Hoeveel langer duurt het drogen met een warmtepompdroger

Hoe lang is de droogtijd van een warmtepompdroger? En duurt een programma bij een warmtepompdroger langer dan bij een andere wasdroger? Het antwoord hierop is simpelweg ‘ja, een warmtepompdroger heeft een langere droogtijd dan een condensdroger’. Een warmtepompdroger gebruikt een lagere droogtemperatuur waardoor het langer duurt om het wasgoed even droog te krijgen. Een volgeladen warmtepompdroger met een vulgewicht van 8 kilogram en een energielabel A+++ zal er ongeveer 2 à 3 uur over doen om de droogcyclus te voltooien, terwijl een condensdroger hier 1,5 à 2,5 uur over doet. Ondanks dat de programma’s langer duren, heeft dit wel twee grote voordelen.

Ten eerste is een warmtepompdroger zuiniger en zullen de energiekosten aanzienlijk lager zijn. Het verschil in jaarlijke energiekosten kan zelfs oplopen tot wel €75 per jaar.

Ten tweede, en ook niet onbelangrijk, blijft het wasgoed langer mooi. Door de lagere droogtemperatuur heeft het wasgoed minder te verduren en zullen de kleuren en stoffen langer goed blijven. Samenvattend: de droogtijd van een warmtepompdroger is langer dan die van een condensdroger.

Warmtepompdroger keuzehulp

[simple__quiz id="434"]

Andere vragen

Sinds wanneer bestaat de warmtepompdroger

De eerste variant van de warmtepompdroger werd al in het begin van de 20e eeuw gebruikt. Hier bleef het echter een lange tijd bij. De behoefte aan een energiezuinige optie was laag omdat de energiekosten daalden. Pas in 1990 realiseerde

Lees meer

Waar kun je een warmtepompdroger plaatsen

Een warmtepompdroger kan in principe in iedere ruimte geplaatst worden. Toch zijn er enkele dingen waar je op kunt letten bij het plaatsen van de wasdroger. Ten eerste kan de warmtepompdroger aangesloten worden op een waterafvoer, als je hier voor kiest hoef je het waterreservoir niet regelmatig te legen, wel zo handig. Hiervoor moet wel een afvoer aanwezig zijn. De afvoer kan aangesloten worden op de sifon van de wastafel, maar kan ook rechtstreeks geleegd worden in de wasbak of een putje in de vloer. Let op: er wordt niet bij iedere warmtepompdroger een afvoerslang meegeleverd, het kan zijn dat je deze zelf moet aanschaffen. Daarnaast kun je rekening houden met de temperatuur van de ruimte. Een warmtepompdroger werkt het beste bij een temperatuur tussen de 5°C en 35°C. Bij een lagere omgevingstemperatuur zal de warmtepompdroger meer energie verbruiken en dus minder zuinig zijn.

Lees meer

Hoe warm wordt een warmtepompdroger

Als een warmtepompdroger goed werkt zal de temperatuur tussen de 5°C en 35°C liggen. De temperatuur hangt ook af van het droogprogramma. Hoe lager de temperaturen, hoe langer een warmtepompdroger doet over het droogproces. Dit kost uiteraard ook meer energie.

Lees meer

Hoeveel langer duurt het drogen met een warmtepompdroger

Hoe lang is de droogtijd van een warmtepompdroger? En duurt een programma bij een warmtepompdroger langer dan bij een andere wasdroger? Het antwoord hierop is simpelweg ‘ja, een warmtepompdroger heeft een langere droogtijd dan een condensdroger’. Een warmtepompdroger gebruikt een

Lees meer

Wanneer kan een warmtepompdroger uit

Een warmtepompdroger heeft vaak een slaapstand, of gaat automatisch uit wanneer deze niet gebruikt wordt. Een warmtepompdroger kan ten alle tijden van de stroom gehaald worden wanneer deze niet in gebruik is. Let wel op: het kan zijn dat er

Lees meer

Hoe sluit je een warmtepompdroger aan

Het aansluiten van een warmtepompdroger op de waterafvoer is geen hogere wiskunde en iedereen kan dit zelf. Wij leggen je in een paar stappen uit hoe het werkt. Let wel op: dit kan per merk verschillen.

Lees meer

Beste merken

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?