Warmtepompdroger afvoer
Een warmtepompdroger afvoer is een warmtepompdroger die je kunt aansluiten op een waterafvoerslang. Zo wordt het condenswater wat vrijkomt tijdens het drogen afgevoerd naar het riool.
Zoek je een warmtepompdroger die je kunt aansluiten op je water afvoer? We hebben de beste warmtepompdrogers met afvoerslang van 2024 voor je geselecteerd.
De beste warmtepompdroger afvoer van 2024
De beste warmtepompdroger afvoer van 2024
Warmetpompdrogers met een afvoerslang
Elke warmtepompdroger heeft een condensreservoir, niet allemaal een afvoerslang
Heb je geen zin meer om je was aan en rek te laten drogen en overweeg je om een warmtepompdroger te kopen? Dan is het misschien goed om eens na te denken over de manier waarop een warmtepompdroger het water afvoert. Een warmtepompdroger is een nieuw en milieuvriendelijk alternatief voor een condensdroger en hij zorgt ervoor dat je wasgoed weer droog wordt. Daarbij komt natuurlijk water en vochtige lucht vrij, dat bij een warmtepompdroger op twee verschillende manieren kan worden afgevoerd. De eerste manier is via een reservoir, waarbij de vochtige lucht wordt opgevangen in een reservoir die je na iedere droogbeurt makkelijk kan legen.
Als je het geen prettig idee vindt om zelf iedere keer het reservoir te moeten legen, dan kan je ook kiezen voor een warmtepompdroger met afvoer, waarbij het water vanzelf via een slang wordt afgevoerd. Je kan voor je warmtepompdroger dezelfde waterafvoer gebruiken als voor je wasmachine en dat is erg handig. Weet je nog niet zeker welke optie je het prettigst vindt? Geen probleem, iedere warmtepompdroger heeft de optie om het water op te vangen in een reservoir, er zijn geen waterpompdrogers die alleen een waterafvoer hebben.
De beste warmtepompdrogers met afvoer
Allebei de manieren om water op te vangen en af te voeren hebben hun eigen voor- en nadelen. Wanneer je iedere keer handmatig het reservoir moet legen, kan het wel eens gebeuren dat je dit vergeet en de warmtepompdroger laat draaien met een vol reservoir. Dit is nadelig voor de voor de prestaties en het kan ervoor zorgen dat je was niet zo droog wordt als normaal. Dit probleem wordt echter al makkelijk verholpen met een functie waarmee de beste warmtepompdrogers met afvoer zijn uitgerust. Zij hebben namelijk een lampje dat aangeeft wanneer het reservoir geleegd moet worden. Een kind kan de was doen!
Het nadeel van een warmtepompdroger met afvoer is dat je even moeite moet doen om hem aan te sluiten. Het is geen ingewikkeld taakje, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Daarbij is een waterafvoer ook wat gevoeliger voor lekkage, omdat de slang los kan springen of stuk kan gaan. Gelukkig is dit ook geen nadeel om je echt zorgen over te maken. De beste warmtepompdrogers met afvoer zijn zo gemaakt dat de waterafvoer gemakkelijk zelf te bevestigen is en daarbij hebben ze een slang van een goede en stevige kwaliteit.
9.2/10Bosch WTU87675NL
De Bosch WTU87675NL warmtepompdroger is een efficiënte en energiezuinige droger met een vulgewicht van 8 kg. Dit maakt het geschikt voor huishoudens van 2 of 3 personen. De droger heeft een geluidsniveau van 64 dB, wat binnen de categorie “stil” valt. Met 14 droogprogramma’s, waaronder programma’s voor allergieën en beddengoed, is er voor elke type stof en lading een geschikt programma beschikbaar.
De droger heeft ook handige functies zoals startuitstel, trommelverlichting en een vochtigheidssensor. Dankzij de topklasse bouwkwaliteit van de droger gaat het lang mee en is het bestand tegen intensief gebruik. Het condenswater kan worden opgevangen in een reservoir dat regelmatig geleegd moet worden, of automatisch worden afgevoerd via een waterafvoer.
Kortom, de Bosch WTU87675NL warmtepompdroger is een duurzame en gebruiksvriendelijke keuze met vele handige functies.
9.1/10Samsung DV80CGC2B0AEEN
De Samsung DV80CGC2B0AEEN warmtepompdroger biedt een scala aan functies die het drogen van je wasgoed efficiënter en gebruiksvriendelijker maken. Met een vulgewicht van 8 kilogram en geavanceerde technologieën zoals OptimalDry en Air Refresh, is deze droger een uitstekende keuze voor zowel grote als kleine huishoudens. Echter, er zijn ook enkele nadelen die je in overweging moet nemen voordat je tot aankoop overgaat.
Een van de grootste voordelen van de Samsung DV80CGC2B0AEEN is de SelfCleaning Condenser, die automatisch wordt schoongespoeld tijdens het drogen, wat zorgt voor minder onderhoud en energiezuinigheid. De SpeedPack technologie maakt het mogelijk om tot 1 kilogram wasgoed in minder dan 20 minuten te drogen, wat ideaal is voor drukke huishoudens. Daarnaast heeft deze droger een energieklasse van A+++, wat betekent dat je aanzienlijk kunt besparen op je energiekosten, tot wel 1.150,- over de levensduur van de droger.
Hoewel de Samsung DV80CGC2B0AEEN veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Het ontbreken van de intelligentDry technologie betekent dat je zelf het meest geschikte droogprogramma moet kiezen. De hogere prijs kan een belemmering zijn voor mensen met een beperkt budget, en het ontbreken van WiFi-connectiviteit kan als een gemis worden ervaren door tech-savvy gebruikers. Ondanks deze nadelen biedt de Samsung DV80CGC2B0AEEN een goede balans tussen prestaties en energiebesparing, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elk modern huishouden.
9.2/10Miele TSF 763 WP EcoSpeed
De Miele TSF 763 WP EcoSpeed is een warmtepompdroger met handige functies. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren stopt het droogprogramma op het juiste moment, wat de levensduur van kleding verlengt. Met de DryCare 40 functie kan het droogprogramma worden aangepast aan stoffen met een maximale wastemperatuur van 40 graden Celsius. Het vulgewicht van 8 kg maakt de machine geschikt voor 2 of 3 personen.
De Miele TSF 763 WP EcoSpeed heeft een energieklasse A+++ -10% en een energieverbruik van 161 kWh per jaar, wat zorgt voor aanzienlijke energiebesparingen. Met 12 droogprogramma’s, waaronder Beddengoed, Delicaat, Extra droog en Kort, biedt de droger een ruime keuze aan mogelijkheden. Daarnaast heeft de droger verschillende gebruiksgemakken, zoals de anti-vibratie functie, resttijdindicator en startuitstel.
De bouwkwaliteit van de Miele TSF 763 WP EcoSpeed is topklasse en het condenswater kan op twee manieren worden afgevoerd: via een reservoir of via de waterafvoer. Al met al is de Miele TSF 763 WP EcoSpeed een betrouwbaar en efficiënt apparaat dat energiebesparend is en goede resultaten levert.
9.5/10Samsung DV90T8240SH
De Samsung DV90T8240SH is een energiezuinige warmtepompdroger met verschillende handige functies. De droger heeft een energieklasse van A+++ en verbruikt slechts 194 kWh per jaar, wat resulteert in jaarlijkse energiekosten van 77,6 euro. Hiermee kan er over de levensduur van de droger een aanzienlijke energiebesparing van 1545 euro worden behaald.
De droger heeft een vulgewicht van 9 kg, waardoor hij geschikt is voor gezinnen van elke omvang. Het geluidsniveau van de droger is 62 dB, wat als extra stil wordt beschouwd. Met 18 verschillende droogprogramma’s en een normale snelheidsklasse biedt de droger maximale flexibiliteit en efficiëntie. Daarnaast heeft de droger vele gebruiksgemakken, zoals Anti-vibratie functie, Antikreukfase en Beladingssensor. Ook zijn er merkspecifieke functies zoals Samsung AI Control en Samsung Hygiene Care.
De bouwkwaliteit van de droger valt onder de middenklasse, geschikt voor dagelijks gebruik. Het condenswater kan worden afgevoerd via een reservoir of direct in het riool.
9.2/10Bosch WQG245DCFG
De Bosch WQG245DCFG is een warmtepompdroger met een trommelinhoud van 9 kg en een geluidsniveau van 64 dB. Het heeft een zelfreinigende condensor en een maximale droogtijd van 176 minuten. Deze droger heeft het energielabel A++ en verbruikt per jaar 258 kWh, wat neerkomt op 103,2 euro aan energiekosten. Met een energiebesparing van 1300 euro over de levensduur is het een zeer efficiënt apparaat.
Het vulgewicht maakt het geschikt voor huishoudens van 3 of meer personen en bespaart tijd en energie. Het geluidsniveau wordt als acceptabel beschouwd en veroorzaakt geen overlast. Met 14 droogprogramma’s en een snelle snelheidsklasse is de droger geschikt voor verschillende soorten wasgoed en biedt het snelle droogtijden. Het heeft ook diverse gebruiksgemakken en merkspecifieke functies, zoals antivibratie, kinderbeveiliging en een zelfreinigende condensor.
De bouwkwaliteit is van topklasse en de droger heeft een duurzaam ontwerp. Het condenswater kan op twee manieren worden afgevoerd, via een reservoir of een waterafvoer.
Start de snelle keuzehulp
vind jouw warmtepompdroger
Warmtepompdroger keuzehulp
Hoe sluit je een warmtepompdroger aan op de waterafvoer
Hoe je een warmtepompdroger aansluit op de waterafvoer, is afhankelijk van het merk, maar altijd vrij simpel. Om te beginnen moet je uitzoeken waar de aansluiting van de waterafvoer van de warmtepompdroger zit, deze zit altijd aan de achterkant van de warmtepompdroger. Als je de aansluiting hebt gevonden, moet je even goed nadenken over de volgende stap. Bij sommige soorten wasdrogers moet je namelijk een gratis meegeleverde afvoerslang aansluiten op de waterafvoer, terwijl je bij andere soorten wasdrogers de afvoerslang uit de machine moet halen.
Lengte van de afvoerslang
Wanneer je een meegeleverde afvoerslang zelf moet aansluiten, is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Kijk om te beginnen of de meegeleverde afvoerslang lang genoeg is om de afstand tussen de warmtepompdroger en de waterafvoer te overbruggen. De meeste merken leveren een afvoerslang mee van ongeveer anderhalve meter. Als de meegeleverde afvoerslang niet lang genoeg is, kun je deze verlengen met behulp van een connector, een plastic buisje dat twee slangen op elkaar kunt aansluiten. Let bij het gebruik van een connector wel op dat je de slangklemmen goed afsluit, anders gaat je verlengde afvoerslang lekken. Vind je dit te veel gedoe? Dan kun je gewoon een nieuwe afvoerslang kopen. Een slang voor de waterafvoer van een warmtepomp kan niet langer zijn dan 3,5 meter, omdat het water anders niet goed kan worden afgevoerd. Sluit vervolgens de nieuwe of meegeleverde afvoerslang aan op het mondstuk waar het water uit komt. Zorg er wel voor dat de afvoerslang goed aangesloten is en dat hij niet los kan schieten wanneer de warmtepompdroger aan staat!
De afvoerslang zelf aansluiten
Kijk nu goed waar je de afvoerslang moet aansluiten. Als het goed is zit er aan de achterkant van het apparaat een slang, die het reservoir met de waterafvoer verbindt. Deze afvoerslang moet je aan de kant van de waterafvoer lostrekken. Vaak zit er naast deze afvoerslang een houder, die alleen de functie heeft om de oude slang op zijn plek te houden wanneer deze niet wordt gebruikt. Als er geen houder op de machine zit, kun je er altijd zelf voor kiezen om de oude afvoerslang vast te maken met behulp van een stuk tape of een tyrap. De aansluiting voor de waterafvoer is nu vrijgekomen en daar kun je de nieuwe slang op vastmaken.
In het andere geval is de slang al aan de warmtepompdroger bevestigd en moet je deze zelf uit de aansluiting halen. Als de slang maar aan één kant vastzit, moet je hem losmaken en vervolgens het losse uiteinde op je waterafvoer aansluiten. Je haalt een afvoerslang over het algemeen los door hem uit de klemmen te drukken, maar je kunt ook een schaar nodig hebben om hem los te knippen.
Wanneer de afvoerslang aan twee kanten vastzit, moet je eerst kijken aan welke kant je hem los moet halen. In sommige gevallen, zit hij aan de ene kant bevestigd aan de binnenkant van de warmtepompdroger en aan de andere kant aan de condensbak. Je moet de slang dan aan de kant van het reservoir losmaken en dat uiteinde aansluiten op je waterafvoer.
Als je de nieuwe of de bestaande slang hebt aangesloten, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze aan beide kanten waterdicht is afgesloten en niet kan gaan lekken of los kan schieten. Houd er ook rekening mee dat de slang niet in de knoop zit of op een andere manier de doorstroom van het water verhindert, stilstaand water kan heel onaangenaam gaan ruiken en ook de slang beschadigen.
Let wel op dat je bij sommige warmtepompdrogers nog bij de systeemvoorkeuren moet aangeven welke optie voor waterafvoer je wil gebruiken. Je kunt dan kiezen voor waterafvoer in het reservoir of waterafvoer via de slang. Raadpleeg altijd de handleiding van je warmtepompdroger om te controleren welke stappen je moet volgen.
Veelgestelde vragen
We proberen iedereen zo goed mogelijk te informeren die op zoek is naar informatie omtrent warmtepompdrogers, alleen kunnen we niet alles op iedere pagina behandelen. We hebben daarom een lijst met gemaakt met de meest gestelde vragen over de warmtepompdrogers. Zo hebben we een artikel volledig gewijd aan de voor- en nadelen van een warmtepomp droger als de levensduur.
Sinds wanneer bestaat de warmtepompdroger
De eerste variant van de warmtepompdroger werd al in het begin van de 20e eeuw gebruikt. Hier bleef het echter een lange tijd bij. De behoefte aan een energiezuinige optie was laag omdat de energiekosten daalden. Pas in 1990 realiseerde
Hoeveel langer duurt het drogen met een warmtepompdroger
Hoe lang is de droogtijd van een warmtepompdroger? En duurt een programma bij een warmtepompdroger langer dan bij een andere wasdroger? Het antwoord hierop is simpelweg ‘ja, een warmtepompdroger heeft een langere droogtijd dan een condensdroger’. Een warmtepompdroger gebruikt een
Wat weegt een warmtepompdroger
Een warmtepompdroger weegt gemiddeld tussen de 45 en 60 kilogram. Het gewicht van een andere soort wasdroger is ongeveer hetzelfde. Er zit vrijwel geen verschil in het gewicht van een warmtepompdroger en een normale wasdroger. Stapelen warmtepompdroger op wasmachine Hoe
Hoe sluit je een warmtepompdroger aan
Het aansluiten van een warmtepompdroger op de waterafvoer is geen hogere wiskunde en iedereen kan dit zelf. Wij leggen je in een paar stappen uit hoe het werkt. Let wel op: dit kan per merk verschillen.
Wanneer kan een warmtepompdroger uit
Een warmtepompdroger heeft vaak een slaapstand, of gaat automatisch uit wanneer deze niet gebruikt wordt. Een warmtepompdroger kan ten alle tijden van de stroom gehaald worden wanneer deze niet in gebruik is. Let wel op: het kan zijn dat er
Hoe warm wordt een warmtepompdroger
Als een warmtepompdroger goed werkt zal de temperatuur tussen de 5°C en 35°C liggen. De temperatuur hangt ook af van het droogprogramma. Hoe lager de temperaturen, hoe langer een warmtepompdroger doet over het droogproces. Dit kost uiteraard ook meer energie.