Hoeveel langer duurt het drogen met een warmtepompdroger?


Hoe lang draait een warmtepompdroger? En duurt een programma bij een warmtepompdroger langer dan bij een andere wasdroger? Het antwoord hierop is simpelweg ‘ja’. Een warmtepompdroger gebruikt een lagere droogtemperatuur waardoor het langer duurt om het wasgoed even droog te krijgen. Een volgeladen warmtepompdroger met een vulgewicht can 8 kilogram en een energielabel A+++ zal er ongeveer 2 à 3 uur over doen om de droogcyclus te voltooien, terwijl een condensdroger hier 1,5 à 2,5 uur over doet. Ondanks dat de programma’s langer duren, heeft dit wel twee grote voordelen. Ten eerste is het zuiniger en zullen de energiekosten aanzienlijk lager zijn. Het verschil in jaarlijke energiekosten kan zelfs oplopen tot wel €75 per jaar. Ten tweede, en ook niet onbelangrijk, blijft het wasgoed langer mooi. Door de lagere droogtemperatuur heeft het wasgoed minder te verduren en zullen de kleuren en stoffen langer goed blijven.

De warmtepompdroger keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type warmtepompdroger het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke warmtepompdroger het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

Merken warmtepompdrogers

Er zijn verscheidende merken warmtepompdrogers. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, Beko en Samsung.