Beste zelfreinigende warmtepompdroger
Een zelfreinigende warmtepompdroger spoelt de condensor automatisch schoon tijdens het drogen. Hierdoor hoef je zelf de condensor nooit meer pluisvrij te maken.
We hebben de beste zelfreinigende warmtepompdrogers van 2024 voor je geselecteerd en geven je de voor- en nadelen van een zelfreinigende warmtepompdroger.
De beste zelfreinigende warmtepompdroger van 2024
De beste zelfreinigende warmtepompdroger van 2024
Wat is een zelfreinigende warmtepompdroger
Een zelfreinigende warmtepompdroger reinigt automatisch zijn condensor
Beste zelfreinigende warmtepompdroger van 2024
Wanneer je een warmtepompdroger wilt die zichzelf reinigt zoek je de beste in zijn klasse. Om er voor te zorgen dat je de beste zelfreinigende wasdroger van 2024 koopt hebben we een unieke selectie voor je gemaakt. Dit overzicht is gebaseerd op de prijs-kwaliteit verhouding, de droogprestaties en voor nu een van de belangrijkste eigenschappen: hoe goed reinigt de warmtepompdroger zichzelf.
9.2/10Bosch WTU87675NL
De Bosch WTU87675NL is de best geteste zelfreinigende warmtepompdroger van oktober 2024!
De Bosch WTU87675NL warmtepompdroger is een efficiënte en energiezuinige droger met een vulgewicht van 8 kg. Dit maakt het geschikt voor huishoudens van 2 of 3 personen. De droger heeft een geluidsniveau van 64 dB, wat binnen de categorie “stil” valt. Met 14 droogprogramma’s, waaronder programma’s voor allergieën en beddengoed, is er voor elke type stof en lading een geschikt programma beschikbaar.
De droger heeft ook handige functies zoals startuitstel, trommelverlichting en een vochtigheidssensor. Dankzij de topklasse bouwkwaliteit van de droger gaat het lang mee en is het bestand tegen intensief gebruik. Het condenswater kan worden opgevangen in een reservoir dat regelmatig geleegd moet worden, of automatisch worden afgevoerd via een waterafvoer.
Kortom, de Bosch WTU87675NL warmtepompdroger is een duurzame en gebruiksvriendelijke keuze met vele handige functies.
9.2/10Bosch WQG245DCFG
De Bosch WQG245DCFG is een warmtepompdroger met een trommelinhoud van 9 kg en een geluidsniveau van 64 dB. Het heeft een zelfreinigende condensor en een maximale droogtijd van 176 minuten. Deze droger heeft het energielabel A++ en verbruikt per jaar 258 kWh, wat neerkomt op 103,2 euro aan energiekosten. Met een energiebesparing van 1300 euro over de levensduur is het een zeer efficiënt apparaat.
Het vulgewicht maakt het geschikt voor huishoudens van 3 of meer personen en bespaart tijd en energie. Het geluidsniveau wordt als acceptabel beschouwd en veroorzaakt geen overlast. Met 14 droogprogramma’s en een snelle snelheidsklasse is de droger geschikt voor verschillende soorten wasgoed en biedt het snelle droogtijden. Het heeft ook diverse gebruiksgemakken en merkspecifieke functies, zoals antivibratie, kinderbeveiliging en een zelfreinigende condensor.
De bouwkwaliteit is van topklasse en de droger heeft een duurzaam ontwerp. Het condenswater kan op twee manieren worden afgevoerd, via een reservoir of een waterafvoer.
9.2/10Siemens WT7U4600NL SelfCleaning
De Siemens WT7U4600NL warmtepompdroger is een energiezuinig apparaat dat geschikt is voor zowel kleine als grote ladingen kleding. Met verschillende droogprogramma’s en een geluidsniveau van 64 decibel kan deze droger dichtbij de slaapkamer of thuiswerkplek geplaatst worden zonder overlast te veroorzaken.
Met een energieklasse A+++ en een jaarlijks energieverbruik van 177 kWh, bespaar je maar liefst 1545 euro over de levensduur van de droger. Het vulgewicht van 8 kg maakt de droger geschikt voor 2 tot 3 personen. Het geluidsniveau tijdens het centrifugeren is laag, wat prettig is voor de omgeving. Met 14 droogprogramma’s en een indrukwekkende snelheidsklasse droogt de Siemens WT7U4600NL je wasgoed snel en efficiënt, waardoor je tijd en energie bespaart.
De droger biedt diverse gebruiksgemakken, zoals een anti-vibratie functie, antikreukfase en automatisch uitschakelen. De zelfreinigende condensor en Siemens AutoDry en iSensoric technologieën maken de droger duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Met de mogelijkheid om het condenswater op te vangen of via de waterafvoer af te voeren, biedt deze droger verschillende opties voor gebruiksgemak. Over het algemeen is de bouwkwaliteit solide, maar niet luxe. Als je op zoek bent naar een betrouwbare droger zonder poespas, is dit een goede keuze.
9.4/10LG RH80V9AV4N
De LG RH80V9AV4N warmtepompdroger is een energiezuinige en gebruiksvriendelijke droger met een vulgewicht van 8 kg. Dankzij de 13 droogprogramma’s en de mogelijkheid om extra programma’s toe te voegen via de LG app, is er voor elke droogbehoefte een optie beschikbaar.
Het geluidsniveau van de droger is met 62 dB tijdens het centrifugeren zeer laag, waardoor je geen last hebt van lawaai. De droger is ook voorzien van handige functies zoals een anti-vibratie functie, automatisch uitschakelen, startuitstel en trommelverlichting. Daarnaast heeft de droger een uitstekende bouwkwaliteit en is hij gebouwd met materialen van hoge kwaliteit. Hierdoor gaat de droger lang mee zonder problemen.
Het condenswater van de droger wordt afgevoerd via de waterafvoer. Kortom, de LG RH80V9AV4N warmtepompdroger is een betrouwbare keuze voor wie op zoek is naar een energiezuinige en kwalitatief hoogwaardige droger.
10/10Siemens WQ35G2D0NL SelfCleaning
De Siemens WQ35G2D0NL SelfCleaning is een energiezuinige warmtepompdroger met energieklasse A+++. Het heeft 14 droogprogramma’s, waaronder programma’s voor verschillende soorten wasgoed. Met het Extra Snel 40′ programma kunnen ook een paar kledingstukken binnen een uur worden gedroogd. Het Hygiëneprogramma is ideaal voor mensen met allergieën.
De droger heeft een uitstekend energieverbruik, met slechts 176 kWh per jaar, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en kostenbesparing van 1545 euro over de levensduur. Het vulgewicht van 8 kg maakt het geschikt voor 2 tot 3 personen. Het geluidsniveau van 64 dB valt binnen de ‘stille’ categorie.
Met 14 droogprogramma’s en een normale snelheidsklasse biedt deze droger efficiënte en snelle droogresultaten. Het heeft diverse gebruiksgemakken en merkspecifieke functies, zoals Siemens AutoDry en Selfcleaning condensor. De bouwkwaliteit is van topklasse en het condenswater kan worden afgevoerd via een reservoir of rechtstreeks via de waterafvoer.
Start de snelle keuzehulp
vind jouw warmtepompdroger
Warmtepompdroger keuzehulp
Veelgestelde vragen
Hoe warm wordt een warmtepompdroger
Als een warmtepompdroger goed werkt zal de temperatuur tussen de 5°C en 35°C liggen. De temperatuur hangt ook af van het droogprogramma. Hoe lager de temperaturen, hoe langer een warmtepompdroger doet over het droogproces. Dit kost uiteraard ook meer energie.
Hoe sluit je een warmtepompdroger aan
Het aansluiten van een warmtepompdroger op de waterafvoer is geen hogere wiskunde en iedereen kan dit zelf. Wij leggen je in een paar stappen uit hoe het werkt. Let wel op: dit kan per merk verschillen.
Waar kun je een warmtepompdroger plaatsen
Een warmtepompdroger kan in principe in iedere ruimte geplaatst worden. Toch zijn er enkele dingen waar je op kunt letten bij het plaatsen van de wasdroger. Ten eerste kan de warmtepompdroger aangesloten worden op een waterafvoer, als je hier voor kiest hoef je het waterreservoir niet regelmatig te legen, wel zo handig. Hiervoor moet wel een afvoer aanwezig zijn. De afvoer kan aangesloten worden op de sifon van de wastafel, maar kan ook rechtstreeks geleegd worden in de wasbak of een putje in de vloer. Let op: er wordt niet bij iedere warmtepompdroger een afvoerslang meegeleverd, het kan zijn dat je deze zelf moet aanschaffen. Daarnaast kun je rekening houden met de temperatuur van de ruimte. Een warmtepompdroger werkt het beste bij een temperatuur tussen de 5°C en 35°C. Bij een lagere omgevingstemperatuur zal de warmtepompdroger meer energie verbruiken en dus minder zuinig zijn.
Hoeveel langer duurt het drogen met een warmtepompdroger
Hoe lang is de droogtijd van een warmtepompdroger? En duurt een programma bij een warmtepompdroger langer dan bij een andere wasdroger? Het antwoord hierop is simpelweg ‘ja, een warmtepompdroger heeft een langere droogtijd dan een condensdroger’. Een warmtepompdroger gebruikt een
Sinds wanneer bestaat de warmtepompdroger
De eerste variant van de warmtepompdroger werd al in het begin van de 20e eeuw gebruikt. Hier bleef het echter een lange tijd bij. De behoefte aan een energiezuinige optie was laag omdat de energiekosten daalden. Pas in 1990 realiseerde
Wat weegt een warmtepompdroger
Een warmtepompdroger weegt gemiddeld tussen de 45 en 60 kilogram. Het gewicht van een andere soort wasdroger is ongeveer hetzelfde. Er zit vrijwel geen verschil in het gewicht van een warmtepompdroger en een normale wasdroger. Stapelen warmtepompdroger op wasmachine Hoe
Voordelen van een zelfreinigende warmtepompdroger
Een zelfreinigende warmtepompdroger heeft een zelfreinigende condensor. De voordelen zijn logischerwijs dat je de condensor niet zelf hoeft schoon te maken. De warmtepompdroger detecteert wanneer het nodig is en doet dit voor jou, wel zo handig. Daarnaast is dit ook gunstig voor het energieverbruik en de levensduur van de warmtepompdroger. Een warmtepompdroger met een vieze condensor is minder efficiënt, doet er langer over en gebruikt dus meer energie per droogbeurt.
Nadelen van een zelfreinigende warmtepompdroger
Waar let je op bij het kopen van een zelfreinigende warmtepompdroger
Energielabel
Het energielabel is bepalend voor de kosten die de warmtepompdroger de komende jaren gaat maken. Een goedkope warmtepompdroger met een minder gunstig energielabel zal uiteindelijk duurder uitvallen. Zonde om hier geen rekening mee te houden. Een gunstiger energielabel kan tot honderden euro’s schelen tijdens de levensduur van de warmtepompdroger. Wel zo goed voor het milieu, en de portemonnee.
Gebruiksgemak
De functies die een warmtepompdroger variëren. Beschikbare functies bij een zelfreinigende warmtepompdroger zijn onder andere een allergieprogramma, sensoren die de vochtigheid van het wasgoed meten en automatische dosering van een luchtje.
Maximaal geluidsniveau
Ook een zelfreinigende warmtepompdroger is er in de stille variant. Handig wanneer je deze ’s nachts aan wilt zetten of wanneer de warmtepompdroger op een plek staat waar je hem goed hoort. Hiervoor kies je een warmtepompdroger met een maximaal geluidsniveau van 64 dB.
Vulgewicht
Het vulgewicht varieert van 7 tot 9 kilogram. Voor een huishouden met één tot twee personen is 7 kilogram voldoende. Heb je een huishouden van drie tot vier personen dan is 8 kilogram geschikt, en met een huishouden van meer dan vijf personen ben je beter uit met een vulgewicht van 9 kilogram. Het is zeker de moeite waard om hier rekening mee te houden. Een geschikt vulgewicht voorkomt overvolle of lege droogtrommels en scheelt onnodig veel wasbeurten. Dat resulteert in een lagere energierekening en het milieuvriendelijker gebruiken van de warmtepompdroger. Daarnaast is de levensduur ook afhankelijk van de frequentie waarmee de warmtepompdroger gebruikt wordt. Draait de droger overuren omdat het vulgewicht eigenlijk te klein is voor het huishouden, dan houdt de warmtepompdroger het ook minder lang vol.
Bouwkwaliteit
De bouwkwaliteit is van belang voor de levensduur van de warmtepompdroger, maar ook voor de milieuvriendelijkheid. Hoe beter de bouwkwaliteit, hoe langer de levensduur en hoe milieuvriendelijker de warmtepompdroger is. We raden dan ook af om een basisklasse bouwkwaliteit te kiezen. Deze modellen hebben minder duurzame materialen en zijn sneller onderhevig aan slijtage. De bouwkwaliteit is onder andere afhankelijk van de gebruikte materialen, de hoeveelheid onderdelen in de motor en het wel of niet hebben van een zelfreinigende condensor. Binnen de selectie van zelfreinigende warmtepompdrogers zijn er vrijwel geen modellen met een basisklasse bouwkwaliteit, wel zo fijn! Laat je budget het toe, ga dan voor een topklasse bouwkwaliteit. Dit is geen garantie voor een lange levensduur, maar de kans dat een warmtepompdroger er vroegtijdig mee stopt is aanzienlijk lager.
Model
Het model kan in enkele situaties ook doorslaggevend zijn, zo kan een bepaalde draairichting van de deur of een omdraaibare deur handig zijn. Ook kan het zijn dat je een kleiner model nodig hebt omdat de warmtepompdroger in een nis of onder een aanrechtblad moet passen. Ook bij het stapelen van een warmtepompdroger en wasmachine is het handig om te controleren of de maat overeenkomt. Tenslotte zijn er zowel glazen als dichte deuren, afhankelijk van je eigen voorkeur.