Warmtepompdroger reservoir

Een warmtepompdroger reservoir is een wasdroger die het condenswater opvangt in een waterreservoir. Dit reservoir dient na elke droog beurt geleegd te worden.  

Opzoek naar een warmtepompdroger met reservoir? Hieronder hebben wij de beste warmtepompdrogers met reservoir van 2024 voor jou opgesomd!

Warmtepompdroger waterreservoir

Reservoir vangt het water tijdens het drogen op

Elke warmtepompdroger heeft een condensreservoir.

De eerst keuze is het water opvangen in een reservoir. Het water dat bij het drogen vrijkomt, wordt via een slang naar een reservoir afgevoerd en daar opgeslagen. Na de droogbeurt kan je het reservoir gemakkelijk uit de droger halen en vervolgens leeggooien. Wanneer het reservoir te vol is, heeft dat invloed op je prestaties van je warmtepompdroger en zal je was minder droog worden dan normaal. Je moet dus niet vergeten om het reservoir regelmatig te legen en dat is iets wat veel mensen irritant vinden.

Gelukkig zijn de meeste moderne warmtepompdrogers uitgerust met een functie die aangeeft wanneer het reservoir te vol is. Er gaat dan een lampje branden of het programma start niet voordat je het reservoir hebt geleegd. Wanneer je ervoor kiest om het water op te vangen in een reservoir, moet je niet vergeten om deze regelmatig schoon te maken, stilstaand water heeft een erg onaangename geur die je niet in de buurt van je schone wasgoed wil hebben!

De beste warmtepompdrogers met reservoir

Elke warmtepomdroger heeft de mogelijkheid om het water op te vangen in het condensreservoir. Dit biedt het voordeel dat je hem neer kunt zetten waar je wilt. Zolang de ruimte niet te koud is, uiteraard. We hebben voor je de beste warmtepomdroger met reservoir van 2024 geselecteerd. De lijst is gebaseerd op de beste prijs- kwaliteit verhouding. 

warmtepompdroger

Start de snelle keuzehulp
vind jouw warmtepompdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw warmtepompdroger

Warmtepompdroger keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een stille warmtepompdroger maakt weinig geluid bij het drogen van de natte was. Staat je wasdroger vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille warmtepompdroger .
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je warmtepompdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere warmtepompdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere warmtepompdroger.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de warmtepompdroger zijn?

Warmtepompdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere warmtepompdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een warmtepompdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Warmtepompdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte warmtepompdrogers van Nederland. Of bekijk de warmtepompdrogers die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Warmtepompdrogers aan het zoeken...

Voer het water af met een afvoer

De tweede keuze is om het water niet op te vangen in een reservoir, maar gelijk af te voeren naar buiten. Je kan de condensdroger via een slang aansluiten op de waterafvoer en zo hoef je je nooit zorgen te maken over het legen of schoonmaken van het reservoir. Dit klinkt natuurlijk ideaal, maar je moet er wel op letten dat je huis geschikt is voor deze optie. Niet ieder huis is namelijk uitgerust met een aansluiting voor een waterafvoer en wanneer je die wel hebt, bestaat er ook een kans dat deze al in gebruik is door de wasmachine en geen optie heeft om een extra slang aan te sluiten.

Kijk ook goed naar de plek waarop je droger wil neerzetten. De slang die bij de droger wordt meegeleverd is over het algemeen 1,5 meter lang. Als je de droger dus verder dan 1,5 meter bij de waterafvoer vandaan wil plaatsen, moet je zelf voor een langere slang zorgen. Let ook op dat de slang niet te lang wordt, want wanneer hij langer is dan 3 meter is het bijna niet meer mogelijk om het water door de gehele lengte van de slang te laten lopen.

Zijn de keuzes anders bij verschillende soorten wasdrogers

Ja, je moet er rekening mee houden dat de altijd alle soorten wasdrogers de optie hebben om het water op te vangen in een reservoir, maar dat het niet altijd mogelijk is om het water via een waterafvoer weg te laten lopen. Als je er dus thuis pas achterkomt dat je geen waterafvoer hebt om de warmtepompdroger op aan te sluiten, kan je hem alsnog gebruiken. Bij sommige warmtepompdrogers kan je de twee manieren afwisselend gebruiken, vergeet dan niet om in de instellingen aan te geven voor welke optie je hebt gekozen!

Veelgestelde vragen

We proberen iedereen zo goed mogelijk te informeren die op zoek is naar informatie omtrent warmtepompdrogers, alleen kunnen we niet alles op iedere pagina behandelen. We hebben daarom een lijst met gemaakt met de meest gestelde vragen over de warmtepompdrogers. Zo hebben we een artikel volledig gewijd aan de voor- en nadelen van een warmtepomp droger als de levensduur.

Waar kun je een warmtepompdroger plaatsen

Een warmtepompdroger kan in principe in iedere ruimte geplaatst worden. Toch zijn er enkele dingen waar je op kunt letten bij het plaatsen van de wasdroger. Ten eerste kan de warmtepompdroger aangesloten worden op een waterafvoer, als je hier voor kiest hoef je het waterreservoir niet regelmatig te legen, wel zo handig. Hiervoor moet wel een afvoer aanwezig zijn. De afvoer kan aangesloten worden op de sifon van de wastafel, maar kan ook rechtstreeks geleegd worden in de wasbak of een putje in de vloer. Let op: er wordt niet bij iedere warmtepompdroger een afvoerslang meegeleverd, het kan zijn dat je deze zelf moet aanschaffen. Daarnaast kun je rekening houden met de temperatuur van de ruimte. Een warmtepompdroger werkt het beste bij een temperatuur tussen de 5°C en 35°C. Bij een lagere omgevingstemperatuur zal de warmtepompdroger meer energie verbruiken en dus minder zuinig zijn.

Lees meer

Hoe warm wordt een warmtepompdroger

Als een warmtepompdroger goed werkt zal de temperatuur tussen de 5°C en 35°C liggen. De temperatuur hangt ook af van het droogprogramma. Hoe lager de temperaturen, hoe langer een warmtepompdroger doet over het droogproces. Dit kost uiteraard ook meer energie.

Lees meer

Sinds wanneer bestaat de warmtepompdroger

De eerste variant van de warmtepompdroger werd al in het begin van de 20e eeuw gebruikt. Hier bleef het echter een lange tijd bij. De behoefte aan een energiezuinige optie was laag omdat de energiekosten daalden. Pas in 1990 realiseerde

Lees meer

Hoe sluit je een warmtepompdroger aan

Het aansluiten van een warmtepompdroger op de waterafvoer is geen hogere wiskunde en iedereen kan dit zelf. Wij leggen je in een paar stappen uit hoe het werkt. Let wel op: dit kan per merk verschillen.

Lees meer

Wat weegt een warmtepompdroger

Een warmtepompdroger weegt gemiddeld tussen de 45 en 60 kilogram. Het gewicht van een andere soort wasdroger is ongeveer hetzelfde. Er zit vrijwel geen verschil in het gewicht van een warmtepompdroger en een normale wasdroger. Stapelen warmtepompdroger op wasmachine Hoe

Lees meer

Hoeveel langer duurt het drogen met een warmtepompdroger

Hoe lang is de droogtijd van een warmtepompdroger? En duurt een programma bij een warmtepompdroger langer dan bij een andere wasdroger? Het antwoord hierop is simpelweg ‘ja, een warmtepompdroger heeft een langere droogtijd dan een condensdroger’. Een warmtepompdroger gebruikt een

Lees meer

Warmtepompdroger reservoir assortiment