Sinds wanneer bestaat de warmtepompdroger?


De eerste variant van de warmtepompdroger werd al in het begin van de 20e eeuw gebruikt. Hier bleef het echter een lange tijd bij. De behoefte aan een energiezuinige optie was laag omdat de energiekosten daalden. Pas in 1990 realiseerde politici zich dat energievoorraden schaars zijn en er iets moest gebeuren om het milieu niet teveel aan de tasten. Energiezuinige varianten van allerlei producten, waaronder ook de energieslurpende wasdroger, kregen prioriteit. Naast het milieu aspect stegen ook de energieprijzen weer, waardoor het ook in gebruikerskosten aantrekkelijker was om een energiezuinigere wasdroger te hebben. Tegenwoordig zijn er veel warmtepompdrogers op de (online) markt. Ben je op zoek naar drogers, dan scrol je automatisch ook langs warmtepompdroger. Er zijn zelfs sites welke nog alleen deze variant verkopen en de condensdroger al achterwege gelaten hebben.

De warmtepompdroger keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type warmtepompdroger het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke warmtepompdroger het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je warmtepompdroger zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de warmtepompdroger zijn?

Merken warmtepompdrogers

Er zijn verscheidende merken warmtepompdrogers. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, Beko en Samsung.