Hoe sluit je een warmtepompdroger aan?


Het aansluiten van een warmtepompdroger op de waterafvoer is geen hogere wiskunde en iedereen kan dit zelf. Wij leggen je in een paar stappen uit hoe het werkt. Let wel op: dit kan per merk verschillen. Miele heeft een afvoerslang welke je los kunt trekken van de tuit waarna je hem uit de houder en klemmen kunt halen, vervolgens plaats je het einde in de waterafvoer. AEG en Zanussi hebben een slang met een klem. Je verwijderd de klem op de slang. Er bevindt zich een gekleurde slang rechtsboven op de achterkant (rood of groen), deze is aangesloten maar draai je los zodat je hier de losse slang op kunt aansluiten. Zorg dat je het kopperstuk goed sluit en sluit het einde van de afvoerslang aan op de waterafvoer. Bosch en Siemens hebben de slang aan de rechter achterkant zitten. Deze haal je aan de onderkant los en sluti je aan op de houder die zich ernaast bevindt. De losse slang kan dan aangesloten worden op de slang welke je zojuist hebt verplaats en in de houder hebt geplaats. Wel moet je bij Bosch en Siemens ook het filter verplaatsen van het waterreservoir naar de uitsparing aan de bovenkant van het reservoir. Dit staat ook beschreven in de handleiding. Een Samsung warmtepompdroger heeft de aansluiting rechtsonderin aan de achterzijde. De bstaande slang kan losgehaald worden en aangesloten worden op de andere aansluiting. Er komt nu een aansluiting vrij welke gebruikt kan worden voor de afvoerslang. LG heeft de aansluiting onderin aan de achterzijde zitten. Bij LG haal je de bestaande slang los van de tuit en plaats je hier de nieuwe afvoerslang, welke je vervolgens aan de andere kant op de waterafvoer aansluit. Tenslotte heeft Whirlpool de aansluiting rechtsbovenin zitten. Ook hier haal je de bestaande afvoerslang los (let wel op, het betreft hier de bovenste aansluiting van de twee) en hier plaats je de waterafvoerslang in. Nog een laatste tip: voorkom dat de waterafvoerslang losschiet en voor lekkage zorgt en zorg dat deze voldoende goed vast zit. Controleer na de eerste wasbeurt ook altijd of er sprake is van lekkage op de koppelpunten!

De warmtepompdroger keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type warmtepompdroger het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke warmtepompdroger het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

Merken warmtepompdrogers

Er zijn verscheidende merken warmtepompdrogers. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, Beko en Samsung.