend naar het energieverbruik, staat de condensdroger op de tweede plaats. Condensdrogers drogen met een hogere temperatuur met behulp van een verwarmingselement. Hierdoor is de droogtijd korter, maar verbruikt hij meer stroom en is de kans groter dan je wasgoed krimpt. Luchtafvoerdrogers verbruiken nog meer energie per droogbeurt, daarom raden we af dit type wasdroger aan te schaffen. Siemens heeft tegenwoordig voornamelijk warmtepompdrogers, maar heeft ook nog enkele condensdrogers in hun assortiment.
Energieklasse
Het energielabel van een wasdroger geeft het energieverbruik aan. Als je milieuvriendelijk wilt drogen, kies je voor een zuinige wasdroger. Hiermee blijven ook je energiekosten mooi laag. Om zoveel mogelijk energie te besparen, kies je voor een warmtepompdroger met energielabel A+++, ook energielabel A++ wordt beschouwd als energiezuinig. Door te kiezen voor een energiezuinige warmtepompdroger in plaats van een gewone condensdroger, kun je over de gehele levensduur tot wel 888 euro besparen.
Condensafvoer
Bij vrijwel alle Siemens warmtepompdrogers kun je kiezen hoe het vocht wordt afgevoerd. Je kunt de droger aansluiten op de waterafvoer, dan wordt het vocht direct afgevoerd via de waterafvoer met een een afvoerslang. Je kunt ook kiezen voor opvang in een reservoir. Het reservoir dient dan na iedere droogbeurt geleegd te worden in de wasbak.
Vulgewicht
Het vulgewicht van een droger geeft aan hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past. Weet je niet hoeveel vulgewicht je nodig hebt? Wij raden aan om een wasdroger te kopen met minimaal evenveel vulgewicht als je wasmachine. Op die manier past altijd al je natte wasgoed direct in de droger. Koop je een nieuwe wasmachine én een nieuwe droger? Kijk dan naar de volgende lijst ter indicatie:
- Warmtepompdroger droogcapaciteit 7 kg: 1 of 2 personen in een huishouden
- Warmtepompdroger droogcapaciteit 8 kg: 3 of 4 personen in een huishouden
- Warmtepompdroger droogcapaciteit 9 kg of meer: 5 personen of meer.
De meeste Siemens warmtepompdrogers hebben 8 kg vulgewicht, maar ze hebben ook modellen die 9 kg vulgewicht hebben.
Gebruiksgemak
Steeds meer drogers bieden allerlei functies en technologieën om het drogen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, Siemens doet volop aan mee! Bij dergelijke functies kun je denken aan een zelfreinigende condensor waardoor je minder onderhoud hebt, maar ook een resttijd indicatie, een easyclean filter, kledingbeschermende trommel, autodry technologie, een Nederlands bedieningspaneel, en een tal aan verschillende droogprogramma’s, bijvoorbeeld voor extra droog, handdoeken, overhemden of die wollen trui die zo lang nodig heeft om te drogen.
Geluidsniveau
De gemiddelde droger, zeker de warmtepompdroger, is een stuk stiller dan de meeste wasmachines. Toch kan het geluid storend zijn, bijvoorbeeld als je thuis wast en droogt of je dunne muren hebt. Als je op zoek bent naar een stille Siemens warmtepompdroger, kijk je hiervoor naar het aantal decibel (dB) die de wasdroger produceert. Hiervoor worden drogers onderverdeelt in 3 categorieën: luid (67 dB of meer), normaal (65 dB of 66 dB) en stil (64 dB en minder).
Bouwkwaliteit
De bouwkwaliteit van een wasdroger geeft een indicatie van de verwachtte levensduur en de droogprestaties. Hiervoor worden wasdrogers onderverdeeld in 3 categorieën: basisklasse, middenklasse en topklasse. Niet iedere leverancier en fabrikant is echter even open over de bouwkwaliteit van hun producten. Om die reden kan het handig zijn om naar het merk en de prijsklasse te kijken. Volgens de Consumentenbond zijn de merken AEG, Miele, Bosch, Samsung én Siemens de beste merken voor wasdrogers. Ook al kun je voor een redelijke prijs een Siemens warmtpompdroger op de kop tikken, zijn er goedkopere merken. Siemens scoort namelijk volgens de Consumentenbond minder goed als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding. Als je zoekt naar een warmtepompdroger die goed scoort in deze categorie, zijn Whirlpool, Indesit en Zanussi uitstekende merken.